Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Каков Лаптоп

Ibrakadabra

hello world
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
Значи почнаа да делат ваучери, понуди колку сакаш, сите пуштија најразлични флаери, и стварно изборот е премногу голем. Е сега, барам помош околу изборот за тој лаптоп.
Планирам да потрошам до кај 50.000 денари. Лаптопот ми е и за игри и за Photoshop, Dreamweaver, Flash и слично. Мислам дека за овие пари може да се земе нешто солидно...

П.С. Што мислите за Gateway? Поконкретно на www.kupilaptop.com видете што се нуди, доколку не ве мрзи нели : ))

Фала однапред

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
devforge.mk
Pavilion dv5-1140 им е добар
доколку сакаш АМД процесор Pavilion G60-120US

а за Gateway немам поима како се како марка
доколку некој има од нив нека ти даде лично мислење

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
Само за графичката Intel GMA X3100 имам мала забелешка,тука http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4154 пишува за игри најдобри перфоманси дава на 1024x768,а тука http://laptop-notebook-computers.blogspot.com/2008/06/dell-inspiron-1525-slim-laptop-computer.html дисплејот е 1280x800,па сега ја нудат во поскапите лап топ комјутери па може и не е лоша

newpain01

hello world
24 јануари 2008
248
0
...и стварно изборот е премногу голем.

хаха, колку нема везе, изборот е катастрофа, ама ај, тоа е Македонија:)):))
а иначе праша дали може да се земе од купилаптоп со ваучер? имаат нешто у понуда. btw Gateway не би земал

Ibrakadabra

hello world
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
Ок, не е голем, едно те исто, ама тоа дека сме преплавени со флаери и слично не можеш да го негираш. : ) Абе битно ми е да е до кај 50.000, а од која фирма, не е важно(освен сет). Така да, не ми е важно дали може ваучерот да се искористи на kupilaptop.com, само сакам паметно да го искористам : )

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
хаха, колку нема везе, изборот е катастрофа, ама ај, тоа е Македонија:)):))
а иначе праша дали може да се земе од купилаптоп со ваучер? имаат нешто у понуда. btw Gateway не би земал

Ок, не е голем, едно те исто, ама тоа дека сме преплавени со флаери и слично не можеш да го негираш. : ) Абе битно ми е да е до кај 50.000, а од која фирма, не е важно(освен сет). Така да, не ми е важно дали може ваучерот да се искористи на kupilaptop.com, само сакам паметно да го искористам : )

Јас мислам дека може зошто од левата страна имаат ставено слика на која пишува ВАУЧЕР 15 500, така да ја сметам дека може.

paneval

hello world
2 март 2008
178
1
Samo sto zemav HP550 Core 2 Duo, T5470 1,6 Gh, 2039 Mb ram, 250 Gb hard disk - 30630 den - Kompijuterot e zakon :bravo:

Ibrakadabra

hello world
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
Ајде само да се фалиш со него, за убаво за арно нека е : )

@kraljevski
За кој прв збориш?!

@fatal1ty_
Дај линк за кој Sony Vaio збориш, бајаги скапички ми стојат... : ((

paneval

hello world
2 март 2008
178
1
фала, фала.

Вака за цената која ти се дава 50 000 имаш добри, стварно добри Soni VAIO, Најдобар избор според мене!

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
За првиот од www.kupilaptop.com мислев,сега и другите дадоа (по)добри понуди,има доста добар избор,ти гледај си во рамки на парите,и гледај добра марка:Dell,Sony,HP,Asus..
Look this one http://www.nevada.com.mk/pd-1733778905.htm?categoryId=331
http://www.nevada.com.mk/pd1216105699.htm?categoryId=340
http://www.nevada.com.mk/pd-1680666215.htm?categoryId=342
Овие се во рамки на буџетот :)
Не мора од Nevada да бидат.

Ibrakadabra

hello world
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
Зошто толку многу ги фалите Sony VAIO? Dell-от на пример горе што е спомнат (од kraljevski) ми е бајаги поџиџан. Камера ова она, башка нели помал дисплеј има сонито? Сакам 15‘‘ или 17‘‘...

Терсене сум и јас, ама... тоа е : )

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.874
34.164
roka.mk
Тое е ствар укуса другар секој си има нешто од што е задоволен и тоа од сесрце го препорачува на сите

Ibrakadabra

hello world
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
У право си пријателе... Ствар на вкус е... Само ете дознав дека Gateway-от не треба да го гледам, мене и тоа ми се свиѓаше, ама по коментарите мислам дека е подобро да го скокнам. Па така може ќе се дознае уште непто : )

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
Зошто толку многу ги фалите Sony VAIO
И јас се согласувам со тебе :bravo:
Тука игра доста пропагандата(реклами) што ги зголемува цените(маркетиншки трик)ама биди сигурен до некаде дека купуваш квалитет,па гледај тебе што ти се допаѓа,а да,и гледај гаранција да има некоја година повеќе.

Ibrakadabra

hello world
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
Одамна веќе гаранцијата ми има голема улога во она што го купувам, се имам многу пати зафркнато со познатите ‘‘марки‘‘ кои сите ги препорачуваат, а цркнуваат многу често. Според мене, кај нас го праќаат, она најлошото, најшкљ роба. И после се расипуваат... Епа се расипуваат.
Се согласувам целосно со тебе

П.С. Кај нас ќе земам нешто со пример 2 години гаранција, а фирмата ќе рикне после 6 месеца... и гаранцијата можам да си ја... да не навлагам нели : ))))

alexboy

read-only
27 ноември 2008
1
0
Одамна веќе гаранцијата ми има голема улога во она што го купувам, се имам многу пати зафркнато со познатите ‘‘марки‘‘ кои сите ги препорачуваат, а цркнуваат многу често. Според мене, кај нас го праќаат, она најлошото, најшкљ роба. И после се расипуваат... Епа се расипуваат.
Се согласувам целосно со тебе

П.С. Кај нас ќе земам нешто со пример 2 години гаранција, а фирмата ќе рикне после 6 месеца... и гаранцијата можам да си ја... да не навлагам нели : ))))

најчесто гаранциите на лаптопите не се врзани за фирмите коишто ги продаваат лаптопите, туку се директни гаранции од увозникот или овластен и авторизиран сервис...
а за цените мислам дека сепак треба добро да се провери во повеќе продавници, на пример истиот модел на лаптоп HP550 FU411EA има огромни разлики во цените цени: http://premium.com.mk/appliances_osc/index.php?cPath=23 спореди со ова http://www.loginsys.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabid=249&tabindex=0&categoryID=48&productID=945 :zbunet3:

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
515
327
Брат според мене најдобро е да одеш или на HP Pavilion DV9843cl, или на Dell Studio 17-1735 или пак Dell Studio 15-1536 од страната на www.kupilaptop.com. Според мене тие се најдобри.

Ibrakadabra

hello world
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
@alexboy
Абе има разлика, види пример HDD и рам меморија. Тоа и ти ја прави разликата, нели? : )
@stavrov69
Па искрено многу веројатно дека тоа и ќе го направам, освен ако не се предложи нешто подобро во текот на наредни 3-4 дена.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
devforge.mk
Брат според мене најдобро е да одеш или на HP Pavilion DV9843cl, или на Dell Studio 17-1735 или пак Dell Studio 15-1536 од страната на www.kupilaptop.com. Според мене тие се најдобри.

hpто е купен, пред неколку недели ми донесоа од странство ист hp на братучед ми му се засвиѓа па му го предложив тој

на сајтот уште не направиле упдејт
Dell Studio-jata уште не стигналe, па ке почека неколку недели миниум:)

Ibrakadabra

hello world
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
Боље шамар да ми удреше... Тапа муабет ми кажа сеа... А таман планче си напраив... Ама тоа е...

Сигурен си иначе?

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
devforge.mk
1000% али во просториите имаа уште еден pavilion мислам дека беше овој
HP Pavilion DV9339 прашај си пак
али тој го нема, си го зема пред неколку дена

членови онлајн
мислења