Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Maya рендери

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Zdravo na site. Vaka sea kolite se modelirani so poligoni cista geometrija, ne sum crtal krivi pa so nurbs pa da konvertiram. Nekako se naviknav da pocnuvam so poligoni i sve recisi pravam so poligoni. Najcesto pocnuvam so box modeling ali mnogupati i so PolyPlane so posledno vreme so toa si igram :)). A sto se odnesuva za modelot so porseto(Softy) pisi mi privatna poraka so tvoj mail i malo obrazlozenie za namerata sto ja imas so porseto i ke ti go pratam zasto da ne. Samo ti kazuvam uste sea prilicno High Rezolucija e 3 nivo na smooth :)) .Pozz Darko

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
nekoi od modelite se renderirani so MR i toa so HDR set up so final gather bez global ilumination. Vo zavisnost od HDR sto ja imas staeno dobivas razlicen rezultata ako nekoj ne mu e jasno nesto mozam da pisam tutorijal kako da postaves render kako nekjoj od ovie. So Mental Ray mozes da renderiras mnogu raboti i da izgledat mnogu razlicno, jas imam edni drugari koi sto so MR imaata renderiran Cartoon Looking animirani filcinja po nekolku minuti so izgleda kako da se so maya software.
Pozz Darko

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Zdravo na site eve posle nekoe vreme i od mene nesto novo. Ovojpat VUE 5 ne maya, no da ne otvaram nova tema badijala ke ja iskoristam ovaa :D

Sunrise_by_darecarcemb.jpg

Ova e vsusnost anmimacija na izgrejsonce koja sto trae nekolku sekundi samo (83 frames potocno), no bidejki e dosta "teska" (65MB) vo momentov ne mi e zakacena. Koga ke ja zakacam na net ke postiram link. Renderot na animacijata traese 6 casa 43 minuti koga bi imal podobar kompjuter bi rederiral i podolga animaicija no sea za sea ocekuvam komentari za slikata.
Pozz Darko.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Ептен би било жалосно ако не го искористиш цел тој потенцијал што го имаш.. Би ми било криво ако не излезе ништо од тој талент.

Последното може директно да се вметне во некоја нова 3д игра или слично.

Со еден збор прекрасно е..

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Uf konecno uspeav da ja prikacam i animacijata na youtube, me iznamaci. Eve go linkot: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=v4En0wVb8To[/ame]
Isto taka imate moznost da ja poglednetei vo HQ animacijata za poubai detali.
Se nadevam ke vi se dopadne i ne sramete se da komentiate :p :)) pozz Darko.

sstefan

hello world
10 декември 2007
73
0
Рендерот на оваа анимација траел скоро 7 часа ??? Даре што конфигурација имаш ај те молам кажи ми.

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Хаха eпа sstefan друже и не е многу сјајна конфигурација:)) : 2gb ram DDR2, 512 graficka gForce, 80 HDD и прилично слаб процеср Intel Pentium so 3.07 ghz :ermm: .
Ova traese dosta dolgo priznavam no mu staviv dosta jak kvalitet da nema noise i slicni takvi artefakti. Кога би имал појака машина би правел и поубаи работи но сеа за сеа тоа е... џабе што го сработам кога дојде време за рендер или треба да ставам мала резолуција и слаб квалитет или да чекам со часови а ми се случувало и денови да ми изрендерира една слика. И што е најлошата опција понекогаш ми се ресетира и компјутерот пошо неможе да поднесе 2 дена на 100% да работи. Само тој си знае како му е сиротиот.:LOL:
Позз Дарко.

sstefan

hello world
10 декември 2007
73
0
ако сакаш дај ми онака од око проценка колку ке ми треба за рендер на автомобил со конфигурација core2duo 2.6 1гига графичка gforce 9500 gt i 2 giga ram. позз

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Hm zavisi od mnogu faktori prvo kolku ti e detalen avtomobilot, ne se renderiraat isto low, medium high, i ultra geometrija, vtoro ako renderiras so MR kolku kvalitet stavis rezolucija isto taka. Ako koristis Gl dosta ke go zabavi renderot no ke imas mnogu ubai indirektni efefkti senjki refleksii i tn. A so tvojata konfiguracija bi mozelo da trae od 20 -30 min do 4-5 casa pa i poveke zavisi od koi faktori ti se involvirani kako sto spomanv predhodno. ako imas citano ovie pro. delata sto se po net galeriite nikogas ne reneriraat edna slika sekogas idat so poveke laeri i na kraj post taka pobrzo ide mnogu.

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Eve uste eden render od VUE 5 momentalno simnuvam 7 ima direkna integracija vo maya i mnoooooogu poveke moznosti planirame da go koristime za proektov sto go pocnavme. Ova se nekoi test renderi na vegetacijata kako bi trebalo da izglea vo filmceto.

Sunny_day_by_darecarcemb.jpg

komenatari? :D

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Еве нешто ново од мене мал Demo Reel се надевам ќе ви се допадне.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=itMvMMl8FMY[/ame]

Коментари? :D

ChemicalAngel

lurker
24 ноември 2008
822
230
Што коментари ова ме остави без здив. Се гледа дека многу добро ти оди со објекти од природата. Незнам како ти оди со работа со карактери и животни, бидејќи тоа е најтешкиот дел од моделирањето, ама за ова мислам дека ти дечко си за во Pixar или во некоја голема фирма за правење на игри како UbiSoft.

darecarcemb

hello world
8 април 2008
236
21
Фала ChemicalAngel моментално работам на Demo Reel на органски објекти и карактери па кога ќе биде готово ќе има линк :).
Сега за сега погледнете го овој и коментирајте.
Поздрав Дарко.

takijan

read-only
9 јули 2009
3
0
Секоја чест дечко. Ептен добро ги шиеш полигониве, нема што. Ми се свиѓа начинот на кој работиш онака школски ама екстра. Само така продолжи.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно