mkextremer
user
- 4 февруари 2014
- 1.275
- 1.145
И јас чекам од 12/27/2019, 12:58:50 PM![]()
Дали знае некој што значи овој статус веќе 1 месец е тука заглавена праткава...
И јас чекам од 12/27/2019, 12:58:50 PM![]()
Дали знае некој што значи овој статус веќе 1 месец е тука заглавена праткава...

Се е тоа убаво, ама пратка од 10-ина долари преку FedEx или DHL?Јас повеќе не се замарам ниту пак сакам со "високо квалитетните" поштенски услуги што нашава пошта ги има. Многу изминати пати бев украден од нивна страна (покрај жалби ниту еднаш не сум бил рефундиран) и затоа решив се што ќе нарачувам ќе биде преку DHL Express, FedEx или пак слична поштенска услуга. Ќе платам малку повеќе но затоа до пред врата фино лепо ќе ми ја достават пратката. Нарачав на 31.12 една пратка и веќе на 3 Јануари ја добив истата
Sent from my iPhone using Tapatalk
Се е тоа убаво, ама пратка од 10-ина долари преку FedEx или DHL?
Не мислиш дека кај нас ќе купиш нешто екстра квалитетно за тие пари? Или ќе нарачаш од сајт во Европа?

Прескокнете ја целосната процедура на отворање на сајтот на пошта:
https://www.posta.com.mk/tnt/api/query?id=вашиотTrackingNumber
пример
https://www.posta.com.mk/tnt/api/query?id=RB0000000000000SG
Можете да ги проверувате пратките со горенаведената адреса на Visualping: #1 Website change detection, monitoring and alerts и да ви стигаат информации на мејл доколку има промена на сајтот.
им паѓа сајтот другар. Кога им работи сајтот, работи и линкот.
Се е заглвено. Кај мене почнаа сами да ги дигаат времињата по 15 дена за ситници.Само преку VPN работи саглам. Иначе уште ја чекам праткава од 22 декември... Телефон е во прашање со поголема вредност и абер нема, не знам кој и каде заглави...
Од 28 октомври чекам екран за таблетот, комунициравме со тој ликот као да почекам да не му отварам диспјут, ќе ми прател друг, а сега не гледам опција за отварање диспјут од Ибеј. Тој тракинг бројот врска нема, никаква активност од 3 ноември.
Муабетот ми е дали тој стварно нема пратено или некаде е изгубено, или ќе стигне некогаш...
Не дава ништо за бројов (UT514122011CN). Му отворив диспјут да врати пари, па ќе видиме. Ако стигне, ќе му платам, не е проблем тоа.Се случува.. Исто и јас имав екран за моб тел порачано пред 2 години преку Чајна Пост Регистеред исто крајот на октомври, стигна после 20ти јануари.
Што ти дава информации на тракинг, провери и на https://www.postaonline.cz/en/trackandtrace обавезно, види дали воопшто е стасана во европа.
Ако се однесуваше на мене, три пати се допишував со продавачот, без да спомнам диспјут или слично.По истекување на предвидениот рок на eBay имате уште 30 дена за отварање диспјут. Евидентно е дека обичните пратки со Кинеска пошта ретко доаѓаат пред истек на 60 дена.
Со отварање на диспјут веднаш по предвидениот рок, ви остануват сите диспјути во историја. Џабе што му ги враќате парите на продавачот кога тоа никаде не стои во податоци на eBay. Кога процентот на отворени диспјути ќе надмине одредена вредност, ќе ви ја тргнат заштитата. Си правите сами лошо а и на останатите кои порачуваат од МК.
Не дава ништо за бројов (UT514122011CN).
Немаше друга опција за достава кога купував. Затоа и се мислам дали бројчево е воопшто точно.Па нормално дека нема да дава, оваа не е препорачана и не дава тракинг кога пристигнува во прага.
Јас на ebay кога порачувам (ретко се случува) и ако поминат 60 дена си барам refund.
Доколку производот стигне, им ги враќам парите назад. Се договарам и со продавачот за ова.
Се однесуваше на @mihovkris.Ако се однесуваше на мене, три пати се допишував со продавачот, без да спомнам диспјут или слично.
Последниве два пати, не ми ни враќа на пораки, а го чекам веќе 80 дена. Уште колку треба да го чекам според тебе? Досега во историја само еднаш имам диспјут отворено, не го практикувам воопшто. А за враќање на пари, ќе најдеме начин сигурно.
дали деновиве се гледате со поштариве? од 3ти јан ми стои писмо во пошта и уште го нема. разбирам и празници и се ама ова е веќе претеризам. и пред некој да ми каже ПА ИДИ БАРАЈ СИ ГО секогаш кога идам ме враќаат со празни раце затоа што не било процесирано или било у вреќа.
Да и се испоставило дека селерот ја пуштил преку снаил маил а парите за препорачана ги ставил во џеб.Му се случило на некого да добие тракинг RB.....SG со Aliexpress Standard Shipping, а да почне да се движи преку Yanwen? Обично 4PX ги превзема.Погледнете го атачментот 83041
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16E, CARBON RED w/Electric Height Control, GABU-210
37.300,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден