Одлична рецензијаСекоја чест.
Ако може инфо од каде наоѓате понов софтвер (firmware) за ТВ. Конкретно ме интересира за моделите на Панасоник...
Е сега.. кажете некој програм за windows, да го проработам DNLA, компјутерот го гледам ама требаше нешто да се инсталира за да гледа одреден фолдер.
Оф топик: KDL-EX500 ти е рендерерот? Што сетинзи имаш, кастом декодер сетинг (softskip, vf expand...). Имаш проблем со аудио/видео синхронизација, или со грешен aspect ratio (посплескана е сликата, поголеми црни траки горе-доле?). Кај мене мислев дека конечно целосно го средив, кога на Хобит 2 на YIFI иако е ист размер/фрејм големина како други филмови (Хобит 1 на пример) е посплескано, црните ленти горе и долу се баачки поголеми...За DLNA овие две програми се единствени кои знаат да транскодираат исправно и да се адаптираат спрема мрежата и квалитетот + транскодирањето да се изврши заедно со титловите. Апсолутно сите DLNA сервери сум ги пробал но само овие два бесплатни - PS3 Media Server и Universal Media Server и paid Wild Media Server (глупо име а феноменална програма) се добри.
Universal Media Server e логично продолжување на PS3 Media Server односно негов клон. PS3 Media Server нема да се развива понатаму
Ќе треба да имаш Java за обата. Universal Media Server ...покасно ќе кажеш фала
Погледнете го атачментот 17885
Оф топик: KDL-EX500 ти е рендерерот? Што сетинзи имаш, кастом декодер сетинг (softskip, vf expand...). Имаш проблем со аудио/видео синхронизација, или со грешен aspect ratio (посплескана е сликата, поголеми црни траки горе-доле?). Кај мене мислев дека конечно целосно го средив, кога на Хобит 2 на YIFI иако е ист размер/фрејм големина како други филмови (Хобит 1 на пример) е посплескано, црните ленти горе и долу се баачки поголеми...
Извинете за ОТ.
Јас играм ПЕС на него чат пат али не сум забележал инпут лаг. Инаку врзан ми е преку ХДМИ.Го поврзал некој телевизоров на PC? Има input lag?
Ако некој веќе користи телевизор наместо монитор за играње игри ќе го молам за препорака, совет, искуство.
Барам 32-40 инчен ТВ за игри/филмови/сурфање на нет:
-Пожелно е да е 1080р
-Пожелно е да има ips,pls или va панел...ќе биде поставен повисоко на ѕид па можно е аглите на гледање да претставуваат проблем.
-Мора да има минимален input lag.
-Не ми требаат смарт функции, мрежи и слично.
Јас играм ПЕС на него чат пат али не сум забележал инпут лаг. Инаку врзан ми е преку ХДМИ.
На PCНа PC ти е врзан или на некоја конзола?
Го поврзал некој телевизоров на PC? Има input lag?
Ако некој веќе користи телевизор наместо монитор за играње игри ќе го молам за препорака, совет, искуство.
Барам 32-40 инчен ТВ за игри/филмови/сурфање на нет:
-Пожелно е да е 1080р
-Пожелно е да има ips,pls или va панел...ќе биде поставен повисоко на ѕид па можно е аглите на гледање да претставуваат проблем.
-Мора да има минимален input lag.
-Не ми требаат смарт функции, мрежи и слично.
На мојов телевизор (LG 42LM660T) Game Mode ништо не смени освен боите/контрастот.Сите телевизори имаат GAME MODE каде што сите додатни функции за средување на сликата се исклучени (true motion, intelligent sensor, dynamic contrast....) за да има што помалку лаг. Инаку, што помалку „чуда“ на телевизорот, толку помал импут лаг.
Конкретно кај мене (Panasonic TX-L42ET60) со вклучување само на game mode (без чепкање други ствари), драстично се намалува лагот. Во нормален мод (ТВ) не беше игриво воопшто, и се чудев што е работата дур не прочепкав по опциите.Во принцип и тоа е намената на гејм модот...Незнам од кај ви е муабетот дека со исклучување на дополнителните опции има лаг, а без нив нема
Инаку точно дека ги исклучува, пошто ако ти е уклучен интелегентниот сензор, сликата може нонстоп да ти се осветлува, затемнува, итн итн...
Го нема телевизоров во 1080р варијанта?
На мојов телевизор (LG 42LM660T) Game Mode ништо не смени освен боите/контрастот.
Кај мене има огромна разлика. Додатно, кога селектираш влез (input) отиди на HDMI полето кое ти е поврзано со РС и стисни на зеленото копче од далинското, ќе ти даде да бираш за која намена е влезот. Одбери GAME, има дополнителна разлика.
Јас кога играм, сите модови ги ставам на GAME и има многу разлика.
HITACHI 39HXC02 39``
Ајде и јас да се приклучам на дискусијава. Кај 32" Hitachi, а и кај овој 39", забележав една работа, и двата се HD Ready - штета?!, а и временскиот одѕив им e само 100Hz:angry:. Инаку за пофалба им е контрастот од само 3000.000:1- одлично!
Инаку цената им е прифатлива,...ах,..ax,.. како ќе си го гледав лежерно фудбалов со ладна бирка,.....:innocent:
поззз.
Има ТВ со контраст од 2000:1 , па дури 3000:1.100 Hz се одлични за гледање на спорт, го нема blur ефектот, а контрастот секаде е 1000:1 само што они пишуваат миљон бројки ради Dynamic Contrast.
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден