Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

15 септември 2012
1.164
1.300

плачипи*ка

што е:
* авторизирана продавница или
* една од ланци на продавници со официјален производ за Македонија кои подлежат на официјална гаранција на произведувачот?

Од овие вториве ако купиш си се заебал со гаранцијата? Мораш да одиш кај произведувачот да ти го поправи производот?

Мене ми личи на трговски финти и шарени лажги...

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
апсолутно, брендовите со официјални дистрибутери имаат еден сервис кој ги поправа сите уреди, од кај сакаш купи асус лаптоп ќе го сервисираат преварантите од систем оне, и сл. Овие се официјални ама купени од друго место не се важат, ептен слеско-фејкерски финти и лажги трговски. Продаваат многу ама далеку се од времето кога мејкерот ја водеше ......

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ништо ново, не знам што е чудно од 2014 е истиот муабет

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
Мене ми дадоа фискална со 0 денари ддв (не се обврзници).
За ледиком зборувате? Ако да тогаш кај мене има 18%ДДВ

Во ледиком Mi note 8 pro е за азиски пазар(Индија) дали ке има проблеми со користење тука?

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
Прашање: Зошто сите видеа ми се во slow motion? Го рестартирав телефонот и се врати во нормала сега е добро, но што беше причината за тоа да не треба да се инсталира нешто? Се работи за Mi A3.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Прашање: Зошто сите видеа ми се во slow motion? Го рестартирав телефонот и се врати во нормала сега е добро, но што беше причината за тоа да не треба да се инсталира нешто? Се работи за Mi A3.
Не треба да се инсталира ништо, тоа се тие магични Шаоми багови.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Магични корисници мислиш. Еве со колега имаме Ми а3 од ноември, таков проблем до сеа не сме виделе :)
Жити се што можел да направи корисникот за да му бидат у слоу моушн видеата?
Сега ваљда не е до толку самиот сетинг така да го наместил и да не го смени... плус сега пробав кај мојов, иако не е Mi a3, еве пробај ти кај твојот, дали ако пуштиш видео, наместиш 0.5 speed, го затвориш, и го отвориш пак, дали ќе ти го пушти пак во слоу моушн?
Ако не ти го пушта во слоу моушн, нема што тука корисникот да го осудуваш.

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Жити се што можел да направи корисникот за да му бидат у слоу моушн видеата?
Сега ваљда не е до толку самиот сетинг така да го наместил и да не го смени... плус сега пробав кај мојов, иако не е Mi a3, еве пробај ти кај твојот, дали ако пуштиш видео, наместиш 0.5 speed, го затвориш, и го отвориш пак, дали ќе ти го пушти пак во слоу моушн?
Ако не ти го пушта во слоу моушн, нема што тука корисникот да го осудуваш.
На пример ова му е штиклирано?
17326b88232bdb266740b93195fb06a4.jpg

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
На пример ова му е штиклирано?
17326b88232bdb266740b93195fb06a4.jpg

Аха. И, зошто после рестарт се средил „проблемот“?
Плус, ова е за друго. Ова е на пример ако ти е отворено "Short Video" и ја затвориш камерата, па на следно отворање да не биде default-ното туку Short Video.
Јас колку што го разбрав членот, видеата дур ги гледа му се слоу моушн.

Дури и да е за нови снимени видеа, еве сега тестирав, тоа штиклирано, наместив video, slow motion, рестартирав, и пак го памти slow motion.
Сеа шо праиме батко?
Уште треба да се докажуваме дека ова не бил мини баг што рестарт му го средил туку негова грешка?

Последна промена:

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
Магични корисници мислиш. Еве со колега имаме Ми а3 од ноември, таков проблем до сеа не сме виделе :)
Телефонот е нов пред два дена купен не сум мењал ништо. Видеата секаде беа во slow motion(фб, инста, јутјуб) дури и видеата кај што снимаш беа такви. По рестарт на телефонот се се врати во нормала еве и денес е како што треба. Дефинитивно некој баг.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.491
7.767
Скопје
www.facebook.com
Mi 9T Pro 128 gb.
teljot go koristam skoro mesec dena.
Se ponasa ok.
Ali najmnogu iritatno e toa sto ima zastitno staklo i fingerprintot edvaj rabote i skoro od 5 obidi mi go otklucuva telefonot.
Isto taka slabo reagira na toa so linii otklucivanje.
Usto druga mana so zvucniceto za razgovori od sto e mal prostor i se zatnuva so uvoto moe pa treba da go premestuvan vo uvo za da dobijam podobar zvuk...

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Телефонот е нов пред два дена купен не сум мењал ништо. Видеата секаде беа во slow motion(фб, инста, јутјуб) дури и видеата кај што снимаш беа такви. По рестарт на телефонот се се врати во нормала еве и денес е како што треба. Дефинитивно некој баг.
Ете друга основа за сомнеж: "телефонот е нов ништо не мењал". Дали постои апдејт или и тоа не си видел? Нели е можно во таа out of box верзија да има баг, а со апдејтите таа да е поправена... Од таму => џабе се жали корисникот, кога нештото е средено... (Само пример сценарио извлекувам) никој ни бранам ни напаѓам, само велам дека е можно...

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Имам еден проблем, после упдејт на ми микс 2с на андроид 10 форумов ми блокира на моменти. Ми се деси 2 пати до сега. Дали е до форумот, дали е до абдејтот, дали до трето не знам. Дали некој има слично искуство и како го решил?

Steam.

user
31 мај 2011
1.097
1.024
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
Имам еден проблем, после упдејт на ми микс 2с на андроид 10 форумов ми блокира на моменти. Ми се деси 2 пати до сега. Дали е до форумот, дали е до абдејтот, дали до трето не знам. Дали некој има слично искуство и како го решил?

како ти блокира? не се отвара? ако си на вип, тогаш тргни од APN проксито и портот, и saveни. ќе го реши.

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312
Во ледиком Mi note 8 pro е за азиски пазар(Индија) дали ке има проблеми со користење тука?

Не Mi туку Redmi и како знаеш дали е телефонот за Индија? Пушти еден скрин од "About phone" и со каква кутија го купи телефонот, бела или црвена? Пушти овде IMEI број па пиши што ќе ти прикаже.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Mi 9T Pro 128 gb.
teljot go koristam skoro mesec dena.
Se ponasa ok.
Ali najmnogu iritatno e toa sto ima zastitno staklo i fingerprintot edvaj rabote i skoro od 5 obidi mi go otklucuva telefonot.
Isto taka slabo reagira na toa so linii otklucivanje.
Usto druga mana so zvucniceto za razgovori od sto e mal prostor i se zatnuva so uvoto moe pa treba da go premestuvan vo uvo za da dobijam podobar zvuk...
Промени го заштитното,јас кога го имав од првиот ден ставив стакло од Mix3 ili Mix2S мислам беше дека немаше сеуште кај нас стакло, и немав никаков проблем со фингерпринтот

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.491
7.767
Скопје
www.facebook.com
Промени го заштитното,јас кога го имав од првиот ден ставив стакло од Mix3 ili Mix2S мислам беше дека немаше сеуште кај нас стакло, и немав никаков проблем со фингерпринтот
Не знам кај има , и овоа баш не го платив ефтино , околу 390 денари ми земаа..

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
Не Mi туку Redmi и како знаеш дали е телефонот за Индија? Пушти еден скрин од "About phone" и со каква кутија го купи телефонот, бела или црвена? Пушти овде IMEI број па пиши што ќе ти прикаже.
На кутијата лево горе во аголот пишување Индија. Не го земав ради тоа се премислив и земав Ми А3.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно