Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

zoka4e

hello world
15 декември 2014
91
63
Па види од кој налетав случајно на форумов пред некој ден не ни мислев од тука да зеам телефон ама кој ке прочиташ кој шо кркал и како си поминал не ни мислам да зеам од кина :) иначе муабетов ми беше се ми се чини дека ке излагаат некој пример глупости со патенти и такви работи само за да можат да ја дигнат цената појќе пошто многу популарни се а се трошат ко алва :) па сеа кој ќе влезат во УСА официално Хуго одма ќе договори со гоогле нареден нексус да биде xiaomi xD

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Се' по извесно е излегувањето на новиот Redmi. Мала надградба, но битна за да се продолжи векот на 4-тиот најпродаван телефон на светот. Цената би требала да биде иста, или незначително повисока. Останува да видиме :)

http://www.androidheadlines.com/201...s-handset-pops-yet-time-antutu-benchmark.html

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
АПП муабетот за тоа што од каде да се нарача, колку ќе заштедите, и дали мислите дека ќе се најде дупката каде кинезите продаваат за џабе пари телефони, еве денес уште еден пример. Дојде еден господин кај мене на работа, од Германија се вратил сега. И нормално, нашол некаде таму во некоја продавница Redmi 1S и си го купил.
Не преку интернет, во продавница, каде што може да се види, и плус каде што може да се жали. Неможеше ROOT пристап да добие, за да снима апликации и мапи за навигација на SD картица. Нормално, пробав да му помогнам.

Генерално, телефонот е ОДЛИЧНА копија на оригиналот. Не се лоша како кај Mi 4 од внатре, туку само во ситници може да се познае. Е сега внатре, има некоја custom Recovery, која не работи, и неможе да се инсталира ништо. Неговиот Updater нормално не работи, но си го имаше адаптирано MIUI на таа машина, и солидно работеше. ROOT помина со Vroot, и услеав некако да му ставам WSM Tools со Xposed, а со тоа и апликација за префрлање на SD картица.

Човекот се чудеше, но тој телефон колку што ќе работи вака, толку ќе му биде. Нема опција ни напред нит назад. Цената за тоа задоволство е 170 ЕУР во Германија. А сигурно дека продаваат и преку интернет :)

Па како што кажав, изборот е ваш. Јас само ќе сликам ако донесете некој убав примерок произведен во некоја гаража во Кина. Ова се сликите, неможев повеќе да направам. Внатрен е скоро идентичен, само на задната маска, логото Mi е малце лошо ставено, но малце се приметува.

IMG_20141219_160348.jpg

rec.png

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Тоа е рикаверито на Гугл. Треба да се стисне power копчето и да се држи, па да се стисне volume up и да се пуштат заедно.

zoka4e

hello world
15 декември 2014
91
63
АПП муабетот за тоа што од каде да се нарача, колку ќе заштедите, и дали мислите дека ќе се најде дупката каде кинезите продаваат за џабе пари телефони, еве денес уште еден пример. Дојде еден господин кај мене на работа, од Германија се вратил сега. И нормално, нашол некаде таму во некоја продавница Redmi 1S и си го купил.
Не преку интернет, во продавница, каде што може да се види, и плус каде што може да се жали. Неможеше ROOT пристап да добие, за да снима апликации и мапи за навигација на SD картица. Нормално, пробав да му помогнам.

Генерално, телефонот е ОДЛИЧНА копија на оригиналот. Не се лоша како кај Mi 4 од внатре, туку само во ситници може да се познае. Е сега внатре, има некоја custom Recovery, која не работи, и неможе да се инсталира ништо. Неговиот Updater нормално не работи, но си го имаше адаптирано MIUI на таа машина, и солидно работеше. ROOT помина со Vroot, и услеав некако да му ставам WSM Tools со Xposed, а со тоа и апликација за префрлање на SD картица.

Човекот се чудеше, но тој телефон колку што ќе работи вака, толку ќе му биде. Нема опција ни напред нит назад. Цената за тоа задоволство е 170 ЕУР во Германија. А сигурно дека продаваат и преку интернет :)

Па како што кажав, изборот е ваш. Јас само ќе сликам ако донесете некој убав примерок произведен во некоја гаража во Кина. Ова се сликите, неможев повеќе да направам. Внатрен е скоро идентичен, само на задната маска, логото Mi е малце лошо ставено, но малце се приметува.

Погледнете го атачментот 25057

Погледнете го атачментот 25059

Лево е копијата ??

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Тоа е рикаверито на Гугл. Треба да се стисне power копчето и да се држи, па да се стисне volume up и да се пуштат заедно.
Ма ова беше некоја custom build рековери, верзија 3 од пред 3 години, која се користи од github за вакви без име производи. Не работеше нити Clear Cache :)
Чудо како може 99% ист да го направат.. И истата пластика е, само некои ситници може да се приметат и тоа од 10см гледање.. Преку интернет или во излог, нема шанси..

Само кога ќе сакаш да ставиш ROOT или некој апдејт, ќе сватиш дека си се заебал, ама касно е веќе..

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Здраво на сите, се спреми ГОЛЕМА акција за сите љубители на Mi производите, и во Петок на 26.12.2014 од 00:00 па до 24:00 тој ден, СИТЕ производи ќе бидат на -10% од цената. Кој сака да купи нешто, може сега по уште НАЈДОБРА цена :)

Доколку нема телефони на залиха, или некој друг уред, за 14 дена стигнува, ако се плати како Pre-Order тој Петок. Правилата и условите се ТУКА, може да ги видите!

Banner 2 - FB.png

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Здраво на сите, се спреми ГОЛЕМА акција за сите љубители на Mi производите, и во Петок на 26.12.2014 од 00:00 па до 24:00 тој ден, СИТЕ производи ќе бидат на -10% од цената. Кој сака да купи нешто, може сега по уште НАЈДОБРА цена :)

Доколку нема телефони на залиха, или некој друг уред, за 14 дена стигнува, ако се плати како Pre-Order тој Петок. Правилата и условите се ТУКА, може да ги видите!

Погледнете го атачментот 25153
Е сега веќе коментарите за цените не држат воопшто вода. Oд кај и да се купи со ДДВ и поштарини на интернет цената излегува поскапа од таа на hi.com.mk. Со оглед на тоа дека се има локална гаранција, нема месец и кусур чекање, нема ризик дали ќе стигне, нема ризик дали е оригинал итн станува веќе лудост да се купи од интернет.

edit- А и ова е вредно за почит, РедМи 1s веќе се крчка со андроид лолипоп. Custom rom е овој до душа. Ама фактот што е 4ти најпродаван телефон има свои предности. Кој друг mid range телефон на Сони,ЛГ, HTC може да се пофали дека ќе добие најнов апдејт?

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Note pro за ~ 12.500 !!!!!! :cool:

Тоа е таа епска зделка, или па Mi3 за ~16.000...

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
Note pro дефинитивно. Само ми остана мистерија дали 4G-то работи на нашиве мрежи...

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Note pro дефинитивно. Само ми остана мистерија дали 4G-то работи на нашиве мрежи...
Фреквенциите на ноте-от се FDD-LTE 1800/2100MHz, АЕК за нашиве оператори ги обезбеди фреквенциите на 800 и 1800Mhz, и уште еден официјален линк за ВИП. Така да сигурно работи на 1800 Mhz , ама прашај си за секој случај.

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
да ама тоа FDD ме мати...

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
dobro be decki zemate kartica I probuvate vo hi licno. ako raboti kupuvash I toa e toa :)
епа добро де ама 3 пати бев во беверли никако да го најдам телефонот таму, а не сум ни продолжил договор за да имам 4г на мојава картица, a тука имаме официјален претставник со инфо од прва рака :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
епа добро де ама 3 пати бев во беверли никако да го најдам телефонот таму, а не сум ни продолжил договор за да имам 4г на мојава картица, a тука имаме официјален претставник со инфо од прва рака :)
Ќе има наскоро и дедицирана продавница, за да се претстават во право светло :) ;)

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
за моралот се работи :D

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Добро за овој Redmi 1S ќе има официјално Lolipop или не?

Сега сум у фаза на купување и дали вреди да се купи со акцијава или да се чека 2S. Овој поново од 4.3 гледам нема, ако остане на тоа не би сакал да го купам и пре би чекал иако тој другиот би донел понова архитектура на процесор според најавите но помала фреквенција.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Добро за овој Redmi 1S ќе има официјално Lolipop или не?

Сега сум у фаза на купување и дали вреди да се купи со акцијава или да се чека 2S. Овој поново од 4.3 гледам нема, ако остане на тоа не би сакал да го купам и пре би чекал иако тој другиот би донел понова архитектура на процесор според најавите но помала фреквенција.
Ќе има сигурно LP и за него, но кога тешко да се каже. Прво ќе се спрема за 2S софтверот, па заедно после за сите модели. Цената утре е повеќе од добра, затоа неможам да ти кажам дали да чекаш или не. Новиот ќе биде унапредена верзија сигурно, но и цената нема да му биде ваква :)

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
прочитав погоре дека цените биле високи во мк.....

ако во германија е 170 евра(добра копија), со германски плати од 1500-3500 евра,тогаш еве зошто е ’’скап’’ кај нас 160 евра со плати од 250-350 евра

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно