Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Како изгледа внатрешноста на вашето куќиште

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту

MasteR_#0

poweruser
14 декември 2010
2.801
2.557
MasteR_#0's setup  
Processor & Cooler
Core i7 10700K | NH-U12A
Motherboard
Asus Z490 TUF
Storage
980 Pro 1TB | SM961 256GB | WD 1TB Blue EZEX
PSU
Riotoro Enigma G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill SniperX @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 5700
Case
CM H500
Mouse
Logitech G502 Hero | G.Skill MP780
Keyboard
Ducky One 2 SF w/ Kailh Box White
Audio
Logitech 2.1 X-240 | Sennheiser HD 559
Monitor
Dell P2720D
OS
Windows 10 x64
Еве со најновите промени, мислам дека од позади каблите се ок, едино не ми е јасно зошто снопчето кабли од front panel/audio/USB итн. сум го протнал толку далеку во првата празнина горе а не во просторот пред вентилаторите, ама понатаму ќе средувам :D

Исто некои модуларни делови од куќиштето како капакот за напојувањето и тој кај отворите за кабли пред матичната ги тргнав, мене ми е само моден детаљ и би ми сметало во иднина.

20200605_171209.jpg

20200605_165340.jpg

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Сменета графиката. 1050 ката отиде кај братот.
Знам дека има sag графичка, ама ке и најдеме решение за брзо.

e80ebfcbc69206c838d666ca8cd8c2b0.jpg

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Знам дека има sag графичка, ама ке и најдеме решение за брзо.
Тоа е еден интезивно фрустрирачки момент со големите картици, барем за мене. Јас го решив со гето мод: пластичен конец. Но гледам во Анхоч има интересни холдери:
holders.jpg

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Колку повеќе размислуваш за sag-от, толку повеќе сфаќаш дека со својата слајтли непаралелна форма, придонесува за креирање вистинска убавина по која мечтаеле дури и античките Грци.

Последна промена:

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Еве го и моево тотално РГБ лудило, свеже издуван после 6 месеци и последна надградба од вчера NVMe AORUS RGB 512GB (од АНХОЧ), претходно во февруари беше надграден со 2TB Seagate Barracuda SATA3 7200RPM 256MB (од АНХОЧ), T-Force Delta MAX RGB SSD 500 GB (нарачан преку НЕКСИО), комплетиран рам-от на 32 GB (4X8 GB) со додатни 2 стикчиња на првичните 16 GB G Skill F4-3200C16 Trident Z Neo (oд НЕКСИО), NZXT HUE 2 RGB LED Underglow Accessory (200mm) и NZXT HUE 2 Lightning kit w/ LED Strips 300mm x4 (oд НЕКСИО).

Погледнете го атачментот 88348

Абе батали таму Klipsch или Emotiva - DAC/AMP. Види ова како ќе ти легне у build-от:
Sound BlasterX AE-5

Плус, докажано е дека RGB го подобрува SINAD-от и дава поголема ватажа за слушалките. :D

Едит: Па и не е толку лоша Review and Measurements of Sound BlasterX AE-5

Последна промена:

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

Веруј, SoundBlaster-ов дури и со RGB е многу поевтин од audiophile-grade производ (освен chi-fi). А што е интересно, како за гејмерски прозивод има солидни мерења*. :D

*Инаку, на меренја на, обично производите на SoundBlaster имаат лоши до многу лоши резултати. Sound Blaster X AE-5 е супер DAC и ОК-појачало.

MadBuldog

hello world
22 јуни 2008
182
459
Скопје
Абе батали таму Klipsch или Emotiva - DAC/AMP. Види ова како ќе ти легне у build-от:

Sound BlasterX AE-5

Плус, докажано е дека RGB го подобрува SINAD-от и дава поголема ватажа за слушалките.

upload_2020-6-13_23-5-7.png

Едит: Па и не е толку лоша Review and Measurements of Sound BlasterX AE-5

Проштевајте за троа долгичкиов одговор, само сакам да го споделам моето искуство во потрага по најсоодветното решение за моите аудио потреби. :)

Уште пред 7~8 месеци кога ја составував конфигурацијата за десктопот ги гледав Sound Blaster производите и наведениот AE-5, AE-7 и AE-9 со надворешните дакови и

Sound Blaster X7 Limited Edition надворешен USB DAC и појачало.

Sound Blaster AE-9
Is This Sound Card Worth $350...!? Creative AE-9 Review

Why Sound Cards Are Important in 2019!

Sound Blaster X7 Limited Edition

(на кои кога ќе им ја видиш цената Klipsch-от дури станува примамлив и не така скап)

Работата кај интерните звучни картички (и кај onboard и кај PCI), новите RTX графички заради нивната моќност почнаа да предизвикуваат Електро Магнетни Интерференции, HardwareCanucs во погоре наведеното видео за ова спомнуваат.

Тоа е една од причините зошто ги избегнав PCI звучните, затоа што постојат екстерните DAC-ови кои воопшто не подлежат на такви влијанија и полесно е да смениш екстерен уред. А секако на овој начин PCI слотовите ти остануваат слободни за други надградби (на пример: PCI NVMe raid картичка за скреч диск и слично).

Друга причина е сакам да избегнам драјвери и дополнителни софтвери, со 7.1 SBX гимик финти за одредување на извори на звук, како Scout софтверот на Sound blaster.
Затоа се одлучив на Klipsch Headphone Amplifier-от, на кој евентуално подоцна би го додал Emotiva BasX A-100 Stereo Flex Amplifier за користење со Пасивни звучници и/или за слушалки кои потешко се „возат“ (со Jumper модот) како на пример Bayerdynamic DT 880 Professional 600 Ohm.

Сега од искуство можам да кажам дека добри стерео слушалици (особено "Open Back" тип), кои имаат добар Sound Stage и добар Imaging се непроценливо подобри од било кои 7.1 сараунд гејминг слушалки, а во исто време се и за музичко уживање ненадминливи.

Кога ја почнав мојава епопеја во потрага по слушалки, си планирав едни за гејминг (со сите нишани за сараунд), други за музика, но откако го изодев целиот пат од почеток до крај можам да заклучам дека нема замена за High End audio слушалици кои се оптимизирани за репродукција на целосниот спектар на звуци. Без разлика дали слушам совршен микс на Tidal Masters или играм Escape from Tarkov со најновиот update од пред 10-на дена со Binaural audio (т.н. Staem audio) со Sennheiser HD 660 S, кои имаат неверојатен Saundstage и Imaging, многу лесно можеш во музиката да чуеш финеси кои не си ни помислувал дека се снимени на песните. На пример во следната песна Sershen&Zaritskaya - Starlight прецизно можам во песната да ја одредам позицијата на раката на гитаристот на вратот на гитарата во 3Д просторот пред мене дури ги свири слајдовите, и се слуша како од висина на горните прагови издадено на надвор од центарот на слушање, се спушта по вратот надоле и кон центарот по тоа можеш да одредиш и во која висина бил микрофонот позициониран пред него. Кога знаеш дека со левата рака го држи вратот на гитарата, а на тебе звукот во слушалките ти доаќа од десниот канал, но прецизноста е до тој степен што точно можеш да одредиш како се движи надоле и поблиску до микрофонот.

А тоа пренесено во игрите значи точно во дел од секунда да одредиш од која страна ти се приближува непријателот или од која страна ти пролетал куршумот испукан од другата страна на мапата. Ова е битно за игри како EFT (FPS) каде одлуките се базираат врз основ на стимулансите од околината и од тоа зависи брзината на реакцијата. На пример Veritas добро го објаснува новиот систем на Steam audio што сега го имплементираа во EFT. The ULTIMATE Steam Audio Guide for Escape from Tarkov

Една од причините зошто сакам да земам AKG K 702 (Open back) е баш фактот што повеќе рецензии наведуваат дека Treble регионот им е висок (Treble murder) и дека имаат добар Sound stage и дека Imagining-от им е подобар од AKG K 712. Ако се покажат барем приближно слични со Sound stage и Imagining на HD 660 S најверојатно ќе бидат најдобрите слушалки за гејминг по цена колку средни/скапи гејминг слушалки кои не можат да се приближат до она што го нудат К 702, а според графите од Rtings во споредба со HD 660 S надежни ми се К 702-те. AKG K702 vs Sennheiser HD 660 S Side-by-Side Headphones Comparison

Атачменти

• upload_2020-6-13_23-5-7.png
    267,5 KB · Прегледи: 47
    309,7 KB · Прегледи: 50
    275,1 KB · Прегледи: 45

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Проштевајте за троа долгичкиов одговор, само сакам да го споделам моето искуство во потрага по најсоодветното решение за моите аудио потреби. :)

Уште пред 7~8 месеци кога ја составував конфигурацијата за десктопот ги гледав Sound Blaster производите и наведениот AE-5, AE-7 и AE-9 со надворешните дакови и

Sound Blaster X7 Limited Edition надворешен USB DAC и појачало.

Sound Blaster AE-9
Is This Sound Card Worth $350...!? Creative AE-9 Review

Why Sound Cards Are Important in 2019!

Sound Blaster X7 Limited Edition

(на кои кога ќе им ја видиш цената Klipsch-от дури станува примамлив и не така скап)

Работата кај интерните звучни картички (и кај onboard и кај PCI), новите RTX графички заради нивната моќност почнаа да предизвикуваат Електро Магнетни Интерференции, HardwareCanucs во погоре наведеното видео за ова спомнуваат.

Тоа е една од причините зошто ги избегнав PCI звучните, затоа што постојат екстерните DAC-ови кои воопшто не подлежат на такви влијанија и полесно е да смениш екстерен уред. А секако на овој начин PCI слотовите ти остануваат слободни за други надградби (на пример: PCI NVMe raid картичка за скреч диск и слично).

Друга причина е сакам да избегнам драјвери и дополнителни софтвери, со 7.1 SBX гимик финти за одредување на извори на звук, како Scout софтверот на Sound blaster.
Затоа се одлучив на Klipsch Headphone Amplifier-от, на кој евентуално подоцна би го додал Emotiva BasX A-100 Stereo Flex Amplifier за користење со Пасивни звучници и/или за слушалки кои потешко се „возат“ (со Jumper модот) како на пример Bayerdynamic DT 880 Professional 600 Ohm.

Сега од искуство можам да кажам дека добри стерео слушалици (особено "Open Back" тип), кои имаат добар Sound Stage и добар Imaging се непроценливо подобри од било кои 7.1 сараунд гејминг слушалки, а во исто време се и за музичко уживање ненадминливи.

Кога ја почнав мојава епопеја во потрага по слушалки, си планирав едни за гејминг (со сите нишани за сараунд), други за музика, но откако го изодев целиот пат од почеток до крај можам да заклучам дека нема замена за High End audio слушалици кои се оптимизирани за репродукција на целосниот спектар на звуци. Без разлика дали слушам совршен микс на Tidal Masters или играм Escape from Tarkov со најновиот update од пред 10-на дена со Binaural audio (т.н. Staem audio) со Sennheiser HD 660 S, кои имаат неверојатен Saundstage и Imaging, многу лесно можеш во музиката да чуеш финеси кои не си ни помислувал дека се снимени на песните. На пример во следната песна Sershen&Zaritskaya - Starlight прецизно можам во песната да ја одредам позицијата на раката на гитаристот на вратот на гитарата во 3Д просторот пред мене дури ги свири слајдовите, и се слуша како од висина на горните прагови издадено на надвор од центарот на слушање, се спушта по вратот надоле и кон центарот по тоа можеш да одредиш и во која висина бил микрофонот позициониран пред него. Кога знаеш дека со левата рака го држи вратот на гитарата, а на тебе звукот во слушалките ти доаќа од десниот канал, но прецизноста е до тој степен што точно можеш да одредиш како се движи надоле и поблиску до микрофонот.

А тоа пренесено во игрите значи точно во дел од секунда да одредиш од која страна ти се приближува непријателот или од која страна ти пролетал куршумот испукан од другата страна на мапата. Ова е битно за игри како EFT (FPS) каде одлуките се базираат врз основ на стимулансите од околината и од тоа зависи брзината на реакцијата. На пример Veritas добро го објаснува новиот систем на Steam audio што сега го имплементираа во EFT. The ULTIMATE Steam Audio Guide for Escape from Tarkov

Една од причините зошто сакам да земам AKG K 702 (Open back) е баш фактот што повеќе рецензии наведуваат дека Treble регионот им е висок (Treble murder) и дека имаат добар Sound stage и дека Imagining-от им е подобар од AKG K 712. Ако се покажат барем приближно слични со Sound stage и Imagining на HD 660 S најверојатно ќе бидат најдобрите слушалки за гејминг по цена колку средни/скапи гејминг слушалки кои не можат да се приближат до она што го нудат К 702, а според графите од Rtings во споредба со HD 660 S надежни ми се К 702-те. AKG K702 vs Sennheiser HD 660 S Side-by-Side Headphones Comparison

ne lazi , ja imam arktiks pro vajrles i se super, 7.1 e isto kako vo kino dasi !

Шала на страна, добро напишано и треба да го repost-неш во Аудио темата.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
^ H500 crew :D

И мене ќе ми треба држач за графичката, но ич не ми се свиѓа како изгледа. Дали може вака да се направи некоја штета на графичката или слотот на матичната?

20200613_041432.jpg

dariuus

hello world
19 ноември 2018
85
116

И мене ќе ми треба држач за графичката, но ич не ми се свиѓа како изгледа. Дали може вака да се направи некоја штета на графичката или слотот на матичната?

Погледнете го атачментот 88703

Ако е минимален sag не е страшно ама ако тежи повеќе не е во ред

rippermkd

hello world
11 јануари 2016
490
376
Bitola
rippermkd's setup  
Processor & Cooler
ryzen 7 2700 @4150MHz, custom EKWB / bykski watercooler
Motherboard
ASUS Crosshair hero VII
Storage
samsung 970evo 500gb; asgard NVME 1TB 4tb HDD
PSU
XFX pro 1000W
RAM
kingston savage @3200 cl13
Video card
ASUS ROG STRIX RX5700
Case
JNC nekoe Modirano do daske
Mouse
rapoo v320
Keyboard
motospeed GK89
Monitor
LG 27gl850
OS
win10

Погледнете го атачментот 88703
не можам да сфатам, купуваш куќиште од 6649065903мкд, а ладњакот е wraith stealth... инаку убаво изгледа

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
не можам да сфатам, купуваш куќиште од 6649065903мкд, а ладњакот е wraith stealth... инаку убаво изгледа

Што му фали на стелтот? :D Куќиштето е /беше ~4000.

Инаку го меркам Dark Rock Pro 4, само чекам Нексио да присоберат уште некои ствари кои сакам да ги земам, па да земам комплет за поголем попуст.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Пред очекувано copy-paste GPU сценарио како таа од tupacan. Да се смирит и мотивират газда/рица @Јанко Узунов. Погледнете го атачментот 88997 Погледнете го атачментот 88998

Што да се мотивира,фејк профил,го направил (Женско не е,зашто имаат поголеми муда од многу маЖишта) исхејта и од тогаш профилот не е активен.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв