mkextremer
user
- 4 февруари 2014
- 1.275
- 1.145
Го имав истиов проблем со вториот 6S. Му ја заменаа батеријата во iStyle и со исклучен Background App Refresh трае ден / ден и пол со heavy usage. Навистина колку и да сакам не можам да се пожалам од Apple. Нормално освен тоа што на 7 и 7 Plus ги немаат поправено двата багови на камерата :silentsry::silentsry::silentsry:Јас го земав 6S кога искочи (16гб). Пред тоа имав blackberry Q10 ама веќе умираше ОС10а андроид не е за мене и ми изгледаше како најдобра алтернатива.
Breakdown на моето субјективно искуство со телефонот:
- 3D touch е неверојатно корисно. Не можам да си замислам следниот телефон да ми е без тоа.
- Камерата не ми е битна, никогаш не ми била. Сликите ги фрлам на google photos ("low res") и ги бришам после од телефон.
- Батеријата е шит, еднаш умре скроз и ми ја сменија во истајл како дел од replacment програмата ама пак ретко искачам од дома без powerbank во ранец. Се мислам дури и да ја земам онаа грдата футрола со плус батерија.
- iOS ми е ок, на 10ка сум од првата јавна бета и сум немал проблеми
- За музика користам spotify, пред пат обично правам download playslist на што и да ми е актуелно во моментот и тоа е тоа.