Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

http://www.optikal-net.com.mk

M

mariomako

Гостин
Никакви се, иначе и јас сум од Куманово. Иначе другарми има и се многу спори и паѓа конекција секогаш

Petkovsky

hello world
7 декември 2009
323
31
Преку каков кабел неможат да добијат повеке од 30 мегабита дечко не те разбрав ???

Болдираното ти е тотал fail.

Не ми се занесувај. Ако не се согласуваш кажи зашто. Максимална брзина која може да се постигне преку коаксиален кабел е 30 mbit/s.

http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

Alex

hello world
10 август 2008
340
169
Точно е ако иде преку кабелски модем.

Но дечкиве во куманово имаат оптика на главните точки и лан до секој дом.

Не ми се занесувај. Ако не се согласуваш кажи зашто. Максимална брзина која може да се постигне преку коаксиален кабел е 30 mbit/s.

http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

Петковски читај го цитатот погоре. Не се работи за коаксиален кабел. И пред да тресеш глупости читај прво.

Petkovsky

hello world
7 декември 2009
323
31
Петковски читај го цитатот погоре. Не се работи за коаксиален кабел. И пред да тресеш глупости читај прво.

Ти имаш нешто лично против мене или? Кои глупости ги истресов? Ме праша преку каков кабел, ти кажав. И не ми се понашај ко да сум ти другар од маало.

И каква црна оптика човече, тоа е кабелска телевизија.

Тоа што си ти неписмен е твој проблем, оди лечи комплекси на друго место. Чао.

Alex

hello world
10 август 2008
340
169
И каква црна оптика човече, тоа е кабелска телевизија.

Тоа што си ти неписмен е твој проблем, оди лечи комплекси на друго место. Чао.

Дечко прво може оптика да ти иде до дома и за телевизија не треси зелени. Ако си слушнал за нодови и за медиа конвертори тогаш се ке ти биде јасно кој е принципот за приклучување. Дури за телевизија не е ни потребен медиа конвертор туку само НОД. Медиа конверторот е за интернетот. И тоа не ти го кажувам на памет туку ти кажувам затоа што имам работено со тоа.

И не лечам комплекси убаво ти е напишано погоре дека не е со коаксиален кабел туку е со лан кабел.

Али изгледа крај краева ти си тој што овде лечи комплекси.

S

Sukhoi

Гостин
hhhhq.jpg

Ova mozam da vi go pokazam kako sokanten dokaz vo koj ni ja ne veruvav. :ermm:

Друже кој пакет имаш од К-Нет? Некако не ми се верува во брзината што ја постигнуваш:rolleyes::rolleyes:

sojic

hello world
29 април 2007
435
24
Една информација од Куманово:

Цело куманово има интернет од Оптикал нет. Интернет е исти, разлика е што некој има кабал, некој нема.

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Викаш интернет е исти како исти кој интернет.. цело куманово има интернет од Оптикал нет.. еве ја имам од он нет!

sojic

hello world
29 април 2007
435
24
Друго сакаше да кажу.

Ја, без кабал од оптикал нет, и „комшо“ сас кабал од оптикал нет, имамо исто интернет :), само што ја немам кабал, а тип има кабал (џабе платија), пошто ја можда ке имам повише интернет од њега.

chemicalx

read-only
3 декември 2007
17
0
Planet Earth
www.cisco.com
Друже кој пакет имаш од К-Нет? Некако не ми се верува во брзината што ја постигнуваш:rolleyes::rolleyes:

toj screen na koxaki ne e k-net nego optikal-net e..... :]
Ni mene ne mi se veruvashe prviot pat koga vidov so kolku downloadiram :] jas mislev den-dva ke e taka i ke go skinat..... no po koristenje na ovoj internet podolgo vreme se uveriv, ne e tochno deka pagja konekcija non stop i drugi sr...a, spored mene internetov e najdobar vo kumanovo.... pobrz od optikal neveruvam deka ima..... sekoja chest za netov samo se molam da prodolzhi taka, btw serverite doagjaat od bugarija ITV NET Ltd :bravo:

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
toj screen na koxaki ne e k-net nego optikal-net e..... :]
Ni mene ne mi se veruvashe prviot pat koga vidov so kolku downloadiram :] jas mislev den-dva ke e taka i ke go skinat..... no po koristenje na ovoj internet podolgo vreme se uveriv, ne e tochno deka pagja konekcija non stop i drugi sr...a, spored mene internetov e najdobar vo kumanovo.... pobrz od optikal neveruvam deka ima..... sekoja chest za netov samo se molam da prodolzhi taka, btw serverite doagjaat od bugarija ITV NET Ltd :bravo:

Какви сервери од бугарија TV NET Ltd?

Mr Punisher

hello world
4 септември 2009
74
0
хаха брзината не е ни приближна на таа што ја нудат ниту па квалитетот што го нудат ... а каналите ..како што кажа дечкото погоре boom tv и пренасаат ..а тоа е дозволено??? супер утре и јас ке отворам хаххаха се е можно во Македонија:ua::ua::p:p

ConfusioN

hello world
10 април 2009
81
6
Кабелската е добра, интернетот е епик фејл, комшивката има Оптикал и нон стоп се жали, лоша конекција, слаба брзина и лоша техничка и корисничка подршка.
За сите во Куманово најидеално и најдобро решение е К-Нет, перфекција и со брзина и стабилност, и пред се техничка и корисничка подршка која е многу битна а многу компании ја занемаруваат.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD