DrMTR
senior
- 27 март 2014
- 7.964
- 8.499
Истото. Пратка ми стои во пошта веќе 3 дена без никаква промена на статус. Катастрофа!1003 царина е? порано пишуваше царина, а вака стои од 11 Погледнете го атачментот 126183
п.с: Не е царина. !
Истото. Пратка ми стои во пошта веќе 3 дена без никаква промена на статус. Катастрофа!1003 царина е? порано пишуваше царина, а вака стои од 11 Погледнете го атачментот 126183
Пријави во внатрешна контрола? Уствари државата и името ги украдоа не па за пратка од Али експрес…Прв пат ми се случи да ми достават отворена и празна пратка. Беше само 7 евра и на последните денови од претекшн период, на шалтер ми велат за џабе не праќај поплака, почекај нека ти ги вратат парите од аиекспрес. А на сајтот стои дека пратката е доставена.
Ми ги врати парите автоматски од алиекспрес, ама тоа не е начин.
Немогуче...Нем и на нас другите да ни направат такви збрки. Како ти ги вратија парите автоматски од алиекспрес? Што треба да правеме да кажеме дека била отворена и празна или?Прв пат ми се случи да ми достават отворена и празна пратка. Беше само 7 евра и на последните денови од претекшн период, на шалтер ми велат за џабе не праќај поплака, почекај нека ти ги вратат парите од аиекспрес. А на сајтот стои дека пратката е доставена.
Ми ги врати парите автоматски од алиекспрес, ама тоа не е начин.
Почекав следниот ден да заврши периодот за достава и не потврдив дека мине пристигната, испратив тикет за рефунд затоа што не е стигнато и автоматски за една секунда ми одобри рефунд, за два дена ми рефундира на сметка.Немогуче...Нем и на нас другите да ни направат такви збрки. Како ти ги вратија парите автоматски од алиекспрес? Што треба да правеме да кажеме дека била отворена и празна или?
Истото. Пратка ми стои во пошта веќе 3 дена без никаква промена на статус. Катастрофа!
п.с: Не е царина. !
Честито нека е.Што и да му треба на некој нека ми пише.
Претходно не беше вака! Штом се појавеше во Скопје истиот или најкасно наредниот ден пратката беше препратена кон локалната пошта во мојот град. Вакво нешто првпат гледам.У просек 5-7 дена чекам од 1003 до 1014. Така да многу си се возбудил за 3 дена.
Да не ти кршам филм ама најбитната ја чекав 1 месец од 1003 да мрдне.
![]()
Македонски Пошти - Општа Дискусија
Нарачано во февруари, уште се чека да стигне во МК или пак да се испроцесира..forum.it.mk
Ај, можда ќе помогни @DiabloПретходно не беше вака! Штом се појавеше во Скопје истиот или најкасно наредниот ден пратката беше препратена кон локалната пошта во мојот град. Вакво нешто првпат гледам.
Од вчера сум вработен во пошта. Што и да му треба на некој нека ми пише.
Ако некој заглавил со пратка или нешто може да ми се обрати.
Ќе проверам и ако е до нас. Ќе се обидеме да ви средиме.
Претходно не беше вака! Штом се појавеше во Скопје истиот или најкасно наредниот ден пратката беше препратена кон локалната пошта во мојот град. Вакво нешто првпат гледам.
Дај види што се дешава со пратките за Битола чекам веќе 2 неделиОд вчера сум вработен во пошта. Што и да му треба на некој нека ми пише.
Ако некој заглавил со пратка или нешто може да ми се обрати.
Ќе проверам и ако е до нас. Ќе се обидеме да ви средиме.
Убаво би било да ги пишиш бројките од тракингот наместо слика, или како тебе ти е најлесно, нека препишват тие шо планираат да помогнат.Дај види што се дешава со пратките за Битола чекам веќе 2 недели![]()
Sent from my V2208 using Tapatalk
80-90 Dena dostava.Здраво да ве прашам дали имате искуство со aliexpress selection standard, за колку време пратката стигнува во македонија (со тракинг број RR...HU)..
Го прочитав поназад искуството на @Moron123 за јанвен, па задоволен сум со таа пошта, но со оваа немам искуство...
се надевам ќе биде побрзо80-90 Dena dostava.
Нарачано на 5ти мај, вчера 22ри доставена. Со HU тракинг.Здраво да ве прашам дали имате искуство со aliexpress selection standard, за колку време пратката стигнува во македонија (со тракинг број RR...HU)..
Го прочитав поназад искуството на @Moron123 за јанвен, па задоволен сум со таа пошта, но со оваа немам искуство...
порачката моја е стигната до Будимпешта.. Се надевам дека наредната недела има шанси да стасаНарачано на 5ти мај, вчера 22ри доставена. Со HU тракинг.