Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Достава на храна (Wolt, Корпа, КликниЈади)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Изменето од модератор (16 Април 2025)
Генерална дискусија за достава на храна низ Македонија.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.164
18.759
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Зошто? Нели Wolt e за достава на храна, а Болт за превоз на луѓе? Или ја грешавам нешто?
Има и Bolt Food. Сепак беше обид за шега со оглед на името. Wolt приметив дека имаа многу, значи огромен број на вработени во Белград, па и во Загреб. И KlikniJadi имаше кај нас, ама некако спласна откако зголемија цени на превоз.
Во секој случај океј работа иако не знам како е ова поврзано со ИТ :)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.164
18.759
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
И KlikniJadi имаше кај нас, ама некако спласна откако зголемија цени на превоз.
Мене кај кликнијади ми смета тоа што храната е поскапа преку нив, а веќе е доста скапа храната и плус имаш и диливери. Настрана за квалитетот на услугата и доставата што секад треба да го бркам доставувачот по паркинзи.

Во секој случај океј работа иако не знам како е ова поврзано со ИТ :)
Изгледа се продлабочува кризата во ИТ секторот и доаѓаме до она што им се случи на многу професии пред нашата... сите ќе станеме таксисти... и мене ми искочи како suggested на инста :(
But, it was a joke as well :)

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.154
556
Мене кај кликнијади ми смета тоа што храната е поскапа преку нив, а веќе е доста скапа храната и плус имаш и диливери. Настрана за квалитетот на услугата и доставата што секад треба да го бркам доставувачот по паркинзи.

But, it was a joke as well :)
Кликни јади моментално е пред згаснување и прашање е на време кога ќе стави клуч на врата или ќе биде купена фирмата од некој гигант како Болт.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Еден куп конкуренти ги снема. Кликни јади издржа јуначки ... Зошто баш сега да цркне?

• жал ми е
Реакции: thrw

Petarys

hello world
28 јули 2009
253
446
Прага, Чешка
+изгор достава+наплаќаат повеќе за плаќање со картичка+чет супортот се понаша ко на пазар. Порачав неодамна нешто, чекав 57 минути за нарачката да биде прифатена + дополнителни 40 минути за достава. Чет агентот место да се извини и да персира, ми се обрати со “ти” и беше дрска. Никад веќе Кликнијади.

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.282
5.254
Скопје
hackitfree.github.io
толку ве мрзи да излезете од дома да си купите нешто? Малце активност треба, не само седење и лежење.
Ја ако не тркнам до Силбо у 22ч дупли колбас да си грицнам , неможам да заспијам :p

Petarys

hello world
28 јули 2009
253
446
Прага, Чешка
толку ве мрзи да излезете од дома да си купите нешто? Малце активност треба, не само седење и лежење.
Бро, пред да коментираш вака, запознај ме (или тие кои ги таргетираш) за да имаш барем малце увид у тоа какви ни се животите и колку сме активни после работно време, а не само да претпоставуваш сме мрцини затоа што сме порачувале храна од сервис што е наменет за достава на храна. Поентата е кога плаќаш за услуга (и плаќаш достава од 150-200 денари) очекуваш некое ниво на професионалност и точност, а не двочасовно доцнење без извини. А тоа дали сме активни и дали не мрзи да излеземе од дома нема никаква поврзаност со муабетов.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.282
5.254
Скопје
hackitfree.github.io
Бро, пред да коментираш вака, запознај ме (или тие кои ги таргетираш) за да имаш барем малце увид у тоа какви ни се животите и колку сме активни после работно време, а не само да претпоставуваш сме мрцини затоа што сме порачувале храна од сервис што е наменет за достава на храна. Поентата е кога плаќаш за услуга (и плаќаш достава од 150-200 денари) очекуваш некое ниво на професионалност и точност, а не двочасовно доцнење без извини. А тоа дали сме активни и дали не мрзи да излеземе од дома нема никаква поврзаност со муабетов.
Без нервози... И ти си у право и он е у право. За да искочиш и си купиш - убаво е - ама може да налеташ и на гужва , нервозни продавачи и пак нервози.
А за тоа што викаш - уморен од работа - немаш време ни дома да си се средиш - да порачаш и некој да ти доцни саат време без извини и да платиш за тоа - ич не иде.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.215
2.644
јас сфаќам порачувањево да е нешто за некој што живее подалеку, но има многу такви што пред зграда имаат свашта и пре тоа бираат да нарачаат бајат сендвич. Ја не би земал нешто нарачано пошто едноставно нема укус замотано у хартии и стоено. Сакам одма да го земам и да го јадам.

R9Furyx

hello world
14 мај 2017
62
42
јас сфаќам порачувањево да е нешто за некој што живее подалеку, но има многу такви што пред зграда имаат свашта и пре тоа бираат да нарачаат бајат сендвич. Ја не би земал нешто нарачано пошто едноставно нема укус замотано у хартии и стоено. Сакам одма да го земам и да го јадам.
Тогаш ќе нема работа за луѓето што не се мрзливи и им треба работа што е флексибилна.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Еве сега за твој атер од Карпош до Центар ќе одам да си купам фамилијарна пица и по цела Партизанска гордо ќе си ја шетам пешки за да можам дома кога ќе си пуштам филмче да си јадам ладна пица на раат. Само ти да не се вознемируваш, ок?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Толку те мрзи да притрчаш до сите на кои што им реплицираш на врата да им кажеш во лице место вака на форум да куцаш? Малце активност треба, не само седење и куцање на кwавијатурите.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.215
2.644
Мрзи белосветски сте станале, не знаете едни јајца да спржите, па се лутите што ви се дереле и што ти не. Сеа тоа е, ја си земам пица на рекорд од тие 2 за 130, вруќа, па ќе ставам кечап мајонез. Милина. Не пица испечена пред саат време и станата цемент. Али ајде да не ја тупиме забегавме офтопик ептен.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.733
Скопје
www.facebook.com
Еве сега за твој атер од Карпош до Центар ќе одам да си купам фамилијарна пица и по цела Партизанска гордо ќе си ја шетам пешки за да можам дома кога ќе си пуштам филмче да си јадам ладна пица на раат. Само ти да не се вознемируваш, ок?
На 5 минути од мене се 2 пицерии. Па ти сеа пак размисли си :D
Додека стигне кај тебе пицата ладна , ја веќе топли ги јадам уз некое акционо филмче :p

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.154
556
Еден куп конкуренти ги снема. Кликни јади издржа јуначки ... Зошто баш сега да цркне?
Како што кажуваат постарите доставувачи бродот почнал да им тоне кога ги напуштила главната менаџерка Сања која ги направила врските со рестораните како и Бојан од Чичко Стоилко задолжен за пресметка, плаќање и бонуси на вработените па Верче главна за организација на диспечерите која ги напуштилa летово,Роберт извршен диреkтор пред месец дена а пред некоја недела скоро сите останати постари диспечери.Многу работи им биле скратени и намалени и доста луѓе што се со коли и скутери преминале во КорпаРестораните сведочат дека односот на број на нарачки помеѓу Кликни и Јади и Корпа е 1 спрема 4 во корист на Корпа а активни возачи сега имало околу 40 во работни денови а преку викенд околу 30.И сега очајно на фејзбук бараат 50 доставувачи кои многу тешко дека ќе ги најдат:
1697982085149.png

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.154
556
Korpa ги изеде имаат мобилна апп. Кликнијади не сака денар да вложи во тоа.
За апликацијата се жалеа дека цели 3 години не им функционира целосно и дека постојано како божем ја прават и никако да ја направат за разлика од Корпа која имала врвна апликација која функционирала беспрекорно.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
За апликацијата се жалеа дека цели 3 години не им функционира целосно и дека постојано како божем ја прават и никако да ја направат за разлика од Корпа која имала врвна апликација која функционирала беспрекорно.

Кликни јади како и повеќето македонски компаниички сакаат само да лапаат пари и ништо да цложат. Така газдата гледа да си купи ново порше или да ги вложи во зграда. После кога ќе им дојде некој друг со подобро корисничко искуство плачат. Нормално дека Bolt и сличните ќе ги згазат. Тие доаѓаат со целосна машинерија разработена

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
На 5 минути од мене се 2 пицерии. Па ти сеа пак размисли си :D
Додека стигне кај тебе пицата ладна , ја веќе топли ги јадам уз некое акционо филмче :p
Mama Italiana буквално за 15 минути ми носи врела пица до врата со бесплатна достава.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Обично кога нарачувам од kliknijadi/korpa нарачувам некои по егзотични работи, на пример taco jam од центар зошто не ми се иде до партизанска и да чекам во лента само за тоа зошто нема паркинг нигде таму, или море манија суши кај соборна кајшто исто нема кај да оставиш кола, или пред малку едно арапско место ново во чаршија отворено, наместо да се пикам во џунгла таму со возењето пола саат и стресно оставање на кола, некој друг да го направи тоа со моторче за 150 денари мислам вреди понекад да се нарача.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Вакви услуги не би функционирале во помалите градои. Само во Скопје и никаде во друг град во Македонија.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно