Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Рецензија LED LCD TV HITACHI 32HXC41 32" (82cm)

genius

hello world
6 ноември 2007
361
268
genius's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 4150
Storage
Western Digital 1TB EZEX + Western Digital 250GB
RAM
8GB DDR3 Kingston
Video card
Asus HD7750 1GB DDR5
Audio
Samson SR850
Monitor
LG 24' IPS + Samsung 19'
OS
Ubuntu 16.04 + Windows 8.1
Треба за постари луѓе да изберам телевизор, немаат интернет така да Smart опциите нема да им користат. Прашањето ми е дали HITACHI 32HXC01 има ист панел само без Smart и дали овој телевизор е сеуште најдобар избор во однос цена - перформанси или е подобро да се земе некој entry level Samsung, LG, Panasonic...?

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Телевизорот го има истиот панел, само што нема интернет. И е поефтин за 1000 или 1500 денари, не се секавам.
Разгледај по продавниците, но сепак мислам дека е за 4000 до 5000 поефтин од било кој ентри модел и на ЛГ и на Самсунг.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Имам проблем со овој модел на телезивор, никако неможам да добијам хдми аудио на телевизорот, пробано е формат тазе виндовс, пробани се различни амд драјвери од постатари кон понови, направено е абдејт на биосот на лап топот, никако неможе звук да се добие. Користен е истиот хдми кабел, со друг лап топ си работи телевизорот ок автоматски го препознава звукот и го префлува на тв, исто така лап топот кој прави проблем баш со овој телевизор, на 3 други лцд телевизори нема никаков проблем со аудио звукот, сам го препознава и го префлува. Во овој случај телевизорот нема проблем затоа што работи со други лап топи, а исто така па и лап топот нема проблем затоа што работи со други телевизори. Некоја помош ?

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
бев,видов ама не купив, немаше од овој истиот модел како на Саше, имаше некоја понова серија црн ... исти перформанси, ама јас фрлив мерак на 40-инчниот, гледам на официјалната страна го нема тој модел ... HITACHI 40HXYC42

21 септември 2014
2
0
Да не знај некој како треба да се инсталира телевизорот за да ги задржи апликациите? После секое вклучување нема пристап до нив мора фабрички ресет да правам за да се вратат.

21 септември 2014
2
0
Како да ги задржи апликациите? Дај биди конкретен.
Кога ке го вклучам телевизорот нема апликации, правам фабрички ресет за да ги добијам и повторно се губат кога ке го исклучам телевизорот.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Сервис.
Има проблем со меморијата, односно со основната плоча.
Поздрав

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Ај јас да прашам, забележав дека датумот на тевизорот ми стои на 01.01.1970 и не се менува никако. Нема никаков друг проблем само ете датумот и времето неможам да ги сменам. Чаре?

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Јас не сум го ни видел тоа.
Намести го мануелно, па провери што е и како е.

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Проблемот е што мануелно ти дава само да ја смениш временската зона, но не и датата и времето.

Гледав нешто сервисно мени имале овие телевизори ама никако неможам да најдам како да влезам во такво мени. Ги пробав сите комбинации на копчиња што ги најдов.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Незнам за сервисно мени. Искрено не сум гледал, не сум се замарал.
Ме чуди тоа што викаш дека неможеш време да наместиш. Неможам да проверам сеа како е кај мене, али евентуално ако не заборавам после, ке видам и ке ти кажам. Ич не се сеќавам. Инаку би требало времето да си го повлече само преку нет, веројатно, или преку некој од дигиталните програми.
Ако не те мрзи, направи му еден фектори ресет, па проај повторна инсталација од почеток.
Можеби ке се среди :)

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Му направив неколку пати, со различни региони али пак исто. Немам никаков друг проблем ама страшно ме нервира што е вака. Изгледа сум голем ситничар :)

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Tукушто проверив кај мене. Точно е дека не можеш да менуваш време. Можеш да ја менуваш зоната за да биде точен саатот, но кога ке префрлам на автоматски, часовникот покажува 1 час помалку од реалното време. Бидејќи ништо не ми значи мануелно или автоматски, ништо не чепкав.
Единствено ме чуди тоа што го кажа за времето. Би требало да си го повлече од сервер и да нема проблем. На ент верувам дека ти е закачен, нели?

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Да, си земав и стикче со него и врзан ми е цело време на интернет. Незнам што му е проблемот.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Јас можам да менувам време, проверете добро во сетинзите.

Каде може да најдеме што делови има внатре т.е. напонската секција ме интересира ?

gligor

hello world
5 март 2008
225
152
Гледав нешто сервисно мени имале овие телевизори ама никако неможам да најдам како да влезам во такво мени. Ги пробав сите комбинации на копчиња што ги најдов.
Во постарите модели се влегуваше исто како и кај Нео и Вестел, Мени4725.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Дали некој има успешно пуштено звук преку HDMI од компјутер на овој телевизор под Windows 7 x64?

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Да, јас.
Со Windows 7 x64 и Windows 8.1 x64 и ASUS GTX 670 и ASUS GTX 770
Би требало да е само Plug-n-play, ама никако неможам звук да добијам. Имам Radeon 5550 на тој компјутер.
Има некои подесувања на телевизорот? Нешто во Windows-от?
Ако може мало пренесување на искуството што си го имал, ќе го ценам :)

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Дали знае некој знае како може да ја користам таа картичката за дополнителни заклучени канали од телекабел?
Дали ми треба нешто дополнително за телевизорот?

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Незнам за телекабел, но за близу не треба ништо. Само ја најавуваш картичката, односно они ти ја даваат пријавена и ја ставаш во телевизор и се работи како што треба.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно