Toshiba > Gree ? На кратко ако не ти е мака да ми објасниш, разлика ?Toshiba
Тојота>Фичо.Toshiba > Gree ? На кратко ако не ти е мака да ми објасниш, разлика ?
Toshiba имаат Eurovent и точно им се знаат перформансите а кај Gree треба да им веруваш на трговците.Toshiba > Gree ? На кратко ако не ти е мака да ми објасниш, разлика ?
Хахах.. јасноТојота>Фичо.
Ти благодарам! Препорака од кај да се купи ?Toshiba имаат Eurovent и точно им се знаат перформансите а кај Gree треба да им веруваш на трговците.
Исто Daikin , Mitsubishi, Fujitsu имаат Eurovent.
Од кинеските производители Eurovent имаат Midea и Haier.
Пред 2-3 години Gree на Eurovent се избрукаа тешко. Климите декларирани до - 25 едвај работеа до - 10 (имаше и други глупости, да не давам сега)
Зошто не Gree? Пребарај го форумов..
дали има некој искуство со климатизација мк
Јас од нив го земав HR-35 , океј дечки беа многу.Здраво Дечки, сакам да прашам дали има некој искуство со климатизација мк, сакам од таму да земам mitsubishi-msz-hr35 за во спална соба од околку 18м2, едната страна од собата e надворешен зид нема изолација и е доста поладна од другиве соби во станот (во друга спална соба и дневна соба, сабајле без греење е околку 18-19C, во таа спална соба е околку 12-13).
Ако е прејака климата за таа соба може да се отвора врата и да се топли ходникот.
Во дневната соба имам Haier tundra plus 5.5kw и сум доста задоволен.
И уште едно прашање дали е истата клима со оваа Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF, дека не ми излагаат многу информации за msz-hr35.
Јас, многу задоволен. Иако не ме знаеја, ми кажуваа отворено како стојат работите (тогаш почнаа поскапувањата поради војната во Украина), што и го потврдив со истражување/гледање на други места. Од Кавадарци се, но доаѓаат два-три пати неделно во Скопје, веројатно и во други градови по потреба
Јас од нив го земав HR-35 , океј дечки беа многу.
Повеќе членови ја имаат. На пример @zlatko_ti412Фала ви на одговорите дечки. Дали климатизација дава фискална сметка заедно со гаранцијата.
Како си задоволен од HR-35, дали имаш вифи модул, и како е потрошувачка и модулација.
Да, фискална, гарнација и една книга од 50тина страна даваат како прирачник.Фала ви на одговорите дечки. Дали климатизација дава фискална сметка заедно со гаранцијата.
Како си задоволен од HR-35, дали имаш вифи модул, и како е потрошувачка и модулација.
Јас ја имам истата поставена во спална од 12 квадрати и ходник и купатило со вкупна квадратура од 18 квадрати.Фала ви на одговорите дечки. Дали климатизација дава фискална сметка заедно со гаранцијата.
Немам HR јас...Повеќе членови ја имаат. На пример @zlatko_ti412
Ај пробај утре јави се во Техно Битола и прашај дали ја има или за колку време би ја набавиле?Ништо од HR35 од климатизација
Сум пишувал порано на темава за тој модел на Seiya и не можам веќе да се повтарам по не знам кој пат..Сега барам мислење за
SEIYA NEW RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E![]()
TOSHIBA SEIYA NEW RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E по супер цена од 36.700 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниwww.klimi.mk
klimatizacija.mk
Не се исти климите, една буква, едно "Е" прави доста разлика: B13E2KVG спрема B13Ј2KVG. Спореди ги само ЅЕЕR i SCOP и ке ја видиш во корист на првата, која има и префикс NEW.Ништо од HR35 од климатизација, ја немаат на лагер, на страницата цените не се ажурирани, наскоро ќе имале нова страница.
Сега барам мислење за
SEIYA NEW RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E![]()
TOSHIBA SEIYA NEW RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E по супер цена од 36.700 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниwww.klimi.mk
и дали има некој купувано од Бител, таму климата е 3000 денари поевтина, ако е истата
![]()
Ти рекле да не ја гасиш за да ги скрши перките. После ти ќе си виновен - механичко оштетување. Изгаси ја веднаш, а тие нека велат што сакаат.Погледнете го атачментот 122027
Вивакс Аери од вчера замрзна и денеска ледот само го зголемува, внатре дува 60%ладно 40% млако иако истата е покриена не ја ни врни ни ништо. Дојдоа монтерите рекоа дека климата не ја бива но ќе чекат решение од Паком (кој патем и ја расипаа климата кога правеа сервис на неа и го замениа компресорот). Ми рекоа да не ја гасам да си работи но мене ме интересире зошто да работи кога истата е нефункционална.
Погледнете го атачментот 122027
Вивакс Аери од вчера замрзна и денеска ледот само го зголемува, внатре дува 60%ладно 40% млако иако истата е покриена не ја ни врни ни ништо. Дојдоа монтерите рекоа дека климата не ја бива но ќе чекат решение од Паком (кој патем и ја расипаа климата кога правеа сервис на неа и го замениа компресорот). Ми рекоа да не ја гасам да си работи но мене ме интересире зошто да работи кога истата е нефункционална.
Неверувам да е тоа зошто 1 месец си работеше како што треба, плус пурпената прави притисок доколку нема каде да се шири а кај мене се гледе на сликата дека се проширила надвор од ѕидот.Можно е цефките вматре во ѕидот да се прекршени од пурпената и да ти прави проблеми. Нека ја вакумираат да видат дали се добри притисоците.
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден