Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Maya рендери

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
zdravo na site Ova se nekoi od moite najnovi tvorbi vo 3d. Modelite se praveni vo maya a render vo hypershot ( izvonredno resenie za render vo realno vreme) i nekoi so MR vo maya. Pa ostavete mislenjre ke mi bide milo da gi slusam vasite mislenja.

Атачменти

• startup.56 copy1.JPG
    startup.56 copy1.JPG
    86,9 KB · Прегледи: 94
  • BMW.2.JPG
    BMW.2.JPG
    45,8 KB · Прегледи: 104
  • ferari  spider.jpg
    ferari spider.jpg
    95,1 KB · Прегледи: 103
  • ferari  spider 2.JPG
    ferari spider 2.JPG
    81,9 KB · Прегледи: 80
  • BMW.jpg
    BMW.jpg
    85,5 KB · Прегледи: 90

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.615
1.568
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Имам една голема забелешка. Зашто нема Lamborghini:D

Иначе браво, супер се, само продолжи напред :bravo::bravo::bravo:

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Fala se trudam kolku sto imam slobodno vreme, no pokraj ovaa maturava ne ubija so ucenje. Sega rabotam na edna skluptura, naskoro ke postiram sto ke dobijam kako rezultat.
Pozdrav Darko.

ChemicalAngel

lurker
24 ноември 2008
822
230
Браво дечко, секоја чест. Мислам дека на сајтот за maya(би требало сеуште да го има) има некоја категорија за тоа да познаеш дали нешто е дизајнирано или вистинско. Види дали можеш таму да ги постираш.

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Браво дечко, секоја чест. Мислам дека на сајтот за maya(би требало сеуште да го има) има некоја категорија за тоа да познаеш дали нешто е дизајнирано или вистинско. Види дали можеш таму да ги постираш.

blagodaram za ubavite zborovi , a dali mislese na oficijalniuot sajt na autodesk za maya ili na nekoj drug sajt posvetn na maya?

ChemicalAngel

lurker
24 ноември 2008
822
230
@darecarcemb
на официјалниот сајт, само го немам отворено може некоја година и не сум во тек со maya-та како оди инаку бев доста загреан за моделирањето.
Само така продолжи.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
weeeeee... Извонредна изработка Даре.. Дефинитивно си еден од најдобрите Maya креатори што ги знам ( мислам не лично.. Ама барем online :)).

Продолжи само така. :bravo:

vik

user
14 април 2007
1.936
32
Holy shit dude!!:isplashen:
Алал да ти е... само тоа можам да речам.

Ме интересира нешто... отприлика колку време треба за да се добие вакно нешто... толку реално? Никогаш немам моделирано, па ме интересира.

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
hm zavisi sto modeliras organskoto modeliranje e malku potesko od ona geometriskoto, a posebno ako pravis po blueprints da izgleda tocno kako na slikata, ali prosek za edna od kolive da ja izmodeliram do detalce 3-4 casa aktivna rabota samo modeliranje bez render. :).

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
@darecarcemb
на официјалниот сајт, само го немам отворено може некоја година и не сум во тек со maya-та како оди инаку бев доста загреан за моделирањето.
Само така продолжи.

Ne mislam deka sepak ne se tolku dobri za da idat na oficijalniot sajt na Autodesk imam uste mnogu da ucam sepak tamo se raboti na profeionalno nivo jas sum uste amater vo ovaa dejnost :) .

ivanus

hello world
28 јуни 2008
118
3
wow...great job dude :bravo:
Како за мене да си ги праел, BMW, Ferarri...си ми ги погодил омилените коли :D

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Eve ja i sklupturata za koja zboruvav pred nekoj den, se nadevam ke vi se dopadne. :)

Атачменти

• 1.JPG
    1.JPG
    77,3 KB · Прегледи: 57
  • 2.JPG
    2.JPG
    80,8 KB · Прегледи: 48
  • 3.JPG
    3.JPG
    86,6 KB · Прегледи: 38
  • 4.JPG
    4.JPG
    83,7 KB · Прегледи: 40

Gdsgn

hello world
23 септември 2007
97
21
Даре извини ама малце сераторски од моја страна ама Како да ние знаеме дека се твои рендери? Изгледаат океј, ама некако не баш ко да се од тебе направени. Мислам супер ако се од тебе, те чека светла иднина. А ако си ги нашол на нет не ја бива работата. Пушти некој принт скрин од процесот на работа, да видиме како се правени.:tainstven:

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Nema problem ke stavam sliki kako gi imam praveno inace lugeto se od poser 7 so modifikacii vo maya i render so Hypershot, kolite se moi izrabotki kompletno a sklupturata se pozajmuvani luge od poser 7 kao so spomnav samo malku gi nabildav i nekoi korekcii okolu oblekata i slicno da se poiteresen za oko.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Што да ти даваме критики кога и сам знаеш.. Се нај позитивно :)

Инаку,

maya_custom_car_3_by_darecarcemb.jpg

Зошто мислам дека сликава ми е многу позната?

astojkovski

hello world
12 ноември 2008
261
47
Може пошо е според туториал праена... Абе Даре педер нели ќе ми ги пратеше UVW то од бемвето да ти праам текстури... ц-ц-ц :)

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Ej momci eve i kako gi imam praeno nekoi od kolite vo prviot post a i da epten zaboraiv za toa UV te za BMW to astojkovski ke me izvinis ke ti gi pratam vetuvam me zatrupaja so rabota, ja pak si nemav rabota i proektna zadaca za matura zemav da pravam vo 3d i sea glava nz kaj mi e :)).

Атачменти

• bmw1.JPG
    bmw1.JPG
    34,9 KB · Прегледи: 18
  • bmw2.JPG
    bmw2.JPG
    34,4 KB · Прегледи: 20
  • bmw3.JPG
    bmw3.JPG
    23,7 KB · Прегледи: 20
  • fearari spider1.JPG
    fearari spider1.JPG
    80,4 KB · Прегледи: 26
  • ferari spider 2.JPG
    ferari spider 2.JPG
    35,9 KB · Прегледи: 21

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Inace nz zosto ti e poznata slikata fuUuUzZzZy kolata e praena po tutorial do odredeno vreme posle sam si dodavav nekoi delovi kako sto pisav i na deviantart. Pozadinata e slika koja sto ja najdov na Google. Eve kako ja imam praeno kolata.

Атачменти

• MB kola making of.JPG
    MB kola making of.JPG
    39,9 KB · Прегледи: 25
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи