Toshiba > Gree ? На кратко ако не ти е мака да ми објасниш, разлика ?Toshiba
Тојота>Фичо.Toshiba > Gree ? На кратко ако не ти е мака да ми објасниш, разлика ?
Toshiba имаат Eurovent и точно им се знаат перформансите а кај Gree треба да им веруваш на трговците.Toshiba > Gree ? На кратко ако не ти е мака да ми објасниш, разлика ?
Хахах.. јасноТојота>Фичо.
Ти благодарам! Препорака од кај да се купи ?Toshiba имаат Eurovent и точно им се знаат перформансите а кај Gree треба да им веруваш на трговците.
Исто Daikin , Mitsubishi, Fujitsu имаат Eurovent.
Од кинеските производители Eurovent имаат Midea и Haier.
Пред 2-3 години Gree на Eurovent се избрукаа тешко. Климите декларирани до - 25 едвај работеа до - 10 (имаше и други глупости, да не давам сега)
Зошто не Gree? Пребарај го форумов..
дали има некој искуство со климатизација мк
Јас од нив го земав HR-35 , океј дечки беа многу.Здраво Дечки, сакам да прашам дали има некој искуство со климатизација мк, сакам од таму да земам mitsubishi-msz-hr35 за во спална соба од околку 18м2, едната страна од собата e надворешен зид нема изолација и е доста поладна од другиве соби во станот (во друга спална соба и дневна соба, сабајле без греење е околку 18-19C, во таа спална соба е околку 12-13).
Ако е прејака климата за таа соба може да се отвора врата и да се топли ходникот.
Во дневната соба имам Haier tundra plus 5.5kw и сум доста задоволен.
И уште едно прашање дали е истата клима со оваа Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF, дека не ми излагаат многу информации за msz-hr35.
Јас, многу задоволен. Иако не ме знаеја, ми кажуваа отворено како стојат работите (тогаш почнаа поскапувањата поради војната во Украина), што и го потврдив со истражување/гледање на други места. Од Кавадарци се, но доаѓаат два-три пати неделно во Скопје, веројатно и во други градови по потреба
Јас од нив го земав HR-35 , океј дечки беа многу.
Повеќе членови ја имаат. На пример @zlatko_ti412Фала ви на одговорите дечки. Дали климатизација дава фискална сметка заедно со гаранцијата.
Како си задоволен од HR-35, дали имаш вифи модул, и како е потрошувачка и модулација.
Да, фискална, гарнација и една книга од 50тина страна даваат како прирачник.Фала ви на одговорите дечки. Дали климатизација дава фискална сметка заедно со гаранцијата.
Како си задоволен од HR-35, дали имаш вифи модул, и како е потрошувачка и модулација.
Јас ја имам истата поставена во спална од 12 квадрати и ходник и купатило со вкупна квадратура од 18 квадрати.Фала ви на одговорите дечки. Дали климатизација дава фискална сметка заедно со гаранцијата.
Немам HR јас...Повеќе членови ја имаат. На пример @zlatko_ti412
Ај пробај утре јави се во Техно Битола и прашај дали ја има или за колку време би ја набавиле?Ништо од HR35 од климатизација
Сум пишувал порано на темава за тој модел на Seiya и не можам веќе да се повтарам по не знам кој пат..Сега барам мислење за
SEIYA NEW RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E![]()
TOSHIBA SEIYA NEW RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E по супер цена од 36.700 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниwww.klimi.mk
klimatizacija.mk
Не се исти климите, една буква, едно "Е" прави доста разлика: B13E2KVG спрема B13Ј2KVG. Спореди ги само ЅЕЕR i SCOP и ке ја видиш во корист на првата, која има и префикс NEW.Ништо од HR35 од климатизација, ја немаат на лагер, на страницата цените не се ажурирани, наскоро ќе имале нова страница.
Сега барам мислење за
SEIYA NEW RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E![]()
TOSHIBA SEIYA NEW RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E по супер цена од 36.700 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниwww.klimi.mk
и дали има некој купувано од Бител, таму климата е 3000 денари поевтина, ако е истата
![]()
Ти рекле да не ја гасиш за да ги скрши перките. После ти ќе си виновен - механичко оштетување. Изгаси ја веднаш, а тие нека велат што сакаат.Погледнете го атачментот 122027
Вивакс Аери од вчера замрзна и денеска ледот само го зголемува, внатре дува 60%ладно 40% млако иако истата е покриена не ја ни врни ни ништо. Дојдоа монтерите рекоа дека климата не ја бива но ќе чекат решение од Паком (кој патем и ја расипаа климата кога правеа сервис на неа и го замениа компресорот). Ми рекоа да не ја гасам да си работи но мене ме интересире зошто да работи кога истата е нефункционална.
Погледнете го атачментот 122027
Вивакс Аери од вчера замрзна и денеска ледот само го зголемува, внатре дува 60%ладно 40% млако иако истата е покриена не ја ни врни ни ништо. Дојдоа монтерите рекоа дека климата не ја бива но ќе чекат решение од Паком (кој патем и ја расипаа климата кога правеа сервис на неа и го замениа компресорот). Ми рекоа да не ја гасам да си работи но мене ме интересире зошто да работи кога истата е нефункционална.
Неверувам да е тоа зошто 1 месец си работеше како што треба, плус пурпената прави притисок доколку нема каде да се шири а кај мене се гледе на сликата дека се проширила надвор од ѕидот.Можно е цефките вматре во ѕидот да се прекршени од пурпената и да ти прави проблеми. Нека ја вакумираат да видат дали се добри притисоците.
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден