На двата ли спрата имаш по едно fh35ve???Секако, прозорците се огромни саламандер. И се одлично задихтувани. Благодарам на грижата. Од друга страна фх35ве си ги тера спратовите идеално.
Да. Имав самсунг прастар оноф. И се заледи се и ставив ФХ35ВЕ. Бев презадоволен откога научив да ја ракувам. Ја подарив самсунгот за ладење.На двата ли спрата имаш по едно fh35ve???

Jas poshto sum vo plan da stavam 10ka stirpor, bukvalno sekoj eden mi vika "Abe sho ke ti e 10ka, staj 5ka, mnogu ti e 10ka".Ama bukvalno sekoj. Samo eden chovek, toj so koj i planiram da ja pravam izvedbata pri prviot razgovor so nego mi reche "Jas pred 12 godini staviv 10ka stiropor na mojata kukja, denes edinstveno neshto za koe sho zalam e sho ne staviv 15ka ili 20ka.".Се обложувам дека некој предходник ја завршил/договарал работата одпорано пред повеќе години...
Стиропорот е мала ставка во вкупната цена на една фасада, и стиропор под 10 см е бесмислена работа. Ама порано на времето не се разбирале работите а на изведувачите им е полесно да работат со потенок стиропор и секогаш буткаат што потенок да се користи.
едит: Јас кога ја правев фасадата најдов само една понуда на 15+см стирпор, ама цената беше неисплатливо скапа (увоз од Косово) и количините беа незгодни требаше камион и половина, на крај се помирив со 10см стирпор од Јуб.
Jas poshto sum vo plan da stavam 10ka stirpor, bukvalno sekoj eden mi vika "Abe sho ke ti e 10ka, staj 5ka, mnogu ti e 10ka".Ama bukvalno sekoj. Samo eden chovek, toj so koj i planiram da ja pravam izvedbata pri prviot razgovor so nego mi reche "Jas pred 12 godini staviv 10ka stiropor na mojata kukja, denes edinstveno neshto za koe sho zalam e sho ne staviv 15ka ili 20ka.".
Jas poshto sum vo plan da stavam 10ka stirpor, bukvalno sekoj eden mi vika "Abe sho ke ti e 10ka, staj 5ka, mnogu ti e 10ka".Ama bukvalno sekoj. Samo eden chovek, toj so koj i planiram da ja pravam izvedbata pri prviot razgovor so nego mi reche "Jas pred 12 godini staviv 10ka stiropor na mojata kukja, denes edinstveno neshto za koe sho zalam e sho ne staviv 15ka ili 20ka.".
И дали ако ставиш/ставил 15см 20 см ќе била 50%/100% повеќе изолација од 10см ??
Доколку се работи за веќе постоечка куќа во која се наместени прозорите, види како ќе изгледа ако ставиш дополнителни 20см од страна...
И не е само тоа, ако е така ајде да ставиме 30см, зошто пак само 20см ?
Според мене (а и некои ПРОИЗВОДИТЕЛИ на стиропор) 10 за онаму каде се става стиропор врз веќе постоечки малтер/ 12см за нови куќи врз блок, е сосема доволно за нашите простори, нема потреба од повеќе, ниту финанскискиот дел ниту она што се добива како изолација е сосема непотребно/неисплатливо, имаше некаде и график ама неможам да го најдам сега, како дебелината на стиропорот оди со добиената изолација.
Не е толку битна дебелината на стиропорот колку што е битна густинатаИ дали ако ставиш/ставил 15см 20 см ќе била 50%/100% повеќе изолација од 10см ??
Доколку се работи за веќе постоечка куќа во која се наместени прозорите, види како ќе изгледа ако ставиш дополнителни 20см од страна...
Според мене (а и некои ПРОИЗВОДИТЕЛИ на стиропор) 10 за онаму каде се става стиропор врз веќе постоечки малтер/ 12см за нови куќи врз блок, е сосема доволно за нашите простори, нема потреба од повеќе, ниту финанскискиот дел ниту она што се добива како изолација е сосема непотребно/неисплатливо, имаше некаде и график ама неможам да го најдам сега, како дебелината на стиропорот оди со добиената изолација.
И дали ако ставиш/ставил 15см 20 см ќе била 50%/100% повеќе изолација од 10см ??
Ќе може да ми го посочиш членот од Законот од каде уредбава е извадок? Не те тролам, ти благодарам.Знаете ли дека со најновите измени на Законот за енергетика нема да можете да продадете недвижност, ако немате енергетски сертификат, во народот популарно познат како „енергетски пасош“? На новиот сопственик морате да му дадете информација колку енергија ќе троши неговиот објект...
Ќе може да ми го посочиш членот од Законот од каде уредбава е извадок? Не те тролам, ти благодарам.
Не таа, туку ова земи си ја и ќе немаш гајле...GREE LOMO LC GWH18QD-K6DNB4B по супер цена од 39.990 ден.
Мислење за оваа клима, за простор од 37 квадрати без изолација, само со сменети пвц прозори
Istata od tosot lclh 18ka ti e 2000mkd,poevtina....Не таа, туку ова земи си ја и ќе немаш гајле...
GREE FAIRY LCLH GWH18ACD-K6DNA1D по супер цена од 49.990 ден.
Од 2017 до денес прочитав стотици страници на "кајгана" и сите на "it", и 90 % од коментарите се препукувања помеѓу луѓето од Греемак, Енергија, Ицс груп (нека извинат некои за кои во моментот не ми текна) а останатите 10 % коментари се од луѓе што бараат помош и мислење и оние луѓе што им даваат добронамерни сугестии...
Во сите овие постови се споменуват вртат одредени клими зависно од перфомансите и цената, па ќе се обидам сите да ги набројам во овој пост и се надевам дека ќе им помогнам на многу луѓе да не читат стотици страни и секакви коментари.
Категорија наречени дванаестки:
ОД 25000 ДО 35000 ДЕНАРИ
- HAIER TUNDRA
AS35TADHRA-CL/1U35MEEFRA
CENA: SETEK 25000
- VIVAX
ACP-12CHAERI
CENA: KLIMI 28000
- GREE FAIRY LCLH
GWH12ACC-K6DNA1D
CENA: KLIMI 30000
- MIDEA
MT-12N8D6-I / MT-12N8D6-O
CENA: SETEK 32000
ОД 35000 ДО 45000 ДЕНАРИ
- GREE U-CROWN
GWH12UB-K3DNA4F
CENA: KLIMI 40000
- DAIKIN
FTXF35A / RXF35A
CENA: ICS GRUP 40755
- FIJITSU
ASYG12KMTA
CENA: ENERGIJA 43500
ОД 45000 ДО 55000 ДЕНАРИ
- GREE AMBER
GWH12YD-S6DBA1A
CENA: KLIMI 50000
- MITSUBISHI
MSZ-SF35VE / MUZ-SF35VE
- TOSHIBA SUZUMI+
RAS-13PKVSG-E / RAS-13PAVSG-E
CENA: KLIMI 52000
- PANASONIC
CS/CU-Z35TKE CENA KLIMI 53000
CS/CU-Z35VKE CENA SETEC 53000
ОД 75000 ДО 85000 ДЕНАРИ
- LG
H12AP.NSM / H12AP. U24
CENA NEPTUN 75000
- TOSHIBA SUPER DAISEIKAI 9
RAS-13PKVSG-E / RAS-13PAVPG
CENA KLIMI 78000
- MITSUBIHI
MSZ-LN35VE / MUZ-LN35VE
CENA KLIMI 80000
Kатегорија наречени осумнаестки:
ОД 35000 ДО 45000 ДЕНАРИ
- HAIER TUNDRA
AS50TDDHRA-CL / 1U50MEEFRA
CENA SETEC 36000
- VIVAX
ACP-18CHAERI
CENA: KLIMI 40000
- MIDEA
MB-18N8DO-I / MB18N8DO-O
CENA: SETEC 40000
ОД 45000 ДО 55000 ДЕНАРИ
- GREE FAIRY LCLH
GWH18ACD-K6DNA1D
ОД 55000 ДО 65000 ДЕНАРИ
- GREE U-CROWN
GWH1218UC-K3DNA4F
CENA: KLIMI 60000
- TOSHIBA SUZUMI+
RAS-16PKVSG-E / RAS-16PAVSG-E
CENA: KLIMI 60000
- DAIKIN
FTXF50A / RXF50A
CENA: ICS GRUP 61465
- FIJITSU
ASYG18KLCA
CENA: ENERGIJA 64500
ОД 65000 ДО 75000 ДЕНАРИ
- GREE AMBER
GWH18YE-S6DBA1B
CENA: KLIMI 70000
- TOSHIBA SUZUMI+
RAS-18PKVSG-E / RAS-18PAVSG-E
CENA: KLIMI 71700
- MITSUBISHI
MSZ-SF50VE / MUZ-SF50VE
CENA: KLIMI 75000
ОД 75000 ДО 85000 ДЕНАРИ
- PANASONIC
CS/CU-Z50TKE
CENA KLIMI 78000
ОД 95000 ДО 105000 ДЕНАРИ
- TOSHIBA SUPER DAISEIKAI 9
RAS-16PKVSG-E / RAS-16PAVPG
CENA KLIMI 98000
- MITSUBIHI
MSZ-LN50VE / MUZ-LN50VE
CENA KLIMI 105000
Тоа е се народе, па сега кој колку пари мисли да издвои нека бира од овие, другите не вреди да се гледат...
Е сега овие поупатените кои се на форумот може да постираат енергетски, еуровенти(за оние што има) податоци од сервисни итн... па да успееме да направиме една заедничка ранг листа во одреден ценовен ранг (однос цена/перфоманси)
Во главно заради тој лик. Форумот си го користи за реклама, а во суштина сите го мразат а заради него ја мразат и марката. Поголема анти реклама не постои од ликот. Грее ќе продадеше многу повеќе клими да не беше специјалката.А Стрелец никако да го банираат таму...
+1, ѝм напишав и јас исто, се одлогирав и толку, рает на душата...Како издржа да ги прочиташ тие 2000 страни бљувотини. Јас после 200 исчитани страни почнав да слушам турбо фолк, под хитно се одлогирав и никогаш повеќе не се логирав таму. Форум за намалување интелигенција.
Во главно заради тој лик. Форумот си го користи за реклама, а во суштина сите го мразат а заради него ја мразат и марката. Поголема анти реклама не постои од ликот. Грее ќе продадеше многу повеќе клими да не беше специјалката.
Toa ме чуди кај се исфрла тоа водата. А на кој начин ладат, имаат фреон, или? Да не дуваат само, не знам не се разбирамТеоретски лажи моментот демек портабл, па ќе ја шеташ кај сакаш, ама во пракса оди шетај ја кај сакаш да те видам. Треба да се поврзи на отвор/оџак/вентилација/џам... па и „високите“ перформанси се тука![]()
Стрелец - многу добро си ја знае дечкото работата и убаво им ѓи наоѓа маните на конкуренцијатаКако издржа да ги прочиташ тие 2000 страни бљувотини. Јас после 200 исчитани страни почнав да слушам турбо фолк, под хитно се одлогирав и никогаш повеќе не се логирав таму. Форум за намалување интелигенција.
Во главно заради тој лик. Форумот си го користи за реклама, а во суштина сите го мразат а заради него ја мразат и марката. Поголема анти реклама не постои од ликот. Грее ќе продадеше многу повеќе клими да не беше специјалката.
Toa ме чуди кај се исфрла тоа водата. А на кој начин ладат, имаат фреон, или? Да не дуваат само, не знам не се разбирам![]()
За ладење ладат и за брчење брчат.Toa ме чуди кај се исфрла тоа водата. А на кој начин ладат, имаат фреон, или? Да не дуваат само, не знам не се разбирам![]()
Зошто? Што ти менува тоа на овој тип на клима? При колку Ц надвор? При колку Ц внатре?Дали има некој мерено максимална температура на издув на климава?
GREE LOMO LC GWH12QB-K6DNB4I по супер цена од 20.990 ден.
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден