Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кој автомобил би го избрале со буџет од 20.000, 50.000 и 70.000 евра?

acekorg

hello world
5 октомври 2010
415
691
Кога сме на темава ај и ја да прашам мислење совет бидејќи годна две веќе активно гледам што има на пазаров за подновување, има ли некој од тука од поновиве модели на Киа/Купра, задоволен ли е, прос конс? Немам ништо возено тест до сега.
Јас сум со 2 Киа возила купени 2022 и 2023 од кои Sportage е едниот што е близу до ова што бараш.
1.6 CRDi 116hp, 2022 година, до сега 62000 км поминати и што да речам а да бидам објективен…
За цената добив најмногу опрема, и речиси најголем гепек што ми беше особено битно пошто во овој “бејбиситинг” период од животот обично колата ми служи за транспортирање дете а поретко за лично уживање.
Не сум имал технички проблеми до сега, со 9000-10000 ден. годишно поминувам на мал сервис и толку е. Задоволен сум од Киа сервисот ептен, скроз фер услуга. Други сервиси се поскапи од тоа што знам од другари што купија нови возила.
Мани:
  • Има ваму таму употребена неквалитетна пластика (внатрешнта рачка за гепек е пукната, гребаници во ниските внатрешни делови на вратите)
  • Сензорот за дожд е да речеме 70% прецизен
  • Apple CarPlay не е бежичен на мојот модел па докупив dongle да го направам
Остатокот се функционира топ, особено за товарање (по две колички за деца или цел точак, или па на одмор се товараш комплет во гепек ништо на седишта итн).

Од другите Skoda Karoq беше послабо опремен и нешто комплицираа со опремата, Qashqai дадоа добра понуда за хибрид ама шо знам, многу опрема значи и многу пари а не ми се трошеше толку, Peugeot 3008 долга приказна, Rav4 ми беше визуелно омилен ама дигитално страшно заостанат (слаби резолуции на екран, паркинг камера, dashboard итн)… само Tucson можеби ќе изберев попрво него ли Sportage ама требаше да го чекам минимум 6 месеца.

За Seat/Cupra не можам многу да кажам, јас Ateca погледнав ама некако outdated изгледаше.
Ова Seltos малце помало гледам е од Sportage, јас пак би одбрал Sportage (и покрај тоа што новиот волан им е грд)

Да не излезе дека испрефалив Киа, ете ги погоре и маните.
И јас би се радувал повеќе на GLE Coupe или BMW 8 Series ама се надевам дека ќе падне едно такво у подоцните декади од животот… ако не истерам прво и едно Sorento пред да остарам.

Пиши ми ПП ако ти треба повеќе инфо да не ја трујам темата овде со клошарски коли

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно