Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Joomla помош + HTML + PHP

5 октомври 2012
857
146
Како што гласи насловот може , некој да знае или има некоја икстензија претпоставувам дека е Plugin кој што ќе можам да го ставам во артикал и кога ќе изберам пр. ауди да ми излиста сите модели од ауди со можност под над сликата или десно да пишам нешто како опис .. а кога ништо н е е селектирано да не дава ништо.. ми треба за така за мин. 2- DROP DOWN ОPtions. ИЛИ пак доколку некој има солуција за PHP + HTML да може да се реши ова да го вметнам во артилак ии да работи некако нека повели :))(ЈАС ПОЧНАВ НЕШТО НО НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е ТАКА)

<html>
<head>
<body>
<h3>ИЗБЕРЕТЕ<h3>
<select>
<option value="predmetna">ПРЕДМЕТНА НАСТАВА</option>
<option value="oddelenska">ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА</option>
</select>
</html>
<head>
</body>

<?php
if value="predmetna" SELECT

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Ова е хтмл и освен изглед што си напишал ти фали скоро се(што е всушност php и барање по датабаза). Ти треба некој филтер по повеќе категории да бара, нели? Иначе не користам joomla па незнам точно, но сигурен сум дека има такви модули или екстензии.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Кај ке ти стојат моделите на ауди? Ако направиш две категории Ауди1 и Ауди2. Кога ке ставиш линк да ти ја излиста како блиг на пример Ауди1 категоријата ке ти ги излиста сите само од таа категорија. Исто за Ауди2. Ако ставиш пак линк кој ке ти ја листа категоријата коли (во која Ауди1 и Ауди2 постојат) ке ги добиеш сите коли. Ова е одговор на тоа како јас те сватив. Ако нешто друго прашуваш пробај пак.

5 октомври 2012
857
146
Значи , го имаме дроп даун менито. кога не е ништо избрано значи цел артикал е празен односно сето е бело пропратно со модулите како што се наместени тие ги има , но збориме за артикалот си е празен го има само дроп даун менито - опцијата. И кога ќе изберам пример ауди да ми излиста слики со можност да пишување текст во истиот артикал под менито - опцијата , нешто во стилот на smart Load

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Значи , го имаме дроп даун менито. кога не е ништо избрано значи цел артикал е празен односно сето е бело пропратно со модулите како што се наместени тие ги има , но збориме за артикалот си е празен го има само дроп даун менито - опцијата. И кога ќе изберам пример ауди да ми излиста слики со можност да пишување текст во истиот артикал под менито - опцијата , нешто во стилот на smart Load
Посочи пример, дај линк ако си видел такво нешто.

5 октомври 2012
857
146
Кај ке ти стојат моделите на ауди? Ако направиш две категории Ауди1 и Ауди2. Кога ке ставиш линк да ти ја излиста како блиг на пример Ауди1 категоријата ке ти ги излиста сите само од таа категорија. Исто за Ауди2. Ако ставиш пак линк кој ке ти ја листа категоријата коли (во која Ауди1 и Ауди2 постојат) ке ги добиеш сите коли. Ова е одговор на тоа како јас те сватив. Ако нешто друго прашуваш пробај пак.
http://ffm.com.mk/resultsranking/84?r=1528 барам нешто во овој стил :) . Значи кога ќе се стегне X Коло да ми излиста од нешто , во мојов случај ќе бидат модели на Ауди и БМВ

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
http://ffm.com.mk/resultsranking/84?r=1528 барам нешто во овој стил :) . Значи кога ќе се стегне X Коло да ми излиста од нешто , во мојов случај ќе бидат модели на Ауди и БМВ
Ти треба филтер за артикли или катагориии
http://extensions.joomla.org/extensions/news-display/articles-display/articles-listing/7102
Ова или нешто слично мислам дека ке ти заврши работа.

5 октомври 2012
857
146
Ти треба филтер за артикли или катагориии
http://extensions.joomla.org/extensions/news-display/articles-display/articles-listing/7102
Ова или нешто слично мислам дека ке ти заврши работа.
Океј ама мене ова избери ми треба да стои на артикал , и ко че изберам под него да излиста

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

Sveto27

read-only
27 април 2015
2
0
Дали може да ми посочите, extension, plugin, по можност бесплатен, за е-продавница за преземање на информации со платформа на Joomla? Нешо као одредена продавница да сакаат да ги постават нивните производи на нашата, па при ажурирање на нивната страна промените автоматски да настануваат и кај нас. Не сум програмер, така да мала помош добро би ми дошла. : )

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно