Јас имам...
1200w напојување, а и со него јас не би копал дуал. Сплитери и тие работи, се е тоа убаво, додека не почне да чади некој кабел додека ти си на работа или слично, само тогаш не чини. GL
Јас имам...
NOVI Riser USB 3.0 60 cm PCI-E 1x to 16x rejzeri rajzeriЈас имам 5 x RX 570 и една RX 580 sapphire nitro. А една од 570ките е Red Devil Powercolor, со три кулера и е поголема од другите.
Значи сите 6 на еден риг.
Сеа напајање да земам и рејзери, за нив викаш сплитери?
Кај можам да најдам рејзери, знаете?
Не те сватив поточно пошто немам баш искуство. Нели едно ПСУ е подобро отколку Дуал ПСУ макар и за сингле или дуал мининг?1200w напојување, а и со него јас не би копал дуал. Сплитери и тие работи, се е тоа убаво, додека не почне да чади некој кабел додека ти си на работа или слично, само тогаш не чини. GL
И дали има врска дали се со 6 или 4 пинови рејзерите? Овие на слика гледам со 6 се.
Не те сватив поточно пошто немам баш искуство. Нели едно ПСУ е подобро отколку Дуал ПСУ макар и за сингле или дуал мининг?
Која би била твојата опција да си на мое место?
И дали има врска дали се со 6 или 4 пинови рејзерите? Овие на слика гледам со 6 се.
контрадикторенOff-topic:
одамна (прил.)
евтин (прид.)
Чисто информативно, ако некој сака да прифати забелешка, тебе те цитирав само како пример, зошто гледам дека не ти е првпат, инаку, без навреда до никого, ама многу неписменост има на форумов...
Тоа со molex и sata не те сватив баш, значи утре планирам да го земам напојувањето, 1200W и ќе барам рејзери исто. Планирам ригот да спојам преку некој јутуб туториал, ако имаш добар за тоа како што збориш те молам сподели со мене, ти благодарам.@CokeZone
Купи 1200w напојување, на секој PCIE кабел по една графичка, на molex и sata каблите максимум два рајзери по кабел.
Најјдобро е со мајјнинг , бидеќи сам по себе ке си ги изваде парите за 6-7 месеца а понатаму ти е чист ќар а и после можеш да ги шитнеш графичките пак за добра цена , ако е предобра можеби јас ке ти ги купам хахахвреди ли да се вложува во опрема за копање во денешно време? или тие 2к што мислам да ги вложам во мајнинг да купам криптовалути?
Ако имаш поише време дома можеш на маркет да дремеш, купи продај ,али ако можеш да најдеш графички добро е и мајнер да земеш.вреди ли да се вложува во опрема за копање во денешно време? или тие 2к што мислам да ги вложам во мајнинг да купам криптовалути?
Можеш, ама у соба ќе седиш како на аватарот.Дали би можел да користам риг со 12 графички за греење во соба oд 16 квадрати, и колку се бучни? Се работи за RX 580-ки.
Ја со 6 графички соба од 16 квадрата греан и ми достигнува 28 степениМоже, само што скапо чини!
Sent from my ипхоне using Tapatalk
Пишува во самиот наслов на темата...Dozvoleno e ovde na forumov da se oglasi prodazba na Bitcoin ?
Пишува во самиот наслов на темата...
Забрането е тргување на форумов. Не постои таква тема во секцијата Дигитални Крипто-Валути.Човекот си прашува за форумов, не за темава, има и купи-продај секција најверојатно таму дали е дозволено го интересира.
Штом е „оглас“ спаѓа во „огласи“. IT.mk | ФорумDozvoleno e ovde na forumov da se oglasi prodazba na Bitcoin ?
Забрането е тргување на форумов. Не постои таква тема во секцијата Дигитални Крипто-Валути.
Јас ти гарантирам дека и таму прашал.Епа ако не да проба на Фемина форумот, таму може, ем има и доста заинтересирани!
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Red Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M1
16.460,00 ден
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден