Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Грешиш нема поголемо задоволство од тоа да направиш греач, да ставиш памук(да пазиш да не е малку ни премногу) да го натопиш и на крај да повлечеш и да уживаш во тоа што си го направил.

Послато са Lenovo A3500-FL уз помоћ Тапатока
То Цецо. Вчера ги сменив на Цриус+ от и на Смок тф рдта,жал ме фати кога ги видов.Сега едно 2-3 месеца раат со жица кај нив. По 5 круга Алиен на 2.5диа.ми искочија 0.24 на Смок от и 0.23 на Цриус+ от. Сега уживање

Sent from my C6603 using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@VapeS немa пoтребa дa ги зaтвaрaш дупките зa вoздух oд дoле те aирфлoутo (јaс никoгaш не ги зaтвaрaм нa друг ртa), кoгa имa еднa гoлемa рупa oд гoре oд oџaкoт нa кoмoрaтa oтвoренa. Спoред мене нaјбитен ти е џусфлoутo дa гo зaтвoриш, и не е грешкaтa дo тебе туку дo тoпфилoт те кaпaкoт oд истиoт.

Пoздрaв

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Нов му е танкот,и незнам колку и како има искуство.Мене сите танкови ми се такви,велоцити(освен субтанк мини и кајфун). И што кажува @AceLud со затворени очи ќе го прави. Јас за секој случај си носам жица и памук во новчаник. За секој случај

Sent from my C6603 using Tapatalk

zelenko

hello world
3 април 2009
213
217
Kayfun Lite и секој сличен систем
10 минути макс губење на цел сетап.

Еднаш можеш да згрешиш да стаиш поише памук и после си го знаеш сетапот за навек.

Уствари ова не важи само за Kayfun.

Еднаш чим си го научиш сетапот на атомизерот,
секое премотување/нив греач/ново викче трае макс 10.мин.

Баш е кеиф коа знаеш дека сам си го напраил, сатисфакција.
(слично ко на Гитара ќе смениш жици, подесиш врат, сетап кобилица, магнети итн... Си го учиш "инструментот" ко возење точак,
нема утка,
нема заборавање,
плус сатисфакција дека сѐ сам си направил)

Sent from my Redmi 3X using Tapatalk

Незнам брат ама јас изгинав со кајфунов. Или пак сум преглуп да сконтам што правам погрешно.
Направив идентично како твојот туторијал и пак драј хит.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Незнам брат ама јас изгинав со кајфунов. Или пак сум преглуп да сконтам што правам погрешно.
Направив идентично како твојот туторијал и пак драј хит.

Незнам,веројатно
Негде не праиш нешто ко што треба.

Земи раштрафи го цел,
Исчисти 510 штрафот/ерфлоуот
На самата база дупката за ерфлоу исто исплакни ја исчисти ја.
да не ти е пун со гареж/течност
Извади/исчисти орингови/гумици.

Нов сетап
28 awg (0,32mm) kanthal a1
8 намотки на 2.5мм дијаметар
1.45-.1.50ома
10.5-11вати
И добар мод,плус нормално модот подесен у power mode ,
не во TC/temp control со кантал жица :)
(Ако е Smok mod,custom омажата вратена на 0.00)

И пунење стриктно одоздола за да не се дешава air-lock ,
да не се поплавува ерфлоу дупката и да не тече.

Или најди некој нека ти напраи сетапче,па пробај така.

Sent from my iPad using Tapatalk

kosata

read-only
17 април 2015
43
32
битола
Дали некој има порачувано од mollin без paypall...и да ми кажи како се плајќа, оти неможам да му платам со дебитната ! ме носи на страната на paypall!

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Дали некој има порачувано од mollin без paypall...и да ми кажи како се плајќа, оти неможам да му платам со дебитната ! ме носи на страната на paypall!
Продолжи на страната на пејпал и внеси го бројот на картичката. Пајпал само ќе ти ја процесираат наплатата со кредитна/дебитана картичка, не мора да имаш пејпал акаунт

kosata

read-only
17 април 2015
43
32
битола
Продолжи на страната на пејпал и внеси го бројот на картичката. Пајпал само ќе ти ја процесираат наплатата со кредитна/дебитана картичка, не мора да имаш пејпал акаунт
Продолжвам понатаму ... се со ред прам..одбирам дека несакам пејпал, па се согласувам ... ми вади колку кошта..плајкам .па процесинг ... и на крај :an error occurred while processing your payment trought paypal...... картичката валидна ми е ..има пари ...

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Продолжвам понатаму ... се со ред прам..одбирам дека несакам пејпал, па се согласувам ... ми вади колку кошта..плајкам .па процесинг ... и на крај :an error occurred while processing your payment trought paypal...... картичката валидна ми е ..има пари ...
Зависи со која картичка плаќаш и на која банка си. Со некои картички не можеш да плаќаш во странство

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
d97b1485f65fcc74ced631815db6f7a9.jpg
стигна во скопје порачката од фт преку емиратите за 25 дена од тргнување

Испратено Од Централна Македонија

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
На Ебај :hay: врие од памуци, само барајте Muji Cotton. Од 6 долари нагоре.

И изгледа TPD ќе стапи во полна сила во Европа од мај, па вреди да се прават залихи. Ова сега што го продаваат (базите) демек им се дозволува да потрошат залихи, по мај 2017 ќе смеат само во 10-мл шишенца (а во пракса тоа е по цена од 100 мл). Јас имам многу залихи, но до мај ќе стегнам уште една-две нарачки. Во прилог ми оди тоа што намалувам никотин (дури и без да сакам, љуто ми е), а на штета тоа што немам асален фрижидер да ги чувам, како и стаклена амбалажа (не можам сите во големо шише да ги бапнам, не се од ист производител, иста јачина и ист однос ПГ/ВГ, попара ќе направам).

zelenko

hello world
3 април 2009
213
217

И изгледа TPD ќе стапи во полна сила во Европа од мај, па вреди да се прават залихи. Ова сега што го продаваат (базите) демек им се дозволува да потрошат залихи, по мај 2017 ќе смеат само во 10-мл шишенца (а во пракса тоа е по цена од 100 мл). Јас имам многу залихи, но до мај ќе стегнам уште една-две нарачки. Во прилог ми оди тоа што намалувам никотин (дури и без да сакам, љуто ми е), а на штета тоа што немам асален фрижидер да ги чувам, како и стаклена амбалажа (не можам сите во големо шише да ги бапнам, не се од ист производител, иста јачина и ист однос ПГ/ВГ, попара ќе направам).
Што сакаш да кажеш, дека нема да се продаваат бази повеќе?

Sent from my EVA using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако им успее ова што линкува @Ace Lud , дури и по поголема цена. Ги следев линковите до официјалните .пдф документи од ЕУ и им зјапнало шупчето за даноци. Само на тоа мислат. Се туфкаат како може да има помали даноци за, на пример, сечен тутун, од тутун наменет за виткање (не знам која е разликата) и плачат дека тоа не е фер. Тоа меѓу другите работи, а, се разбира, истото важи и за електронските цигари кои ги викаат new products (инаку нема да ги најдете со search во документите).

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.755
15.844
youtu.be

Станува збор за никотински бази или и за безникотински бази?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Станува збор за никотински бази или и за безникотински бази?

Никотински, безникотинските засега се безбедни, но ништо чудно да се обидат и нив да ги пикнат во регулативите - не дека ќе успеат, затоа што ПГ и ВГ не можат да ги забранат, но ако на пример продавниците како Молин бидат приморани да затворат или да качат цени, за нас ќе биде потешко да набавуваме од други места поради скапиот шипинг.

krema

OG
24 јуни 2009
15.755
15.844
youtu.be
Никотински, безникотинските засега се безбедни, но ништо чудно да се обидат и нив да ги пикнат во регулативите - не дека ќе успеат, затоа што ПГ и ВГ не можат да ги забранат, но ако на пример продавниците како Молин бидат приморани да затворат или да качат цени, за нас ќе биде тешко да набавуваме од други места поради скапиот шипинг.
Тогаш треба да ја посетиме на време кипарската продавница!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Падот (и повторното раѓање?) на Focalecig.

Се` почна кога се` повеќе незадоволната вработена Doris (вистинско име Jieyan) ги напушти и отиде да работи за Shenray (фабрика, клонери). Инаку, Дорис беше сеприсутна на форумите и дури и со неа си имавме направено муабет по имејл (ме прашуваше за Македонија затоа што ретко имале нарачки од Македонија, имам спомнато). Обично Кинезите ставаат лажни западњачки имиња кога работат со западњаци затоа што мислат дека овие не можат да ги изговорат, таква им е културата, а често и не се од тој пол што се претставуваат, но Дорис изгледа беше вистинска личност.

Потоа следуваше блокирање на Фокале од страна на Пејпал, не знам зошто, а и наскоро сосема прекинување на соработка со Пејпал. Фокале беше паднат неколку дена, па потоа долго стоеше известување до купувачите да не паничат, дека нема да им пропаднат парите и ќе испорачаат што е нарачано, па најавуваа враќање на Пејпал и што уште не...

А, да, веќе подолго време им се рушеше сајтот, лично сум сведок за тоа, кога ќе наполниш во корпа дава server error и потоа не можеш да се вратиш, неколку пати се откажав од купување поради тоа. И на српскиот форум потврдија дека им се случувало истото.

Видоа, не видоа, си отворија нов сајт - hotecig.com, со скоро сите исти работи, мене дури и логинот ми работеше од Фокале, но со истите проблеми - за мене, не можев да одберам земја (односно ми ја одбра место мене, но овој пат точно, што беше сличен баг со минатиот пат лани или преклани кога ми ја одбираше погрешно и затоа се допишував со Дорис). Тоа не беше проблем, туку проблем беше тоа што поради тој негов избор не можев да одберам пошта кога веќе бев во корпа - на која пошта и да кликнам, заглавуваше (вртеше во празно). Пишав на сапорт за тој проблем и за уште еден - на новиот сајт ја немаше Магмата која ја имаше на стариот (сакав да ја правам сквонкер, а веќе никаде не може да се најде), значи имав два проблема:

1. На новиот сајт нема Магма, а на стариот нема Пејпал (стариот уште си работи, може да се нарача со картичка).
2. Ми блокираше корпата и на двата сајта (барем не се рушеше).

Она што следуваше беше цепки да се гледа (чита), размена на мејлови со двајца или тројца кои се потпишуваа под исто име, а очигледно немаа појма за што се работи, и немаа појма што кажал другиот. Прво ми нудеа онакви решенија за идиоти, и најпосле со едниот (кој изгледа најбрзо сфаќаше :hay:) дојдов до договор да ми прати фактура за Магмата по Пејпал (се разбира, прво прати без доплата за тракинг, иако му бев рекол, па уште еднаш праќаше) на име на Хотециг, веднаш платив и чекав да пратат, кога прво едниот, па другиот, па третиот ми пишаа: „извини, дечко, ја немаме на лагер“. :) Па ајде уште толку мејлови да ги вратат парите (се разбира, прво пробаа да ми увалат store credit), но релативно брзо ги вратија. И тоа беше единственото брзо нешто, за секој мејл од почетокот на конверзацијата требаше да се чека по еден ден да одговорат. А ако нарачав со картичка, којзнае дали и како ќе ги вратеа...

По уште неколку мејлови со скриншотови се реши и проблемот со корпата.

И се` уште не им земам за зло, ништо не беше направено злонамерно, и ако имам потреба пак ќе купам од нив (ако имаат нешто што го немаат другите), но прво ќе прашам дали е стварно на лагер. А Магма си зедов од Ебај. :hay: Само заборавив да прашам дали +от е на шраф или press fit, во вториов случај ништо не правам за сквонкање, ама добро.

А Дорис на некој од американскиот форум му препорачала мала продавничка што соработува со Shenray - www.2fdeal.com.

Последна промена:

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Дојде чичко поштар со нарачката по емиратите на 02.11 ми дадоа тракинг број на 03.12 стигна дома 5.89 платив шипинг
c0865fb02fc99f2658b588178fa7a40f.jpg

Сега без главоболки можеме батерии да нарачуваме :)
Испратено Од Централна Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи