Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
@gokica Уште еден совет за подолго да ти трае, што секогаш го кажувам кај новиве кајфуни.

Погледнете го атачментот 63679

Ишмирглај ги навоите на комората со многу лесен притисок и со извадена гумичка. Кецот можеби и не мора, или помалку. Двојката е од внатре и тоа е главното. Тој дел нон-стоп се отвора и затвора и ако има и најмала несовршеност, ќе ја кине гумичката. Можеби досега се научиле да ги прават добро, но не би имал доверба во кинеската прецизност.

Немој да земаш многу материјал, само израмни ги. Или барем провери ги со прст.

Со тек на време навоите сами ќе се разработат, но дотогаш може да искинат повеќе гумички.

Вечер кога ќе ја досркам манџава ќе го видам ова и ќе пробам да го средам. Ќе рапортирам како е на допир. Вака на прв поглед едноставно е се совршено. Најситните детали се перфекција. Дупчињата кои ги има на претек се еднакви и без никакви нерамнини. Се чудам како може ова за 14 долари да се продава.

Инаку @Astraion беше во право. Сега кога се намачка горното капаче се затвора како во мед.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Создравје да си го вејпаш. Реков ќе го почекам твоето ривју за кајфунов, ама срце јуначко не додржа, па направив компромис цена/најмногу купени. Може линкче да шибниш?
П.с. Колку што сум работел механика пожелно е подмачкување на гумиците со флуидот за кој се наменети а ни подмачкување на винтовите не е на одмет, напротив е пожелно. Вг најверојатно е најдобро ради што е највискозно.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Создравје да си го вејпаш. Реков ќе го почекам твоето ривју за кајфунов, ама срце јуначко не додржа, па направив компромис цена/најмногу купени. Може линкче да шибниш?
П.с. Колку што сум работел механика пожелно е подмачкување на гумиците со флуидот за кој се наменети а ни подмачкување на винтовите не е на одмет, напротив е пожелно. Вг најверојатно е најдобро ради што е највискозно.

$14.43 KF Prime Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer - 316 stainless steel / 22mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping

Благодарам. Поубаво да си купиш. Не можам да престанам да вејпам со чудово. За мерак е вкусот.

Сега сум на 80/20 VG - PG и лета како подмачкано. Кркаат отворите манџа без проблем.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
Време е за прва нарaчка :)

Сакам да нарачам:

$6.52 Authentic Innokin Endura T18 Coil Head (5-Pack) 5-pack - 1.5ohm at FastTech - Worldwide Free Shipping

$0.78 Acrylic Flat Mouth 510 Drip Tip - blue at FastTech - Worldwide Free Shipping

$1.15 Acrylic Flat Mouth 510 Drip Tip w/ POM Mushroom Insulation Base - 31.6mm / blue at FastTech - Worldwide Free Shipping

Направив account ама викам ај прво да си прашам за совет пред порачката. Уште важат работите пишани во индексот (пошто гледам дека повеќето теми се 2014-2016)?

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Време е за прва нарaчка :)

Сакам да нарачам:

$6.52 Authentic Innokin Endura T18 Coil Head (5-Pack) 5-pack - 1.5ohm at FastTech - Worldwide Free Shipping

$0.78 Acrylic Flat Mouth 510 Drip Tip - blue at FastTech - Worldwide Free Shipping

$1.15 Acrylic Flat Mouth 510 Drip Tip w/ POM Mushroom Insulation Base - 31.6mm / blue at FastTech - Worldwide Free Shipping

Направив account ама викам ај прво да си прашам за совет пред порачката. Уште важат работите пишани во индексот (пошто гледам дека повеќето теми се 2014-2016)?

- Сингапурска пошта за бесплатна доста од 15тина долари нагоре
- Хонг Конг Аир Маил како за најбрзо арно ама мора да платиш некој 2-3 долари, понапред беше бесплатна (имаме случаи со 6-7 дена достава, мада тоа е ретко)
- Друго нешто не знам шо би те посоветвувал околу фастек... види дали е сè на залиха (Ова не ти е, велит за 5 дена ќе се испратит)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@fis1976 Чекај.

Вториот дрип тип ти е првиот + ова. Само ги комбинирале. Не мораш и двата да ги земаш.

Но, како што реков, тие дрип типови не фаќаат на многу атомизери, преголеми се и прешироки. Имам уште неколку останато од комплетот, само не знам кои бои. Ќе ти дадам некој ако/кога ќе се видиме.

Второ, ќе плаќаш поштарина (тракингарина) за било која пошта, нарачката не е над 20 долари. Јас би платил, тракинг бројчето дава голема сигурност.

Или дополни си до 20$ со некои течности за проба (внимавај да бидат 50% ВГ и никотин колку сакаш).

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ако не се пофалиш тука исто ко да го немаш
27b4799c601d1034637138f300a76973.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
бооо чоек, "страшно" изгледа кајлунот, чекам(е) импресии. Ми е на to do list :)
@gokica ми олесна истиот сум го бувнал и јас :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
бооо чоек, "страшно" изгледа кајлунот, чекам(е) импресии. Ми е на to do list :)
@gokica ми олесна истиот сум го бувнал и јас :)
Го изначекав. Сега ќе го средам па ќе кажам што чудо е

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
@Sharlovski @Metuzalem

Реално ми требаат само грејачите, сакав да нарачам комплет од 5, дур да стигнат имам 3 резерви и месечно да обновувам количина (се потрошив малку месецов и не планирав да правам поголема нарачка, успат викам и еден mouth tip, барем оној со печурка).

Edit: кога би ги нарачал овие две работи која испорака ја препорачувате (ептен да не е бесплатната :) )
Registered Air Mail +$1.23 (6 to 20 days in transit typical)
Registered Airmail via Singapore Post +$1.23 (6 to 20 days in transit typical)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И првата ќе биде Сингапурска, првата ставка е што они си бираат која им е најевтина до твојата земја (се разликува за различни земји). За сигурност одбери си ја Сингапурска.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@gokica
Уживај во кајфунчето со кантал жица додека можеш. :)
Следната степеница е 200% подобар вејп, или блиску до нирвана.
Потребни услови:
- Кајфунчето е фикс, тука ништо не се чепка
- 316L Stainless Steel жица, 28 AWG, типувам на фаворитот на @Astraion
- Температурна контрола

Совети:
- iStick Power 80 е повеќе од кадарен за TC режим, немаш потреба да го чекаш ДНА ѕверот за да ѕирнеш у нирваната.
- Греачот ќе го моташ на 2.5 мм, 7 до 9 намотки ( за почеток 8)
- намотките да ти бидат малку одвоени, spaced coils, а тоа треба да биде и поздрава опција.
non-touching-spires-coil-vaping.jpg
Чекаме резултати. :hay:

@MikickoHC
Друже, доста ни правиш лиги. :)
Чекаме импресии од Kylin, баш ме занима како ќе се покаже vs Ammit 25 и Serpent SMM. Би требало да има повеќе промаја, ама друго е кога наш ривјувер ќе го грабне во раце, а не тие платениците од ЈТ.

@fis1976
Тие три резервни греjачи ќе те тераат пристојно време. Старите не ги фрлај, особено ако си во зорт. Можеш да ги оставиш преку ноќ накиснати во алкохол, потоа добро да ги исплакнеш/исушиш и ќе тераат уште некое време. Метузалем имаше и линк со "смешкото" (добро е да се стави во индекс, ако веќе не е таму).
За нарачка на нови, размисли и за оваа варијанта:
Endura grejaci.JPG
За три пакувања (или повеќе) добиваш попуст, а и лесно ќе стигнеш до $20 (фри шипинг). Не боли глава од вишок. Сепак се потрошен материјал, особено ако ти прави мерак ендурата и не планираш да ја менуваш за скоро време.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Мислам дека ќе биде доста корисно ривју кајлин вс амит вс ССМ, секако ако колегата Мики се нафати да пише збор два на кратко.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@gokica
Потребни услови:
- Температурна контрола

Совети:
- iStick Power 80 е повеќе од кадарен за TC режим, немаш потреба да го чекаш ДНА ѕверот за да ѕирнеш у нирваната.
- намотките да ти бидат малку одвоени, spaced coils, а тоа треба да биде и поздрава опција.
Погледнете го атачментот 63696

@MikickoHC
Друже, доста ни правиш лиги. :)
Чекаме импресии од Cylin, баш ме занима како ќе се покаже vs Ammit 25 и Serpent SMM. Би требало да има повеќе промаја, ама друго е кога наш ривјувер ќе го грабне во раце, а не тие платениците од ЈТ.

@fis1976
Тие три резервни греjачи ќе те тераат пристојно време. Старите не ги фрлај, особено ако си во зорт. Можеш да ги оставиш преку ноќ накиснати во алкохол, потоа добро да ги исплакнеш/исушиш и ќе тераат уште некое време. Метузалем имаше и линк со "смешкото" (добро е да се стави во индекс, ако веќе не е таму).
За нарачка на нови, размисли и за оваа варијанта:
Погледнете го атачментот 63697
За три пакувања (или повеќе) добиваш попуст, а и лесно ќе стигнеш до $20 (фри шипинг). Не боли глава од вишок. Сепак се потрошен материјал, особено ако ти прави мерак ендурата и не планираш да ја менуваш за скоро време.
@Chicco69 и други колеги го сефтосав Kylin со јуникорн милк 25дена стоен. Првото влечење се наежив...ова е WoW! Вреди секоја минута чекање. Машина за арома. Како 3саата борење со жена у грчко-римски стил и...

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
Ја направив нарачката па да видиме за сефте како ќе биде :) (гарант 90% од вас се смеат, си викаат глеј го шапшалов со што се занимава :) ).

Сега за Ендурата. Вчера пишав за полнењето и еве денес после 24 часа да видам колку е испразнета и колку време ќе се полни. 45 мин се полнеше и светна зелено. Еве слика колку течност е потрошено за скоро 24 часа (вечерта пред легнување го наполнив канистерчето до врв). Сега следно ми е да ја оставам да видам колку ќе тера до исклучување.

IMG_7856.JPG

Еве поминаа и 48 часа од последната цигара, исто како и вчера освен суво грло нема други несакани појави.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Економично. :hay:

А стави купон на Фастек? :geek:

Смешкото (чистење глави) е овде. Сега ми текна, неговите се дебели жици, не знам дали ќе биде толку ефикасно за Ендурата. Пробал некој?

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
^ ^ Ако ставиш 18-ка никотин 2 пати месечно ќе го полниш :) Сепак секој си знае што му чини најмногу :)

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
^ ^ Ако ставиш 18-ка никотин 2 пати месечно ќе го полниш :) Сепак секој си знае што му чини најмногу :)
Денес прв пат го користев на работа и не е баш ОК да им "димам" многу многу поштo имам колеги пушачи и ќе им правам лиги :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
@gokica
Потребни услови:
- Температурна контрола

Совети:
Погледнете го атачментот 63696

Ја нарачав таа жица уште пред 10 дена. Ми вика дека за 1 ден ќе ја пуштат за наваму па да видиме.

Ќе тера 3 недели до месец дур да пробам темп контрола. А дотогаш и дна ќе стигне.

Инаку не знаев дека ајстикот е кадарен за темп. BTW дали ако ставам лисица ќе има подобар вејп (со прихит иако не знам дали тоа работи и со кантал)? Кантал имам 24 и 26 но немам 28.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Ја нарачав таа жица уште пред 10 дена. Ми вика дека за 1 ден ќе ја пуштат за наваму па да видиме.

Ќе тера 3 недели до месец дур да пробам темп контрола. А дотогаш и дна ќе стигне.

Инаку не знаев дека ајстикот е кадарен за темп. BTW дали ако ставам лисица ќе има подобар вејп (со прихит иако не знам дали тоа работи и со кантал)? Кантал имам 24 и 26 но немам 28.
Сѐ што може да вози арктичка лисица има темп контрола а бидејќи ти си мтл немаш потреба од сетирање на прихиит. Намотките ти се 1+ ома и лесно дигаат температура.

Земи си и едно обично пико, ќе ти се најде многу да знаеш а со лисица на него е одличен за в џеб. Сигурен сум оти ќе ти стане дејли драјвер во комбинација со прајмот за низ град.

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Сѐ што може да вози арктичка лисица има темп контрола а бидејќи ти си мтл немаш потреба од сетирање на прихиит. Намотките ти се 1+ ома и лесно дигаат температура.

Земи си и едно обично пико, ќе ти се најде многу да знаеш а со лисица на него е одличен за в џеб. Сигурен сум оти ќе ти стане дејли драјвер во комбинација со прајмот за низ град.

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk

На пикото му се мислам одамна. Но ќе ме избркаат од дома ако се довлечкам со уште еден мод покрај ДНА.

Штом немам потреба од лиса, ќе ја прескокнам за да не губам време.

Благодарам.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
@gokica може грешка ме разбра за Лиса и прихиитот.
Сток фирмверот на Пикото исто има прихиит ама ако си МТЛ нема потреба да го користиш.
Прихиит не ти треба сѐ додека не се дрзнеш по плетените намотки, клептони и разно безобразно под 0,5 ома. За микронамотки/обична жица над 0,5 ома нема потреба од прихиит.

А со Лиса не се губи време, напротив, се заштедува баеги време на подолг период, со сите профили и опции што ги има позајмено од EScribe и имплементирано на обични модови.
Ако имаш мод кој го има на Compatibility листата на NFE Team му плескаш Лиса и исто ко да имаш ДНА мод. (кинески :))
Откога сум ја ставил Лиска на Примо Мини и Пикото само обновувам нови верзии на фирмверот, никогаш не сум посакал да се вратам на примитивниот сток фирмвер.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Денес прв пат го користев на работа и не е баш ОК да им "димам" многу многу поштo имам колеги пушачи и ќе им правам лиги :)
Замонаши ги и ними во сектава :D
Гоки затопли сега, ќе поминеме летово надвот, за зимава ќе се мислиме дали ќе не бркаат :)

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно