XGeorge27
hello world
Ми треба лаптоп за програмирање во наредните 5 - 6 години
Некој совет што да барам или понудете нешто
Фала ви
Фала ви
laptop.mk
Уф, ргб тастатуриве колку се само детски.
За програмирање нема потреба од rtx графичка, не знам што е битно колку години, што ќе им фали на тие што се со интел хд 630ки или вега графички после 5,6 год?@itstheigyg друже не си го прочитал убаво изгледа ти барањето на корисникот.
5 до 6 години да трае и да тера без проблем да не мисли и замара дали ова ќе работи или она.
5 до 6 години за мене се многу , а ако за тебе се малце ондак јас и ти различно го рачунаме времето
Хахах, да бе копачиве ќе не остават без леб. 200к лаптоп со интегрирана графичка, не работи така економијата али ајде нека ти биде што си замислил.@whiterabbit се тоа се гаси и немора воопште да свети.
Јас понудив лаптоп кој за 5-6 години со моменталнава криза и цената која е моментално е перфектен избор.
Да не се објаснувам за џабе понатаму цената на лаптопот е топ со тоа што се зависи од купецот колку пари е спремен да даде.
Али ако почека малце и биткоинот рипне уште 20к - + нема да видите ни жив лаптоп со 30XX графичка.
Така да вие размислувајте понатаму и клукајте се по глава како гулаби за лебче и пукајте си сеири кој копа кој не.
Потоа цените ќе бидат 120к до 200к лаптопи со итегрирани графички , а тие што се дедикатед од 300к нагоре
@itstheigyg друже не си го прочитал убаво изгледа ти барањето на корисникот.
5 до 6 години да трае и да тера без проблем да не мисли и замара дали ова ќе работи или она.
5 до 6 години за мене се многу , а ако за тебе се малце ондак јас и ти различно го рачунаме времето
Да си земиш Macbook M1…Ми треба лаптоп за програмирање во наредните 5 - 6 години
Фала ви![]()
Ми треба лаптоп за програмирање во наредните 5 - 6 години
Фала ви![]()
Почетник ФИНКИ (Студент)![]()
До 45.000 - 50.000Буџет?
До 45.000 - 50.000
како ќе програмираш на лаптоп човече, лаптоп е за све само не за програмирање. Тоа екранче не е доволно за ништо, без два екрана големи ништо не правиш.
Anhoch PC Market Online - Notebook Lenovo IP3 14 Ryzen7 3700U/8GB/512GB SSD/RX Vega 10/14" Full HD/Win10/Platinum Grey
Дечки мислење за овој лаптоп планирам да го зимам ?
Многу е скап за то шо го нуди.Anhoch PC Market Online - Notebook Lenovo IP3 14 Ryzen7 3700U/8GB/512GB SSD/RX Vega 10/14" Full HD/Win10/Platinum Grey
Дечки мислење за овој лаптоп планирам да го зимам ?
Ами чим си сторил ниет, си порачал, ај со зравје да си играш со него
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден