Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нарачки од Computer Universe

Aztec

read-only
7 јуни 2020
35
71
А и тоа е можно викаш ? Ај ќе видиме утре сабајлечки пак ќе пробам - преправив податоци...
Фала да си порачаш поубава.
Модел се знае XFX SWIFT 6700XT - да се слага со Сузукито :p
Се шалам бе - случајно е - најефтина беше :ROFLMAO:
Ее ќе ме јадеш во фрејмови :LOL: Супер избор ти е за гејминг според мене + со АМД процесорче утре-другиден ќе си извлечеш и дополнително перформанси .

Остави ти шалење, јас многу сериозно си го сфатив тој дел околу дизајнот... посебно во оваа златна доба на изобилие од графички :ROFLMAO:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Ее ќе ме јадеш во фрејмови :LOL: Супер избор ти е за гејминг според мене + со АМД процесорче утре-другиден ќе си извлечеш и дополнително перформанси .

Остави ти шалење, јас многу сериозно си го сфатив тој дел околу дизајнот... посебно во оваа златна доба на изобилие од графички :ROFLMAO:
Абе се шалев дека исто како колата е модел - Иначе тој е...

1653977572588.png

Е сеа слабо моделче (тенок ладилник) е за да ја пукаш на 100% 5-6 саата - може и мемори темп висока да крене ама најефтина е - а не е Зотак и три вентилатори има. А може и нема да биде топла толку ако ги пуштиш да брчат - само што нема да е тивка...Подобар модел од оваа е QUICK па иде MERC ама разликата е 80-100е плус..За што ? За ЕрЃеБе и подебел ладилник и дизајн - не дека е лошо да земеш таква - ама аман више скапи се уште кога излегоа и по МСРП - пак е скапа серијава..На времето само Босовите купуваа графички од 500е како Гтх 980ти итн..

Последна промена:

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Е сеа слабо моделче (тенок ладилник) е за да ја пукаш на 100% 5-6 саата - може и мемори темп висока да крене ама најефтина е - а не е Зотак и три вентилатори има. А може и нема да биде топла толку ако ги пуштиш да брчат - само што нема да е тивка...Подобар модел од оваа е QUICK па иде MERC ама разликата е 80-100е плус..За што ? За ЕрЃеБе и подебел ладилник и дизајн - не дека е лошо да земеш таква - ама аман више скапи се уште кога излегоа и по МСРП - пак е скапа серијава..На времето само Босовите купуваа графички од 500е како Гтх 980ти итн..
Генерално, со чесни исклучоци разликите во ,,премиум" и основни модели (овде не ги есапам тие со еден кулер) се незначителни од аспект на нормално користење во смисла на температури и брчење. За редовен гејмер, корисник не знам дали ја оправдуваат разликата во цена од 80-90 евра плус, затоа што за таа сума веќе се влегува во друга класа на графички. Секако и премиум модел и основен модел од една иста графичка со исто темпо ќе застарат од технички аспкет, пред да се амортизираат од физички аспект.
Ова може да биде релеватно за копање ако се работат картите 24/7, тогаш греењето и општо квалитетот на изработка е битен. За друго повеќе би рекол дека е маркетинг, за обезбедување на повеќе варијации со различни цени на еден ист производ.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Јас уште ја користам мојата 960-ка, овој модел и како што гледате не е некој премиум модел, ја земав во 2015-та околу 13 илјади и имам играно и сеуште понекогаш играм и повеќе од 5-6 саата на 100% па нема гајле, над 70 степени не кренала. Така да @Nikola100 немај гајле, не би требало да имаш никакви проблеми.

Aztec

read-only
7 јуни 2020
35
71
Хаха не бе, јас за себе велев дека серизно си сфатив кога купував. Стигнав во последен момент и тоа да го думам оти знаеш... „големиот“ избор :LOL:

а не е Зотак и три вентилатори има. А може и нема да биде топла толку ако ги пуштиш да брчат - само што нема да е тивка...

Се согласувам. И два кулери си вршат работа кај повеќето модели како што гледам ама еве, ради мирна глава и помал звук, може да се доплати нешто ситно за кулер повеќе/поголем ладилник. Твојата не би требало да има проблем од тој аспект.
И она што кажа @goce03, кога веќе се буџетира, не гледам оправданост во плаќање премиум за одредени модели кои влегуваат во ценовен ранг со повисока класа, барем не со овој пазар моментално...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Да споделам искуство досега...
Направив порачка - битно е адресата на кредитната (во мојот случај Мастеркард) и адресата што ќе ја внесете на ЦУ акаунтот да се идентични (фејл направив што по навика внесов Рузвелтова а на Мастеркардот нормално стои Франклин Рузвелт па првиот пат порачката не помина)
1653999104992.jpeg

Добив имејл..

1653998982925.jpeg

Еве и ова добив сега...

1653999631511.jpeg
1653999856141.jpeg

Тракинг број значи треба да чекам...

Едит -Добив бројче по имејл

1654011668331.png

И има линк до ДХЛ каде може да следиш пратката до кај е...
Внесуваш тракинг број и добиваш ова сега за сега...

1654011850195.png

Последна промена:

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа

Погледнете го атачментот 113672

Ич немај гајле не е слабо моделче, немаш потреба да плаќаш дополнително за модел со појако ладење.
Значи припремата у Андон Дуков се исплатела, аирлија нека е :D

View: https://youtu.be/K007--xD8DU?t=280

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Да споделам искуство досега...
Направив порачка - битно е адресата на кредитната (во мојот случај Мастеркард) и адресата што ќе ја внесете на ЦУ акаунтот да се идентични (фејл направив што по навика внесов Рузвелтова а на Мастеркардот нормално стои Франклин Рузвелт па првиот пат порачката не помина)
Погледнете го атачментот 113678

Добив имејл..

Погледнете го атачментот 113675

Еве и ова добив сега...

Погледнете го атачментот 113679
Погледнете го атачментот 113680

Тракинг број значи треба да чекам...

Едит -Добив бројче по имејл

Погледнете го атачментот 113687

И има линк до ДХЛ каде може да следиш пратката до кај е...
Внесуваш тракинг број и добиваш ова сега за сега...

Погледнете го атачментот 113688

И продолжува патешествието на порачката..

1654073470094.png

Поврзано и со МК Пошта тракинг..

1654073401342.png

krikro123

hello world
25 август 2016
90
29
Stip
krikro123's setup  
Processor & Cooler
i7 13700HX
Motherboard
MSI Intel
Storage
2TB Micron 3400
PSU
280W
RAM
32GB 4800MHZ
Video card
RTX 4070
Case
MSI Mean Machine
Mouse
Razer Basilisk v3
Keyboard
Corsair K70 RGB Mk.2
Audio
Galaxy Buds 2 Pro
Monitor
2560x1600 240hz
OS
Win10 Home 64bit
Prasanje da ne gi citam site 30 strani: dali ke treba vrz produktot i shipping da platam i carina?

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.819
youtu.be

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Тракингот следи си го на нивната официјална страна на DHL.

Да.
1654096778969.png

Овде -така? Фала...
Мислењето е автоматски споено:

Otprilika kolku bi bilo za tastatura 50-80 evra?
Направи акаунт на ЦУ (гледај да те регистрира дека си од МК - за да добиеш цени без ВАТ) - стави во кошничка - продолжи кон плаќање и ке ти ги даде опциите со која пошта сакаш испорака и цени за плаќање со кредитна- Амазон - Банковен трансфер...Обично 30е плус е - а царина плаќаш 5% на вкупната сума на пратката..Тоа за до 800е -над тоа царина е 25% .

Последна промена:

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
а царина плаќаш 5% на вкупната сума на пратката..Тоа за до 800е -над тоа царина е 25%
  • До 800 евра
-5% е ДДВ,
-царина нема.
  • Над 800 евра,
-5% е ДДВ
-2.000 денари се шпедитерски надоместок ( плаќање на шпедитер за извршена услуга посредување при увоз).
-царина нема.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
И продолжува патешествието на порачката..

Погледнете го атачментот 113700

Поврзано и со МК Пошта тракинг..

Погледнете го атачментот 113699
Ќе седи IPZ Frankfurt сега се дури не стигни до Македонија, не чекај поќе апдејти слендите 7-12 дена. Ко ќе сигни МК ќе пиши стигната во Скопје пошта, еве ти пример кај мене како беа. Ко ќе стигни МК би ти рекол на track trace од нашата пошта да си следиш, и ко ќе прочиташ дека е во царина 1006 да си се јавиш во пошта одма за да не чекаш писмо да ти стигни 4-5 дена.

Screenshot_44.png

Иначе мислам дека еднаш неделно или два пати само неделно испраќаат пратки до МК. Имав јас две различни пратки од ЦУ, едната порачана 3 дена после првата и пак стигнаја двете во ист ден буквално. Само да знајш.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Да бе. ;)
Само си заборавил овој пат да го скриеш тракинг бројчето. :D

А можеш и на нинџа да следеш. :)
Да го е.. Сум ликнал у урл-то а ? Нека следи цел форум - настан е ова или што е. Како да се женам мајката :ROFLMAO:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Настан на годината. ;)

btw Никогаш не разбрав зошто овде се кријат тракинг бројчињата!?
Абе што знам - да не некој злобен трол случајно ти откаже порачка (макар што е невозможно) не знам - воглавном Се што е непотребно изложено треба да се избегнува - па и презиме (некој како тој со картичката ете беше спремен да му дојде на врата на човекот да се тепа) - За да се избегнат такви проблеми - не дека кукавички се криеме позади тастатура - помалку инфо - мирна глава ... Само најпотребните информации..Сеа кој си каков си... Сите сме исти тука...

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Абе што знам - да не некој злобен трол случајно ти откаже порачка (макар што е невозможно) не знам - воглавном Се што е непотребно изложено треба да се избегнува - па и презиме (некој како тој со картичката ете беше спремен да му дојде на врата на човекот да се тепа) - За да се избегнат такви проблеми - не дека кукавички се криеме позади тастатура - помалку инфо - мирна глава ... Само најпотребните информации..Сеа кој си каков си... Сите сме исти тука...
Друже, ти погоре на страницава остави доволно податоци со кои многу лесно се открива каде да ти дојдеме на пивце и мезе, а ако не си дома кого друг да побараме :)
Башка што ако некој запне со малку форензика може мејлот да го открие, по неизбришаните остатоците од буквите.

А бројот за следење ниту открива некој јавен податок, ниту некој може нешто да открие преку него или да го злоупотреби (добро, може да знае дали ти стигнала пратката :) )

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Друже, ти погоре на страницава остави доволно податоци со кои многу лесно се открива каде да ти дојдеме на пивце и мезе, а ако не си дома кого друг да побараме :)
Башка што ако некој запне со малку форензика може мејлот да го открие, по неизбришаните остатоците од буквите.

А бројот за следење ниту открива некој јавен податок, ниту некој може нешто да открие преку него или да го злоупотреби (добро, може да знае дали ти стигнала пратката :) )
Да бе - нема некој подобра работа - ќе се опседнува со мене и на гости ќе ми иде...Па и да дојде - нема лоши деца овде ко што сум проценил ( Освен тој Ципирипи шо ве открадна и го снема :ROFLMAO: )

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Да бе - нема некој подобра работа - ќе се опседнува со мене и на гости ќе ми иде...Па и да дојде - нема лоши деца овде ко што сум проценил ( Освен тој Ципирипи шо ве открадна и го снема :ROFLMAO: )
Од сите скриншотови што си ги постирал, веќе те најдов. И име и презиме и адреса и е-пошта :p Неколку секунди работа... сега мисли му ја ;)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Од сите скриншотови што си ги постирал, веќе те најдов. И име и презиме и адреса и е-пошта :p Неколку секунди работа... сега мисли му ја ;)
Не бе не се плашам јас дојдете и на пиво и на мезе - ама денеска ли баш најдовте кога Се поскапи :ROFLMAO:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
. За мотор берам сега пари, летото дојде.
Производител се знае кој треба да го одбереш . Да не се расправаме...Едно GSX-Rче (600тка не мора ти одма на 1000ка да одиш) :)
Немој да сум разбрал дека си гледал Кавасакиња или Јамахи :LOL:
А за Апекс ќе ме почекаш картичката да стигне - одма те контактирам во ПП

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно