Ќе се воздржам од коментар до доаѓањето на Wolt.
Има и Bolt Food. Сепак беше обид за шега со оглед на името. Wolt приметив дека имаа многу, значи огромен број на вработени во Белград, па и во Загреб. И KlikniJadi имаше кај нас, ама некако спласна откако зголемија цени на превоз.Зошто? Нели Wolt e за достава на храна, а Болт за превоз на луѓе? Или ја грешавам нешто?
Мене кај кликнијади ми смета тоа што храната е поскапа преку нив, а веќе е доста скапа храната и плус имаш и диливери. Настрана за квалитетот на услугата и доставата што секад треба да го бркам доставувачот по паркинзи.И KlikniJadi имаше кај нас, ама некако спласна откако зголемија цени на превоз.
Во секој случај океј работа иако не знам како е ова поврзано со ИТ![]()
But, it was a joke as wellИзгледа се продлабочува кризата во ИТ секторот и доаѓаме до она што им се случи на многу професии пред нашата... сите ќе станеме таксисти... и мене ми искочи како suggested на инста![]()
Кликни јади моментално е пред згаснување и прашање е на време кога ќе стави клуч на врата или ќе биде купена фирмата од некој гигант како Болт.Мене кај кликнијади ми смета тоа што храната е поскапа преку нив, а веќе е доста скапа храната и плус имаш и диливери. Настрана за квалитетот на услугата и доставата што секад треба да го бркам доставувачот по паркинзи.
But, it was a joke as well![]()
Korpa ги изеде имаат мобилна апп. Кликнијади не сака денар да вложи во тоа.Еден куп конкуренти ги снема. Кликни јади издржа јуначки ... Зошто баш сега да цркне?
Ја ако не тркнам до Силбо у 22ч дупли колбас да си грицнам , неможам да заспијамтолку ве мрзи да излезете од дома да си купите нешто? Малце активност треба, не само седење и лежење.
Бро, пред да коментираш вака, запознај ме (или тие кои ги таргетираш) за да имаш барем малце увид у тоа какви ни се животите и колку сме активни после работно време, а не само да претпоставуваш сме мрцини затоа што сме порачувале храна од сервис што е наменет за достава на храна. Поентата е кога плаќаш за услуга (и плаќаш достава од 150-200 денари) очекуваш некое ниво на професионалност и точност, а не двочасовно доцнење без извини. А тоа дали сме активни и дали не мрзи да излеземе од дома нема никаква поврзаност со муабетов.толку ве мрзи да излезете од дома да си купите нешто? Малце активност треба, не само седење и лежење.
Без нервози... И ти си у право и он е у право. За да искочиш и си купиш - убаво е - ама може да налеташ и на гужва , нервозни продавачи и пак нервози.Бро, пред да коментираш вака, запознај ме (или тие кои ги таргетираш) за да имаш барем малце увид у тоа какви ни се животите и колку сме активни после работно време, а не само да претпоставуваш сме мрцини затоа што сме порачувале храна од сервис што е наменет за достава на храна. Поентата е кога плаќаш за услуга (и плаќаш достава од 150-200 денари) очекуваш некое ниво на професионалност и точност, а не двочасовно доцнење без извини. А тоа дали сме активни и дали не мрзи да излеземе од дома нема никаква поврзаност со муабетов.
Тогаш ќе нема работа за луѓето што не се мрзливи и им треба работа што е флексибилна.јас сфаќам порачувањево да е нешто за некој што живее подалеку, но има многу такви што пред зграда имаат свашта и пре тоа бираат да нарачаат бајат сендвич. Ја не би земал нешто нарачано пошто едноставно нема укус замотано у хартии и стоено. Сакам одма да го земам и да го јадам.
Еве сега за твој атер од Карпош до Центар ќе одам да си купам фамилијарна пица и по цела Партизанска гордо ќе си ја шетам пешки за да можам дома кога ќе си пуштам филмче да си јадам ладна пица на раат. Само ти да не се вознемируваш, ок?јас сфаќам порачувањево да е нешто за некој што живее подалеку, но има многу такви што пред зграда имаат свашта и пре тоа бираат да нарачаат бајат сендвич. Ја не би земал нешто нарачано пошто едноставно нема укус замотано у хартии и стоено. Сакам одма да го земам и да го јадам.
Толку те мрзи да притрчаш до сите на кои што им реплицираш на врата да им кажеш во лице место вака на форум да куцаш? Малце активност треба, не само седење и куцање на кwавијатурите.толку ве мрзи да излезете од дома да си купите нешто? Малце активност треба, не само седење и лежење.
На 5 минути од мене се 2 пицерии. Па ти сеа пак размисли сиЕве сега за твој атер од Карпош до Центар ќе одам да си купам фамилијарна пица и по цела Партизанска гордо ќе си ја шетам пешки за да можам дома кога ќе си пуштам филмче да си јадам ладна пица на раат. Само ти да не се вознемируваш, ок?
Како што кажуваат постарите доставувачи бродот почнал да им тоне кога ги напуштила главната менаџерка Сања која ги направила врските со рестораните како и Бојан од Чичко Стоилко задолжен за пресметка, плаќање и бонуси на вработените па Верче главна за организација на диспечерите која ги напуштилa летово,Роберт извршен диреkтор пред месец дена а пред некоја недела скоро сите останати постари диспечери.Многу работи им биле скратени и намалени и доста луѓе што се со коли и скутери преминале во КорпаРестораните сведочат дека односот на број на нарачки помеѓу Кликни и Јади и Корпа е 1 спрема 4 во корист на Корпа а активни возачи сега имало околу 40 во работни денови а преку викенд околу 30.И сега очајно на фејзбук бараат 50 доставувачи кои многу тешко дека ќе ги најдат:Еден куп конкуренти ги снема. Кликни јади издржа јуначки ... Зошто баш сега да цркне?
За апликацијата се жалеа дека цели 3 години не им функционира целосно и дека постојано како божем ја прават и никако да ја направат за разлика од Корпа која имала врвна апликација која функционирала беспрекорно.Korpa ги изеде имаат мобилна апп. Кликнијади не сака денар да вложи во тоа.
За апликацијата се жалеа дека цели 3 години не им функционира целосно и дека постојано како божем ја прават и никако да ја направат за разлика од Корпа која имала врвна апликација која функционирала беспрекорно.
Mama Italiana буквално за 15 минути ми носи врела пица до врата со бесплатна достава.На 5 минути од мене се 2 пицерии. Па ти сеа пак размисли си
Додека стигне кај тебе пицата ладна , ја веќе топли ги јадам уз некое акционо филмче![]()
Обично кога нарачувам од kliknijadi/korpa нарачувам некои по егзотични работи, на пример taco jam од центар зошто не ми се иде до партизанска и да чекам во лента само за тоа зошто нема паркинг нигде таму, или море манија суши кај соборна кајшто исто нема кај да оставиш кола, или пред малку едно арапско место ново во чаршија отворено, наместо да се пикам во џунгла таму со возењето пола саат и стресно оставање на кола, некој друг да го направи тоа со моторче за 150 денари мислам вреди понекад да се нарача.јас сфаќам порачувањево да е нешто за некој што живее подалеку, но има многу такви што пред зграда имаат свашта и пре тоа бираат да нарачаат бајат сендвич. Ја не би земал нешто нарачано пошто едноставно нема укус замотано у хартии и стоено. Сакам одма да го земам и да го јадам.
MOUSE WIRELESS USB HAMA MW-500 RECHARGE, BLUE, 173034
800,00 ден
HDD 3,5" 8TB WD RED PRO NAS 7200RPM 256MB 24x7 SATAIII WD8005FFBX
20.200,00 ден
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден
PROJECTOR DESK MOUNT WANBO, 140x150x26mm, adj.angle 15deg, max.3KG, WBBA03
790,00 ден
TABLET LENOVO IDEA TAB TB336FU+ Lenovo TAB PEN w/PROTECTIVE CASE , 11", 2.5K (2560x1600) IPS 90Hz, 8GB DDR4, 256GB Memory, Camera Front-5MP, Rear-8MP,ZAFR0489RS
13.900,00 ден
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден