Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Мислам дека има понов сега, 9.6. Кога ти се појави тој (д)ефект памтиш?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Има поново нешто излезено за овој ром? Ми микс 2 телефон
32b6cfeaa5b95506ec2a164f77ffdfcd.jpg

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
@the_maker дај инсајдерски информации , ке ги има ли а2 / RN5 / mi8 у вип ?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
The_maker планираш да ја донесеш xiaomi yi 2 4k камерата? И која е разликата помеѓу таа и mi action camera 4k?

Sent from my MI 6 using Tapatalk
Искрено незнам која е разликата, но оваа Mi 4K е единствено за ЕУ пазар, а со тоа и за кај нас. Ако најдеш споредба, сподели тука, инаку таа Yi нема да се носи тука.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
@the_maker дај инсајдерски информации , ке ги има ли а2 / RN5 / mi8 у вип ?
A2 Lite ќе имет. А2 не се знае, поради планови на шаоми, не на вип. РН5 се тестира, ќе видиме. Mi 8 се надевам, затоа што Mi Mix2 го имаше. Септември све ќе каже точно :)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Мислам дека има понов сега, 9.6. Кога ти се појави тој (д)ефект памтиш?

Нема понов .еу ром од овој. Само глобал. (Д)ефектов е од пред некој ден го приметив, пошто телефонот го земав пред одмор да го користам и си играв и се нервирав таму, околу 25 дена. Ете види неколку страни поназад нели се жалев за нотификации. Па едино решење беше ауторун, и дисабле на повер оптимизатион на тие.
Иначе земен ми е на старо од @Sipy, со унлокнат бутлоадер, и одма му фукнав еу следејки ги овдешните препораки.

Испратено од мобилен преку Tapatalk

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Абе го чекам златниот од Жаомије...да го најават ќе го купам одма. :) Сеуште не ми го напраиле меракот за флегшип телефон.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Маржите се нормални, во договор со шаоми, а башка јас се трудам да сум секогаш фер. Фром гикс ту гикс уште важи кај мене во глава :)

Јас мислам дека не си фер со цените. И ти и анхоч не сте официјални партнери, затоа имате толку набиени цени. From geeks to geeks, премина на додека има овци има и волна. No hard feelings, треба да прифатиш секаква критика.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Јас мислам дека не си фер со цените. И ти и анхоч не сте официјални партнери, затоа имате толку набиени цени. From geeks to geeks, премина на додека има овци има и волна. No hard feelings, треба да прифатиш секаква критика.
За Анхоч незнам, ама ХИ Комуникации, гледам и јавно сеуште на стеаната си имаат соопштение за Официјален Партнер и Сервис. Ваљда не е @the_maker толку глуп да прави маркетинг превара за која и законски се одговара.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Све си е ок ;) Анхоч се далеку од било која форма на официјална продажба. А нит смеат да стават знак дека се официјални ;) Телефони со залепен адаптер за кутија не смеат да се продаваат. И достапноста е потешка од официјален канал, а они носат однапред све, али кинеско. И башка хакнато со глобал ром, со уништен бутлоадер, да ти го преебе телефонот за навек. Све е тука со години фино пишано и објаснето, јас не сум излажал ниту еднаш.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Све си е ок ;) Анхоч се далеку од било која форма на официјална продажба. А нит смеат да стават знак дека се официјални ;) Телефони со залепен адаптер за кутија не смеат да се продаваат. И достапноста е потешка од официјален канал, а они носат однапред све, али кинеско. И башка хакнато со глобал ром, со уништен бутлоадер, да ти го преебе телефонот за навек. Све е тука со години фино пишано и објаснето, јас не сум излажал ниту еднаш.

Болдираното е добро. И вие и Анхоч сте далеку од официјална продажба. Официјален партнер значи повластени цени, во зависност на набавената количина.

@marv Последниве 10 години секој може што сака да стави на својот сајт и да не одговара. Поготово не ако е многу близок со власта.

Секој со свој памет момци, ако ви чини купувајте, ако не, сеуште има алтернативи.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Болдираното е добро. И вие и Анхоч сте далеку од официјална продажба. Официјален партнер значи повластени цени, во зависност на набавената количина.

@marv Последниве 10 години секој може што сака да стави на својот сајт и да не одговара. Поготово не ако е многу близок со власта.

Секој со свој памет момци, ако ви чини купувајте, ако не, сеуште има алтернативи.

"...повластени цени во зависност од набавената количина" - ај сега ти замисли колку може у МК да се продаде за да има добра цена.
Следно освен твоето непоткрепено мислење, нпрмално на форум, кае генерално си\сме скриени оди кажи го ова јавбо па можда ако му е ќеиф на Мејкерот ќе те посети поштар со покана за на едно место.
За разлика од тебе, @the_maker има многу што да изгуби со лажно претставување, така да искрено во мпментов повеќе му верувам од тебе и Алтернативите ???
BTW до лани кога не беше не се ни декларираше како официјален партнер.
Испаѓа како да сум му адвокат, а немам ништо директ од кај него купено, ама навистина некад тврдења ради тврдења ме нервираат. Да му умре козата на комшијата.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk

Секој со своето бате, така е. Само ја со шаоми на мускули и со своја желба еве 7ма година

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com

Извини другар, не е точно. Барем не за моите два што ги имам купено од Анхоч.

Редми ноте 3 глобален ром, бутлоадер отклучен преку MI Unlock перфектно работи
Редми Ноте 5 АИ - глобален ром, бутлоадер отклучен преку Mi Unlock за 15 дена (сега го накачиле). СИ добива најнормално ОТА апдејти, еве само што излезе 9.6.3.0 одма се симна.

И двата телефони работат перфектно. Од разонода на 5-ката флешнав TWRP, Lineage OS, па го вратив пак на сток.

Ценам се што си направил за форумџии и мене си ми излегол во пресрет. Знам дека е тешка конкуренција Анхоч, ама нема потреба да се лажеме дека се уништен бутлоадер.

Колку за инфо моделот е M1803E7SH, кој е глобална верзија.

FXvN3rp7QcuFIsOydtiLYYl0NNHqYWIZY6X8iDwkA2U1VAFioLMs0Ip2o2GWqN0pmEFxm7zWkgRSjmnmj39pWER98X0sJOMmKXKjsmHizKdIwLQ3uP5Lqzdk6CXxer56vka63V_orNQOynlIiUqPZBu0Xni1kHCK49jtP0b1lAGhyuf_Bz3DFbC-gAhXMCuBwaT57V9F3JzW8R4rFuyqs6dJuDsQ2mfC_DO4vW-Oy0NP_EjVdVwplJLudkxbz5bP3-Jjyr6CSie7SZOmTvlsmy8KMhGFN_1-Y_KADMrdE7nZ6c3og8J28-OHqsjo6ReWYZMs8xDu0YsMTPVL6f8RYEBZlUExc1LaUjS44_TChXIGhptMrYL7eE9qGWxLMbTnzcPIvTso9jgFjZc_zGqylrPzgzXT1Y24OY5UWSvbYQJ8IQ1I0WUbf_2FatBYLx5ietsxwK4bMl1WolOe3gvvrmVwTZfbjjMFJA_E-diZnS_N3F-xn0LfeYUshywEtUWyHOQCgs8I6rQmXxVZVSxV00z0gpHhrxi1dijlCbD4AR2dIWql5qqLJbcYFKT08x0_whnGtFy0dPN0YlgrZRKBMj_EAzLBLQpKxHCTEtBNyRba6i0i2sZGYBwObZ-Zn00Ywk4bzlQg5CjqhgywwmxEcVRDZXNICYkb=w438-h876-no

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
"...повластени цени во зависност од набавената количина" - ај сега ти замисли колку може у МК да се продаде за да има добра цена.
Следно освен твоето непоткрепено мислење, нпрмално на форум, кае генерално си\сме скриени оди кажи го ова јавбо па можда ако му е ќеиф на Мејкерот ќе те посети поштар со покана за на едно место.
За разлика од тебе, @the_maker има многу што да изгуби со лажно претставување, така да искрено во мпментов повеќе му верувам од тебе и Алтернативите ???
BTW до лани кога не беше не се ни декларираше како официјален партнер.
Испаѓа како да сум му адвокат, а немам ништо директ од кај него купено, ама навистина некад тврдења ради тврдења ме нервираат. Да му умре козата на комшијата.

Не се возбудувај многу, почитувај го другото мислење.

Незнам зашто толку се попали. Уствари нема поента да продолжам да дискутирам со опортунисти како тебе.

И не се обидувај да ги цензурираш моите мислења со закани.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Не се возбудувај многу, почитувај го другото мислење.

Незнам зашто толку се попали. Уствари нема поента да продолжам да дискутирам со опортунисти како тебе.

И не се обидувај да ги цензурираш моите мислења со закани.

Го почитувам, ама морам да реагирам на невистинито мислење.

Опортунист? Ова ќе го аргументираш, или да го сфатам како лична навреда, пивторно лага и повторно непоткрепена. Ов веќе не е мислење, ова е дирекна клевета.

Немам ни можност и да сакам да цензурирам, за закана немам сила нит сум засегнат, нит сум суд и обвинителство и полиција. И не ти се заканив, само реков ако си многу фраер и сигурен во своите тврдења, ај молимте пиши ги јавно со име презиме да речам во весник, и она за опортунистот.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Извини другар, не е точно. Барем не за моите два што ги имам купено од Анхоч.

Редми ноте 3 глобален ром, бутлоадер отклучен преку MI Unlock перфектно работи
Редми Ноте 5 АИ - глобален ром, бутлоадер отклучен преку Mi Unlock за 15 дена (сега го накачиле). СИ добива најнормално ОТА апдејти, еве само што излезе 9.6.3.0 одма се симна.

И двата телефони работат перфектно. Од разонода на 5-ката флешнав TWRP, Lineage OS, па го вратив пак на сток.

Ценам се што си направил за форумџии и мене си ми излегол во пресрет. Знам дека е тешка конкуренција Анхоч, ама нема потреба да се лажеме дека се уништен бутлоадер.

Колку за инфо моделот е M1803E7SH, кој е глобална верзија.

FXvN3rp7QcuFIsOydtiLYYl0NNHqYWIZY6X8iDwkA2U1VAFioLMs0Ip2o2GWqN0pmEFxm7zWkgRSjmnmj39pWER98X0sJOMmKXKjsmHizKdIwLQ3uP5Lqzdk6CXxer56vka63V_orNQOynlIiUqPZBu0Xni1kHCK49jtP0b1lAGhyuf_Bz3DFbC-gAhXMCuBwaT57V9F3JzW8R4rFuyqs6dJuDsQ2mfC_DO4vW-Oy0NP_EjVdVwplJLudkxbz5bP3-Jjyr6CSie7SZOmTvlsmy8KMhGFN_1-Y_KADMrdE7nZ6c3og8J28-OHqsjo6ReWYZMs8xDu0YsMTPVL6f8RYEBZlUExc1LaUjS44_TChXIGhptMrYL7eE9qGWxLMbTnzcPIvTso9jgFjZc_zGqylrPzgzXT1Y24OY5UWSvbYQJ8IQ1I0WUbf_2FatBYLx5ietsxwK4bMl1WolOe3gvvrmVwTZfbjjMFJA_E-diZnS_N3F-xn0LfeYUshywEtUWyHOQCgs8I6rQmXxVZVSxV00z0gpHhrxi1dijlCbD4AR2dIWql5qqLJbcYFKT08x0_whnGtFy0dPN0YlgrZRKBMj_EAzLBLQpKxHCTEtBNyRba6i0i2sZGYBwObZ-Zn00Ywk4bzlQg5CjqhgywwmxEcVRDZXNICYkb=w438-h876-no
Твојот беше РН 5 со шпанска налепница колку што се сеќавам? Да, за еу е, а за каде незнам, ти откри.

Другото за Анхоч не се потресувајте вие многу, штом ја не се замарам, све си е ок ;)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Твојот беше РН 5 со шпанска налепница колку што се сеќавам? Да, за еу е, а за каде незнам, ти откри.

Другото за Анхоч не се потресувајте вие многу, штом ја не се замарам, све си е ок ;)

Мојот оргинално купен од Анхоч, е според верофикација со деливери во Кина. Како стигнал до МК мистерија.
А иначе за анхоч не се замарам ич, него за дечконо кој веќе ај не само со од ракав факти тресење, него веќе почна и со навреди. Него дека сум опортуност, кажи кога да дојдам да даеш едно две телефончиња онака опуртунистучки гратис

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Мојот оргинално купен од Анхоч, е според верофикација со деливери во Кина. Како стигнал до МК мистерија.
А иначе за анхоч не се замарам ич, него за дечконо кој веќе ај не само со од ракав факти тресење, него веќе почна и со навреди. Него дека сум опортуност, кажи кога да дојдам да даеш едно две телефончиња онака опуртунистучки гратис

Ма све ќе дадеме, раката што дава не се суши :)

Just keep the topic ON topic :)

maki01

hello world
2 август 2017
118
83
На redmi note 4x ја нема таа опција за верификација, но мислам дека на xiaomi.eu ромот што го има marv има апликација authenticator, која е слично нешто на тоа.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: marv

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
@the_maker Јас немам никакви проблеми да пазарам од кај тебе доколку имате продавница и фискална, за мене лично онлајн трансакции се потешко изводливи него ќеш наплата.

Кога купував последен пат маска за телефон од кај вас, која ја немаше на веб страната, требаше да ја платам сумата на веб страната - т.е. да купам некој друг продукт со иста цена, а да нагласам дека уствари нарачката е за скроз друга маска.

Еве прошлиот месец бев надвор, пратив мејл со прашање дали имате BM45 батерии, никој не се замараше да одговори :(

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно