Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Дечки се наоѓа нешто вакво кај нас, Алиекспрес класа? Да не биде 100 евра...

51gv2F--rEL._AC_SX425_.jpg

Имам видено вакви во Анхоч Премиум, но изгледа идеа како додаток со едно од бироата. Баш прашај ги.

Исто види во Логинг може да има, знам дека имаа мали држачи (сличен на тој што иде со Blue Yeti).

Ако не, Артист мора да има нешто по буџет-ориентирано, но сигурно е по повисока цена. Побарај и во Vision, Пантерфакс. Но не верувам дека во ниту една од овие продавници ќе успееш да најдеш по цена од Али.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Некој да препорача true wireless earbuds до кај 50 евра? По можност да бидат достапни во Македонија, не ми се чека, којзнае и кога ќе стигнат кај нас.. Значи ќе бидат користени за пешачење само, ми треба да бидат со солидна батерија и да не бидат тивки.. Се наоѓа тоа моментално кај нас или тешко?

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Некој да препорача true wireless earbuds до кај 50 евра? По можност да бидат достапни во Македонија, не ми се чека, којзнае и кога ќе стигнат кај нас.. Значи ќе бидат користени за пешачење само, ми треба да бидат со солидна батерија и да не бидат тивки.. Се наоѓа тоа моментално кај нас или тешко?

Само Xiaomi Air Dots ги имаш до тој буџет.

Има некој модели на Анкер, но се доста поскапи.

Едит: Евентуално да побараш некој од форумов да ти продаде QCY T5 или нешто слилно, па само да си ги смениш силиконските врвчиња.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Само Xiaomi Air Dots ги имаш до тој буџет.

Има некој модели на Анкер, но се доста поскапи.

Едит: Евентуално да побараш некој од форумов да ти продаде QCY T5 или нешто слилно, па само да си ги смениш силиконските врвчиња.
Вредат ли Шајомито за парите? Или да почекам некое време, гледам многу слаби се IT продавнициве наши со вакви слушалки..

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Вредат ли Шајомито за парите? Или да почекам некое време, гледам многу слаби се IT продавнициве наши со вакви слушалки..

Немам видено конкретно графици за нив. Претпоставувам дека се "fun" слушалки со надгласен бас.

Ако не ти се чека, а сакаш нешто подобро, мој совет ти е да отвориш оглас и да видиш некој да ти понуди Chi-Fi слушалици. Па ако ти се наоѓаат резерва силиконски врвови по дома да си ги смениш.

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg
Дечки се наоѓа нешто вакво кај нас, Алиекспрес класа? Да не биде 100 евра...

51gv2F--rEL._AC_SX425_.jpg

Можеш да пребараш и со слика на Google Images. Ако ја аплодираш сликата/пастираш линк ќе ти даде резултати, по што ќе додадеш aliexpress на крајот за продукти на платформата. Изгледа ова е тоа што го бараш. Повеќе продукти.

Засега според мене QCY T5 е најдобра слушалка за парите, во споредба со слушалки во ценовен опсег до 100 долари би рекол. Стигнаа SoudPeats TrueDot и на кратко, не би ги препорачал. Ќе пишам повеќе кога ќе стигнат QCY T4 неделава.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Исто и на Али може со слика да се побара.
Можеш да пребараш и со слика на Google Images. Ако ја аплодираш сликата/пастираш линк ќе ти даде резултати, по што ќе додадеш aliexpress на крајот за продукти на платформата.

Мислам дека @Mao праша дали може да се најде негде локално али по цена од Aliexpress.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Мислам дека @Mao праша дали може да се најде негде локално али по цена од Aliexpress.

Да тоа ми беше поентата, не барам Али цена , гледав во Артист 6000 денари беше, мислев да не има некоја поевтина алтернатива.

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Инаку, да знаете дека евтините држачи/стативи и DIY решенија (кај DIY има исклучоци затоа што зависи што користите вие) немаат добар shock absorption, механизмите се доста неквалитетни и слично. Али ако не ви е за профи употреба, буквално се ќе ви заврши работа. И би идел со DIY решение како тоа погоре.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Имаш копии на ламбава ко шо спомна некој тука у бриколажи, јиск, и по странициве за нарачки од икеа сигурно имаат на лагер некоја.

На пластичарска исто сигурно има исти вакви. У икеа се 10 евра, али со оглед на кризава побарај локално сто посто има.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Од прва налетав на странава - IKEA Narackii

Јас им пишав порака, ако имаат на лагер ако не ќе нарачам. Цената е солидна.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341

Според мене слушалките се предобри и вредат за парите.

dzunko

hello world
26 септември 2007
394
440
Битола
Nekoj? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Овој АВ ресивер Аудио Центар Болин сигурно не вреди 57000 :) . Е , сега цената со попустот која ја имаат дадено е реална со онаа на нет која ќе ја видиш низ Европа. Ако ти прај ќјеф повеќеканален ресивер марантз е добар избор , и секако речи им уште малку попуст да дадат;) , сепак е постар модел ( 2018 ) , има заменски понов во оваа класа од марантз !

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
Овој АВ ресивер Аудио Центар Болин сигурно не вреди 57000 :) . Е , сега цената со попустот која ја имаат дадено е реална со онаа на нет која ќе ја видиш низ Европа. Ако ти прај ќјеф повеќеканален ресивер марантз е добар избор , и секако речи им уште малку попуст да дадат;) , сепак е постар модел ( 2018 ) , има заменски понов во оваа класа од марантз !

Fala ti

Sent from my iPhone using Tapatalk

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019

Вреди е проблематичен збор дека бара релативизација, односно порамнување по различни критериуми на различни луѓе.

That said...

Рисиверот е стар 2 генерации (не две години - 2017), но сепак е 7-канален, HDCP 2.2 поддршка, HDR, 4:4:4, DSD и куп стриминг протоколи (вклучително и AirPlay 2 кој е додаден по излегувањето на рисиверот значи производителот е релативно сериозен за поддршка).

За 600Е, тешко дека ќе најдеш покомплетно решение за повеќеканален систем.

MadBuldog

hello world
22 јуни 2008
182
459
Скопје
Еве едно фино видео за аудио интерфејси и нивно користење со слушалки (со различна импенданса), со мерења и објаснувања за сите параметри што и зошто е мерено и како тоа влијае на крајниот резултат. Може да ги заинтересира сите што сакаат да користат ваква комбинација за подобар квалитет на аудиото отколку On Board аудиото од матичната. Истотака аудио интерфејсите се и одличен почетен чекор за добро аудио (преку XLR микрофон) за секој што би сакал да започне со стримање или со некеков подкаст.

civikom

hello world
17 декември 2011
272
249
Вреди е проблематичен збор дека бара релативизација, односно порамнување по различни критериуми на различни луѓе.

That said...

Рисиверот е стар 2 генерации (не две години - 2017), но сепак е 7-канален, HDCP 2.2 поддршка, HDR, 4:4:4, DSD и куп стриминг протоколи (вклучително и AirPlay 2 кој е додаден по излегувањето на рисиверот значи производителот е релативно сериозен за поддршка).

За 600Е, тешко дека ќе најдеш покомплетно решение за повеќеканален систем.
За повеќеканален ресивер две генерации се многу, додека за стерео појачало скоро и да нема некое значење.Кај нас дистрибутериве генерално се забегани со цените и за тоа никогаш не би купил ресивер од тука.Низ европа за веќе 680 евра го имаш SR5014 моделот а во соседна Србија е околу 780 евра со можност за намалување на цената ( ценкање како што направи мој пријател дека се зима за во мк).Јас лично имам земено Denon АVR-X2500H ресивер 300 евра поефтино од тука.

Испратено од SM-G930F преку IT.mk форум апликација

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно