Има везе, него објасни зошто и поштенските кодови се скриени?ама нема везе битно да се напише нешто.
Има везе, него објасни зошто и поштенските кодови се скриени?ама нема везе битно да се напише нешто.
Оооо значи ќе можи да се подновиме за некое време, фала за одговоритеПокриено е сѐ. ДДВ е 5%
infomax.mk
Пошто можеби некој член овде работи во царина, и можеби имало со него мајки/шајки муабети на други дискусии... Иии...Никогаш, ама баш никогаш не разбрав зошто се кријат бројчињата.
И личната карта ќе ја фалсификува на фотошоп кога ќе му ја побараат на шалтер во пошта?За да не отиде некој со бројот да им ја подигне пратката.
бтњ. не знаат дека со Generative Fill во Photoshop може да се тргне цензурата и да се види бројот.![]()
е ајде баш да видимебтњ. не знаат дека со Generative Fill во Photoshop може да се тргне цензурата и да се види бројот.![]()
е ајде баш да видиме
И после чекаш 6 месеци да си земеш парите назад за ддвМалце оф топик, од амазон.ком или де претпоставувам се плаќјаат ддв и шпедиција и раном срање за нарачки од 500-600 еур? На .ком пиши дека давачките ги вметнуваат во цената за шипинг.
Зошто да ги земеш назад? Не ги платиле на царина тие пари што ги споменуваат во Estimated Import Charges? И ги доби конечно парите назад?И после чекаш 6 месеци да си земеш парите назад за ддв
Ако сакаш порано, ќе си збориш со нивните виртуелни агенти и роботи![]()
Ова меркам, мислам би било ...
Ај сега нека потврди дека е тој број
А зошто да враќаат? Овие како грците ншто прат? Па ако треба нема проблем ќе му ѕвонам на моите колеги од Индија ќе се разберимеИ после чекаш 6 месеци да си земеш парите назад за ддв
Ако сакаш порано, ќе си збориш со нивните виртуелни агенти и роботи![]()
Треба да го молиш „Amazon“ да ти ги врати зошто посредниците ќе бараат ти да си платиш ПАК Ддв.Зошто да ги земеш назад? Не ги платиле на царина тие пари што ги споменуваат во Estimated Import Charges? И ги доби конечно парите назад?
За Ова од погоре има малку над 5% во увозните давачки, па мислам нема што да му враќаат, така?
Погледнете го атачментот 136050
Зошто посредниците ми бараат да платам пак ДДВ иако сум го платил пред купување на производот.А зошто да враќаат? Овие како грците ншто прат? Па ако треба нема проблем ќе му ѕвонам на моите колеги од Индија ќе се разбериме
Да не си требал да го одбиеш пакетот? И кои се тие посредници? Да знаеме да ги избегнуваме ако можеТреба да го молиш „Amazon“ да ти ги врати зошто посредниците ќе бараат ти да си платиш ПАК Ддв.
И не уште. Чекам да поминат 6 месеци од Ноември. Секој обид што сум го пробал останало да ме потсетат за рокот од 6 месеци. Се мислам дали да отворам да зборам на Германски за да добијам некаква потврда дека ќе ми ги вратат парите или да се простам сo нив како човек што ми продава пирамида шеми.
Мислењето е автоматски споено:
Зошто посредниците ми бараат да платам пак ДДВ иако сум го платил пред купување на производот.
Да не си требал да го одбиеш пакетот? И кои се тие посредници? Да знаеме да ги избегнуваме ако може
ОК, прашувам за да знаеме што да правиме, дали само да ја одбиеме пратката. Ова е редок случај, не сум чул на друг да му наплатат дупло и да бара пари назад![]()
Царинска тарифа
Зошто не ти наплатија InTime за вршење царинска постапка? Наплатени се од Амазон во тие трошоците.forum.it.mk
![]()
Искуства со нарачки од Amazon?
Технички да, ама и не баш - затоа што скоро се стига со UPS и фирмата што раководи со UPS (InTime Macedonia) се премногу спори да завршат со царинските процедури и најчесто пратките заглавуваат уште 10-тина дена плус кај нив од како ќе стигнат. Да не ги мешаш UPS и USPS?forum.it.mk
Многу чудно а пратката ја нема во база на Пошта.мкпратка порачана на 5 март денес ми ја донесоа на врата некоја курирска пошта а пратката е RR741904733HU како сите кои дремат со месеци маџарска, чудна работа....
И мене ми ѕвонеа од курирска пред некој ден…некоја нова финта за дрпање државни пари.пратка порачана на 5 март денес ми ја донесоа на врата некоја курирска пошта а пратката е RR741904733HU како сите кои дремат со месеци маџарска, чудна работа....
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден