еве нешто интересно кој сака да чита
http://www.cryptocoinsnews.com/news/longterm-technical-analysis-bitcoin-price/2014/04/20
http://www.cryptocoinsnews.com/news/longterm-technical-analysis-bitcoin-price/2014/04/20
не успеав да најдам податок колку струја влече објектот![]()
Околу 2-3 mw/h
Голема работа превеле околу 8.000.000$ месечно во "BTC"
http://www.komonews.com/news/local/Bitcoin-Modern-day-gold-rush-or-risky-investment-249577361.html
Убаво со здравје да го користиш, ама ова моментално прави 180 исд наредна тежина 150 и се така. Ќе треба 5 според сегашната состојба 3-5 месеци само да го исплатиш а реално 7 месеци минимум да го исплатиш. До тогаш нема ни да се прави 5 долари.![]()
Ако згрешам - нека изгорамВо секој случај подобра инвестиција е од хардвер за Litecoin или шознам коин, така да ќе видиме колку ќе извади. И мала корекција 192$ долорес поточно. А да, и фала да си купиш побрзо
.
А колку имаш инвестирано во опрема за да вадиш 200 на месец ? тоа ми беше поентата сигурно повеќе од 650 плус и колку плаќаш за струја.Па не би рекол така зошто ?
Затоа што сега моментално копам Scrypt и вадам минимум 200$ месечно, после 3 месеци ако ова не вреди да се копа ке копам Scrypt-N и ке вадам 250$ пак месечно ако пак тоа не вреди после 6 месеци ке копам X11 или некоја друга scrypta која ке излезе у мегу време![]()
Ако згрешам - нека изгорамВо секој случај подобра инвестиција е од хардвер за Litecoin или шознам коин, така да ќе видиме колку ќе извади. И мала корекција 192$ долорес поточно. А да, и фала да си купиш побрзо
.
Епа дечки еве што ми стигна денес...
За оние кој што не знаат, ова е ASIC Antminer S1 Double Blade, секако наменет за "копање" на Bitcoin$.
Накратко, машинава работи со 180Gh/s, троши 360W (постои можност за оверклок, каде што струјата би одела некаде околу 400W и би се постигнала брзина од 200Gh/s),
има 2x6 12V пински конектори.
Поврзувањето е преку мрежен кабел и е голем плус бидејќи нема подреба од дополнителен компјутер за негова работа, односно истиот може да се поврзе директно на рутер!
Има 120mm фен кој што ги лади двете ПЦБа затоа што Кинеска работа штедат. Димензии 30x15x13. Исто така има и 3 месеци гаранција
.
Цена 650$ + 3.577 денари царина. Го добив преку ДХЛ за 6 дена од денот на плаќање.
Резултати од прво тестирање утре бидејќи немам додатно напојување.
Сака да ти каже дека со GPU кога ке биде непрофитабилно копанјето скрипт ке копа друга па трета валута -алгоритам.А со ASIC само БТЦ и SHA 256 се копа,ако тоа падне нема што да се копа.А баска графичките може да ги продадеш ако не ти се копа за пола цена ако треба а ASIC нема друга намена и тешко дека ке го продадеш.Како и да е создравје да го користиш,чувајси БТЦа не ги продавај пошто ке вредат бајаги повеке потака.А колку имаш инвестирано во опрема за да вадиш 200 на месец ? тоа ми беше поентата сигурно повеќе од 650 плус и колку плаќаш за струја.Не реков дека не се исплати туку помала инвестиција е.
Со здравје да си го користиш. Порачано ти е од AliExpress?
Ако не ти е проблем можеш да ми кажеш подетално од каде и како ја купи машинава, како ти го декларираа на царина за да платиш толку малце ?
Ajde Sintrax, testiraj ja, i pisi tuka sto kako si napravil, da znaeme.
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
CPU AMD RYZEN 5 3400G, Quad Core, 4,2GHz 6MB s.AM4,Vega 11 Graphics , YD3400C5M4MFH TRAY
5.550,00 ден