Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Case Modding!

pane96

hello world
28 септември 2013
372
179
друже има различни типови плекси, од такви што со нокт ке го изгребеш до такви и со клуч тешко се гребе, колку пари толку музика, и да земеш ново ако е исто при мало невнимание пак ке го изгребеш. ако сакаш може да ти препорачам фирма која има квалитетни плекси али незнам дали сечат на парчиња само табли

и однеси го во некоја фирма да ти изгравираат нешто, од страна ке ставиш лед диоди убаво би испаднало
IMG_1042.jpg

п.с. да сум на твое место би играл со стакло наместо плекси али ти си знаеш

OT. ја викав така додека не пробав.. 3 крила од прозори со дупли стакла искршив сечејќи. на крај го однесов на мајстор и тој се откажа.Затоа плекси сеа нема гаје :D како сакаш така праиш,а стаклото е мн заебана работа ;)

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
мењај мајстор, јебеш таков мајстор ако не умее стакло по димензии да исече и со заоблени краеви
дури и да ти избуши за штрафење

pane96

hello world
28 септември 2013
372
179
мењај мајстор, јебеш таков мајстор ако не умее стакло по димензии да исече и со заоблени краеви
дури и да ти избуши за штрафење

проблемот кај мене беше што требаше коцката да се отвори.. :D

Атачменти

• 131028-1516.jpg
    131028-1516.jpg
    156,7 KB · Прегледи: 34

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Каде има кедер??

Trim_Neo_Mini_Item_ebay.jpg

Бев у Хубо маркет немаат,каде да барам ако знае некој сигурно каде има?

poljakot

hello world
20 октомври 2010
148
98
Каде има кедер??

Погледнете го атачментот 13451

Бев у Хубо маркет немаат,каде да барам ако знае некој сигурно каде има?

ова ми треба и мене..бев во гуматерм ама не е толку мала иначе би ја препорачал ако нема
заоблени рабови прозорот, многу чисто изгледа само во мојот случај не пасува баш најдобро

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Каде е тоа гуматерм? Ска паре на метро и колкава е од прилика големината?
ова ми треба и мене..бев во гуматерм ама не е толку мала иначе би ја препорачал ако нема
заоблени рабови прозорот, многу чисто изгледа само во мојот случај не пасува баш најдобро

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Кедер има од сите типови и димензии во Бутел во трговскиот долу, незнам како се вика продавницата.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Оди ти у тоа трговскиот и прашај било кој на улица, или во било-која продавница и одма ќе ти кажат.

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Дечки,бидејќи првото сечење на прозорт не ми испадна како што замислував и како сакав...неможам да најдам кедер доволно тенок за да го собере меѓу штрафчињата и ивицата кај што е сечено,a и да најдам тенок ќе изгледа набиено...и плус не ми праи мерак големината на прозор,после за нов плексиглас е комплицирана формата за сечење..

За овој простор
HPIM1022.JPG

И затоа се решив на следен чекор...ем ќе изгледа почисто,ем ќе покажува повеќе делови,ем ми прави повеќе мерак :cool:

Што мислите за ова?

K280-517.jpg

Овој пат да нема штрафчиња ни ништо,само кедер,двостран селотејп,и убаво парче плексиглас :D

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје

Сечи! Боље изгледа вака него со облини на капакот како претходно (бар ја преверирам минимилистички дизајн) и овојпат повнимателно ако неможеш сам барај помош ама напрај го тип-топ.

pane96

hello world
28 септември 2013
372
179
Да,сечи.. подобро ќе изгледа само ја би ти препорачал (предлог) направи мали агли на ќошовите да изгледа малце поинересно,башка ако ставиш и кедер,ќе дојде заоблено и многу многу поубаво ќе изгледа така,него со прави агли(ќе имаш проблеми со кедерот ;) )
еве ја кај мене како го напраив..http://postimg.org/image/lopkpykit/
За сечење ако не ти се даваат пари,тенок камен и брусалица.. ништо повеќе :)
just saying.. :(

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Да,сечи.. подобро ќе изгледа само ја би ти препорачал (предлог) направи мали агли на ќошовите да изгледа малце поинересно,башка ако ставиш и кедер,ќе дојде заоблено и многу многу поубаво ќе изгледа така,него со прави агли(ќе имаш проблеми со кедерот ;) )
еве ја кај мене како го напраив..http://postimg.org/image/lopkpykit/
За сечење ако не ти се даваат пари,тенок камен и брусалица.. ништо повеќе :)
just saying.. :(

Не...не ми се вклопува со линиите од куќиштето...затоа едноставни и прави линии,иначе има финта за кедерот,се сече под агол од 45* и се вклопува самиот..

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам

Miroslav Ilic

hello world
18 ноември 2012
216
60

Еве дечково не го сечеше плекси гласот што мислам дека е добра идеја заради тоа што мислам дека е тешко и комплицирано да се исече :D

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно