Ваши мислења или искуства. Која е најдобра (најмногу канали, најдобар сигнал и квалитет на слика), која најисплатлива (најдобар однос број на канали, сигнал, квалитет на слика и цена) а која најевтина телевизија (телевизиски сигнал) во однос на месечна претплата, но и цена на потребна опрема разделена во ранг на стандардни договори (2 години)?
Значи ве молам да обезбедите барем следно инфо:
Линк до ПАКЕТ (провајдер).
Почетна инвестиција (во еур/денари).
Дали има договор и на колку години.
Потребен хардвер или други requirements.
Што добивате со услугата - Број на канали, Број на HD канали, 4К или 1080?
Месечна цена во ранг од 2 години (вкупната сума - иницијално + месечни - која би ја платиле за услугата за 2 години поделена на 24 месеци).
Останати ваши мислења и лични искуства!
Концензусот за сега е:
Најдобра опција - САТЕЛИТСКА со шеринг (дримбокс ресивер). Голема почетна инвестиција, но илјадници канали со висок квалитет. Потребно е интернет конекција. На краток рок (до 2 години) пресметано е најскапа опција.
Значи ве молам да обезбедите барем следно инфо:
Линк до ПАКЕТ (провајдер).
Почетна инвестиција (во еур/денари).
Дали има договор и на колку години.
Потребен хардвер или други requirements.
Што добивате со услугата - Број на канали, Број на HD канали, 4К или 1080?
Месечна цена во ранг од 2 години (вкупната сума - иницијално + месечни - која би ја платиле за услугата за 2 години поделена на 24 месеци).
Останати ваши мислења и лични искуства!
Јас имам искуство со близу, и додека не се лоши не се ни којзнае што. Лично ми пречи тоа што немаат поддршка 24 часа, и тоа што доста често има кратки прекини (еднаш месечно отрпилика). За цената се супер.
Исто така сум имал и 3макс, но тие се многу поскапи, телевизиските канали се помалку на број, нема опција за користење на CA модул и секако и тие имаат доста прекини понекогаш. Но поддршката им е неоспорна, и што и да се случи брзо реагираат и ти заменуваат опрема без проблем. Новата хуавеи опрема како и да е им е катастрофа.
Концензусот за сега е:
Најдобра опција - САТЕЛИТСКА со шеринг (дримбокс ресивер). Голема почетна инвестиција, но илјадници канали со висок квалитет. Потребно е интернет конекција. На краток рок (до 2 години) пресметано е најскапа опција.
Последна промена: