Супер само некако многу gpu sag или така ми се чини
можда од малку лош агол сум ги сликал, и изгледа малку така, вака од право кога гледам нема саг.Супер само некако многу gpu sag или така ми се чини
Испратено од SM-G935F преку IT.mk форум апликација
Еве го и моево тотално РГБ лудило, свеже издуван после 6 месеци и последна надградба од вчера NVMe AORUS RGB 512GB (од АНХОЧ), претходно во февруари беше надграден со 2TB Seagate Barracuda SATA3 7200RPM 256MB (од АНХОЧ), T-Force Delta MAX RGB SSD 500 GB (нарачан преку НЕКСИО), комплетиран рам-от на 32 GB (4X8 GB) со додатни 2 стикчиња на првичните 16 GB G Skill F4-3200C16 Trident Z Neo (oд НЕКСИО), NZXT HUE 2 RGB LED Underglow Accessory (200mm) и NZXT HUE 2 Lightning kit w/ LED Strips 300mm x4 (oд НЕКСИО).
Погледнете го атачментот 88348
Абе батали таму Klipsch или Emotiva - DAC/AMP. Види ова како ќе ти легне у build-от:
Sound BlasterX AE-5 Плус, докажано е дека RGB го подобрува SINAD-от и дава поголема ватажа за слушалките.![]()
RGB-то ја вади бичкијата
Абе батали таму Klipsch или Emotiva - DAC/AMP. Види ова како ќе ти легне у build-от:
Sound BlasterX AE-5
Плус, докажано е дека RGB го подобрува SINAD-от и дава поголема ватажа за слушалките.
![]()
Едит: Па и не е толку лоша Review and Measurements of Sound BlasterX AE-5
Проштевајте за троа долгичкиов одговор, само сакам да го споделам моето искуство во потрага по најсоодветното решение за моите аудио потреби.
Уште пред 7~8 месеци кога ја составував конфигурацијата за десктопот ги гледав Sound Blaster производите и наведениот AE-5, AE-7 и AE-9 со надворешните дакови и
Sound Blaster X7 Limited Edition надворешен USB DAC и појачало.
Sound Blaster AE-9
Is This Sound Card Worth $350...!? Creative AE-9 Review
Why Sound Cards Are Important in 2019!
Sound Blaster X7 Limited Edition
(на кои кога ќе им ја видиш цената Klipsch-от дури станува примамлив и не така скап)
Работата кај интерните звучни картички (и кај onboard и кај PCI), новите RTX графички заради нивната моќност почнаа да предизвикуваат Електро Магнетни Интерференции, HardwareCanucs во погоре наведеното видео за ова спомнуваат.
Тоа е една од причините зошто ги избегнав PCI звучните, затоа што постојат екстерните DAC-ови кои воопшто не подлежат на такви влијанија и полесно е да смениш екстерен уред. А секако на овој начин PCI слотовите ти остануваат слободни за други надградби (на пример: PCI NVMe raid картичка за скреч диск и слично).
Друга причина е сакам да избегнам драјвери и дополнителни софтвери, со 7.1 SBX гимик финти за одредување на извори на звук, како Scout софтверот на Sound blaster.
Затоа се одлучив на Klipsch Headphone Amplifier-от, на кој евентуално подоцна би го додал Emotiva BasX A-100 Stereo Flex Amplifier за користење со Пасивни звучници и/или за слушалки кои потешко се „возат“ (со Jumper модот) како на пример Bayerdynamic DT 880 Professional 600 Ohm.
Сега од искуство можам да кажам дека добри стерео слушалици (особено "Open Back" тип), кои имаат добар Sound Stage и добар Imaging се непроценливо подобри од било кои 7.1 сараунд гејминг слушалки, а во исто време се и за музичко уживање ненадминливи.
Кога ја почнав мојава епопеја во потрага по слушалки, си планирав едни за гејминг (со сите нишани за сараунд), други за музика, но откако го изодев целиот пат од почеток до крај можам да заклучам дека нема замена за High End audio слушалици кои се оптимизирани за репродукција на целосниот спектар на звуци. Без разлика дали слушам совршен микс на Tidal Masters или играм Escape from Tarkov со најновиот update од пред 10-на дена со Binaural audio (т.н. Staem audio) со Sennheiser HD 660 S, кои имаат неверојатен Saundstage и Imaging, многу лесно можеш во музиката да чуеш финеси кои не си ни помислувал дека се снимени на песните. На пример во следната песна Sershen&Zaritskaya - Starlight прецизно можам во песната да ја одредам позицијата на раката на гитаристот на вратот на гитарата во 3Д просторот пред мене дури ги свири слајдовите, и се слуша како од висина на горните прагови издадено на надвор од центарот на слушање, се спушта по вратот надоле и кон центарот по тоа можеш да одредиш и во која висина бил микрофонот позициониран пред него. Кога знаеш дека со левата рака го држи вратот на гитарата, а на тебе звукот во слушалките ти доаќа од десниот канал, но прецизноста е до тој степен што точно можеш да одредиш како се движи надоле и поблиску до микрофонот.
А тоа пренесено во игрите значи точно во дел од секунда да одредиш од која страна ти се приближува непријателот или од која страна ти пролетал куршумот испукан од другата страна на мапата. Ова е битно за игри како EFT (FPS) каде одлуките се базираат врз основ на стимулансите од околината и од тоа зависи брзината на реакцијата. На пример Veritas добро го објаснува новиот систем на Steam audio што сега го имплементираа во EFT. The ULTIMATE Steam Audio Guide for Escape from Tarkov
Една од причините зошто сакам да земам AKG K 702 (Open back) е баш фактот што повеќе рецензии наведуваат дека Treble регионот им е висок (Treble murder) и дека имаат добар Sound stage и дека Imagining-от им е подобар од AKG K 712. Ако се покажат барем приближно слични со Sound stage и Imagining на HD 660 S најверојатно ќе бидат најдобрите слушалки за гејминг по цена колку средни/скапи гејминг слушалки кои не можат да се приближат до она што го нудат К 702, а според графите од Rtings во споредба со HD 660 S надежни ми се К 702-те. AKG K702 vs Sennheiser HD 660 S Side-by-Side Headphones Comparison
^ H500 crew
И мене ќе ми треба држач за графичката, но ич не ми се свиѓа како изгледа. Дали може вака да се направи некоја штета на графичката или слотот на матичната?
Погледнете го атачментот 88703
не можам да сфатам, купуваш куќиште од 6649065903мкд, а ладњакот е wraith stealth... инаку убаво изгледа^ H500 crew
И мене ќе ми треба држач за графичката, но ич не ми се свиѓа како изгледа. Дали може вака да се направи некоја штета на графичката или слотот на матичната?
Погледнете го атачментот 88703
не можам да сфатам, купуваш куќиште од 6649065903мкд, а ладњакот е wraith stealth... инаку убаво изгледа
Апдејт со продужните кабли за матичната и графичката. :carefree:
![]()
Пред очекувано copy-paste GPU сценарио како таа од tupacan. Да се смирит и мотивират газда/рица @Јанко Узунов. Погледнете го атачментот 88997 Погледнете го атачментот 88998
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден