Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
хм тогаш не знам зошто несака. кај мене обично си работи како што треба. последниов неделен е топ билд.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Незнам зошто, можеби ако го сетираш како нов телефон па после да убациш Ми Акаунт ќе сака, не директно во Сетап визардот. Пробај така..

Скоро да не се случило да не се врати бекап, сем ако не е избришан рачно, или не се синхронизирал. Тоа е исто ко Гмаил да не ти ги врати контактите, многу тешко. Нешто ти тргнало наопачки, пробај да се сетиш.

Sent from my MI 5s

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Незнам зошто, можеби ако го сетираш како нов телефон па после да убациш Ми Акаунт ќе сака, не директно во Сетап визардот. Пробај така..

Скоро да не се случило да не се врати бекап, сем ако не е избришан рачно, или не се синхронизирал. Тоа е исто ко Гмаил да не ти ги врати контактите, многу тешко. Нешто ти тргнало наопачки, пробај да се сетиш.

Sent from my MI 5s
Хмм таман се инсталираа сите апликации сега пак фактори ресет.... Ај ќе пробам тоа е.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Хмм таман се инсталираа сите апликации сега пак фактори ресет.... Ај ќе пробам тоа е.

Епа пробај само тие работи исклучи, уклучи.. Или види на i.mi.com што има онлајн како бекап.

Sent from my MI 5s

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Епа пробај само тие работи исклучи, уклучи.. Или види на i.mi.com што има онлајн како бекап.

Sent from my MI 5s
Онлајн се си стои како што треба... Ќе пробувам, фала за идеиве....

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Ај да ве прашам нешто. Во моментов имам и РМН 2 и РМН 3 (сд). Ноут 2 го шиша 3-ката во фотографии направени ноќно време или под вештачко светло. Денски се еднакво добри дури можда и подобри кај тројката.

РМН2 е на глобал стејбл V8.1.2.0.LHMMIDI (MIUI8)

РМН3 е на последниот глобал бета. Се работи ли за различни сензори?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Ај да ве прашам нешто. Во моментов имам и РМН 2 и РМН 3 (сд). Ноут 2 го шиша 3-ката во фотографии направени ноќно време или под вештачко светло. Денски се еднакво добри дури можда и подобри кај тројката.

РМН2 е на глобал стејбл V8.1.2.0.LHMMIDI (MIUI8)

РМН3 е на последниот глобал бета. Се работи ли за различни сензори?
И различни сензори а различен софтвер...

Sent from my MI 5s

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Сензорите се слични, двата се самсунг (s5k3m2 vs s5k3p3) само едниот има нешто поголеми пиксели (1.12μm наспроти 1.0μm), ама мислам дека софтверското процесирање ја мати (буквално) работата. Јес да РМН2 има повеќе шум, ама се гледаат појасно букви, бројки ивици итн. На РМН3 пробува да го отстрани шумот и резултатот е матен :p

Има ли разлика во други апликации или хардверот е одговорен за тоа (да не се заебавам да пробувам).

Ова се кропови (не се 100%).

kamera.jpg

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312
^Да пробаш со Google камеркава? На РН3 фаќа 2.7.010

DOWNLOAD

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Маусов земја напраен. Немиен од кога е купен.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
^Да пробаш со Google камеркава? На РН3 фаќа 2.7.010

DOWNLOAD

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Пробав, нешто боље ама губиш на брзина и опции. Во мануелен мод на помал исо дава подобри слики.

Маусов земја напраен. Немиен од кога е купен.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Сакаш да го лижнеш?

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Бев на Еу стабилен, а потоа преку ТВРП направив рестор на бекапот што го имав од МИУИ Глобален 8.1.2.0 и сега се вклучува, се си е вратено како што треба, си се конектира на WIFI автоматски, но никако неможам да го поминам Patern lock иако знам дека точно го внесувам. Два пати се обидов повторно рестор да направам од бекапот и ништо.... Сега само фактори ресет и одново инсталирање апликации?

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Бев на Еу стабилен, а потоа преку ТВРП направив рестор на бекапот што го имав од МИУИ Глобален 8.1.2.0 и сега се вклучува, се си е вратено како што треба, си се конектира на WIFI автоматски, но никако неможам да го поминам Patern lock иако знам дека точно го внесувам. Два пати се обидов повторно рестор да направам од бекапот и ништо.... Сега само фактори ресет и одново инсталирање апликации?
Пробај со обичен ребут

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Пробај со обичен ребут

Го средив само се зачепкав нешто друго па неможев веднаш да ви пишам.
За оние кои можеби ќе се соочат со проблем како мојот, еве што треба да направите за да го избришете Pattern lock i Fingerprint, а притоа да не ги изгубите податоците со Фактори ресет:

1. Бутирате во TWRP
  2. Влегувате во “Advanced” > “File Manager”
  3. Потоа во “data” > “system” и ги бришете еден по еден следниве 5 фајлови : locksettings.db, locksettings.db-shm, locksettings.db-wal, gatekeeper.password.key, gatekeeper.pattern.key
  4. Го рестартирате телефонот “Reboot” > “System”
Сега веќе не ви бара да внесувате Pattern lock i Fingerprint. (ако сакате можете во Settings повторно да си активирате нов Pattern lock i Fingerprint).

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Незнам зошто одкако му направив Рестор на бекапот (Глобален стабилен 8.1.2.0) никако Twrp не ми останува флешувана трајно. Ја флешувам преку фастбут ок, fastboot boot recovery. Img Ок си бутира во тврп и можам да си работам (нормално кога ќе се уклучи одбирам Allow modifications за да си остане трајно, но после рестарт па дури и ако одберам рестарт во рековери не се вклучува рековери туку си бутира во систем.

Што да правам да остане трајно. (порано се си беше ок. Изгледа дека го вратив бекапот од Еу на глобален тоа нешто зеза.)

goceiva

hello world
25 октомври 2009
112
87
Едно прашање до тие што имаат Xiaomi Mi-4c:
Со која верзија на Андроид го купивте телефонот и дали се направи update на понова верзија?
Јас го купив со верзија 5.1.1 (LMY47V) пред некој месец и уште се нема апдејтирано.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Незнам зошто одкако му направив Рестор на бекапот (Глобален стабилен 8.1.2.0) никако Twrp не ми останува флешувана трајно. Ја флешувам преку фастбут ок, fastboot boot recovery. Img Ок си бутира во тврп и можам да си работам (нормално кога ќе се уклучи одбирам Allow modifications за да си остане трајно, но после рестарт па дури и ако одберам рестарт во рековери не се вклучува рековери туку си бутира во систем.

Што да правам да остане трајно. (порано се си беше ок. Изгледа дека го вратив бекапот од Еу на глобален тоа нешто зеза.)

Која верзија на тврп ја имаш,ако е кинеската на првиот екран штиклирај тоа коцката во средината на екранот што е.Како во туторијалот на мејкер во миуи мак.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв