Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Јас го земав 6S кога искочи (16гб). Пред тоа имав blackberry Q10 ама веќе умираше ОС10 :( а андроид не е за мене и ми изгледаше како најдобра алтернатива.

Breakdown на моето субјективно искуство со телефонот:

- 3D touch е неверојатно корисно. Не можам да си замислам следниот телефон да ми е без тоа.
- Камерата не ми е битна, никогаш не ми била. Сликите ги фрлам на google photos ("low res") и ги бришам после од телефон.
- Батеријата е шит, еднаш умре скроз и ми ја сменија во истајл како дел од replacment програмата ама пак ретко искачам од дома без powerbank во ранец. Се мислам дури и да ја земам онаа грдата футрола со плус батерија.
- iOS ми е ок, на 10ка сум од првата јавна бета и сум немал проблеми
- За музика користам spotify, пред пат обично правам download playslist на што и да ми е актуелно во моментот и тоа е тоа.
Го имав истиов проблем со вториот 6S. Му ја заменаа батеријата во iStyle и со исклучен Background App Refresh трае ден / ден и пол со heavy usage. Навистина колку и да сакам не можам да се пожалам од Apple. Нормално освен тоа што на 7 и 7 Plus ги немаат поправено двата багови на камерата :silentsry::silentsry::silentsry:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Го имав истиов проблем со вториот 6S. Му ја заменаа батеријата во iStyle и со исклучен Background App Refresh трае ден / ден и пол со heavy usage. Навистина колку и да сакам не можам да се пожалам од Apple. Нормално освен тоа што на 7 и 7 Plus ги немаат поправено двата багови на камерата :silentsry::silentsry::silentsry:

Ќе биде ајде, рано е ќе испеглаат XD XD

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Добивте Nougat? Или уште ви е во beta?

Од септември кога излезе ги има баговите, ќе ги постирам кога ќе стигнам дома

Nougat има веќе цел месец + официјален, да немаше фрка со 7.1.1 ќе го имаше тој уште пред 1 месец.

Иначе еџот го немам точно толку време. Сето тоа не е битно, имате багови од септември, на телефон кој има "најдобар" и "најстабилен софтвер"

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Добивте Nougat? Или уште ви е во beta?

Од септември кога излезе ги има баговите, ќе ги постирам кога ќе стигнам дома

Официјален Нугат имаат хахахах... да да Преку Один... Ота апдејт вчера читам Т-мобиле ќе пуштале и тоа 7.0 а за 7.1.1 ехееее ќе почекаат.

И тој е цел багосан ...

Додека камерата после 10.2.1 нема ниту еднаш блокирано...
Направи чиста инсталација или барем само ресетирај ги сетинзите...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Официјален Нугат имаат хахахах... да да Преку Один... Ота апдејт вчера читам Т-мобиле ќе пуштале и тоа 7.0 а за 7.1.1 ехееее ќе почекаат.

И тој е цел багосан ...

Додека камерата после 10.2.1 нема ниту еднаш блокирано...
Направи чиста инсталација или барем само ресетирај ги сетинзите...

DFU неколку пати имам направено, а другиот баг со светлината сеуште го има и мислам дека подолго ќе го има :D

• ми се допаѓа
Реакции: voah

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
DFU неколку пати имам направено, а другиот баг со светлината сеуште го има и мислам дека подолго ќе го има :D

Кој е тој баг со светлината...?

Ми кажаа дека Тапаталк може бил виновникот за блокирање на камерата ако можеш избриши го и пробај некој ден или купи Про верзија јас ја користам таа немам проблем...

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Кој е тој баг со светлината...?

Ми кажаа дека Тапаталк може бил виновникот за блокирање на камерата ако можеш избриши го и пробај некој ден или купи Про верзија јас ја користам таа немам проблем...

View: https://www.youtube.com/watch?v=eEaIoMqVnBU

@ 2:41

Што повеќе светлина и што побрзо го движам телефонов додека снима се полошо е.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Видето е правено за прегледи да собира тој што го правел, колку повеќе се збори за Apple толку повеќе пари, и тој гејт се докажа за невистинит

:eek:h:

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Видето е правено за прегледи да собира тој што го правел, колку повеќе се збори за Apple толку повеќе пари, и тој гејт се докажа за невистинит

:eek:h:
Во моментов го тестирам ова и е катастрофално, и го споредувам до мене со 6S Plus и 6S.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521

Го видов не сум го заприметил искрено... занемарлив е проблемот...

И точно и најмал недостаток кај ајфонот има гледаност на јутуб за тие што не знаат...
С7 имаше дроп на фрејмови при снимање на видео ама се работи за Самсунг уред и тоа е НАЈНОРМАЛНО и никој не обрнува внимание на тоа! Хаха

Последна промена:

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Го видов не сум го заприметил искрено... занемарлив е проблемот...

И точно и најмал недостаток кај ајфонот има гледаност на јутуб за тие што не знаат...
С7 имаше дроп на фрејмови при снимање на видео ама се работи за Самсунг уред и тоа е НАЈНОРМАЛНО и никој не обрнува внимание на тоа! Хаха

1st world problems е работава али ајде го посочив проблемот зато шо сме нели "гикови".
S7 Edge - при снимање дропа фрејмови на моменти али audio recording-от е S7 > iPhone.

@psyside први импресии!!!

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
1st world problems е работава али ајде го посочив проблемот зато шо сме нели "гикови"
S7 Edge - при снимање дропа фрејмови на моменти али audio recording-от е S7 > iPhone.

@psyside први импресии!!!

Видеото на Ајфонот е за 3 класи подобро од на секој друг а не од на с7...
Од стабилизација до бои и детали...
С7 има само една предност побрз фокус ... толку!

Звукот е можеби послаб кај ајфонот но повели снимај звук со с7 во дискотека и направи го истото со ајфонот и види кој ќе има дисторзија.

Го пробав тој проблемот со светолото баш сега искрено тешко дури го приметувам...
Можеби е поправен со апдејтите ...
Пробав и со Procam 4 и со Pix нема ништо од тоа на видеото...

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Кoј пoбoгу снимa видa вo дискoтеки? :)

Испратено од LG-D320 преку IT.mk форум апликација

Хахаха добро бе човек поентата беше каде што има појак звук...
Нека биде на Концерт да не ми кажиш кој снима и на концерт???
Или на Свадба !!!
Појак Звук мислев?!
С7 има Дисторзија упм...

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.599
Кoј пoбoгу снимa видa вo дискoтеки? :)

Испратено од LG-D320 преку IT.mk форум апликација
Тие што имаат ајфон. Шо ќе ти е ајфон ако не го извадиш да снимаш у дискотека (ко најтешка сељачана на светот) сите да видат дека имаш.

Тоа е муабетот, "ипхоне е најјачи кога снима у дискотека и концеррррт", а реално звукот мизерија тешка, ко од дупка со раката на уста да збориш.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Тие што имаат ајфон. Шо ќе ти е ајфон ако не го извадиш да снимаш у дискотека (ко најтешка сељачана на светот) сите да видат дека имаш.

Тоа е муабетот, "ипхоне е најјачи кога снима у дискотека и концеррррт", а реално звукот мизерија тешка, ко од дупка со раката на уста да збориш.

Не си сериозен ти ;)

Испратено од iPhone 7 преку IT.mk форум апликација

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145

Ти бате шо телефон користиш?

• ми се допаѓа

Arioth

hello world
2 април 2011
262
327
Хахаха добро бе човек поентата беше каде што има појак звук...
Нека биде на Концерт да не ми кажиш кој снима и на концерт???
Или на Свадба !!!
Појак Звук мислев?!
С7 има Дисторзија упм...

Види,искрено мене воопшто не ми е гајле дали Ип7 или С7 има подобар звук. Едноставно споредбата ми беше смешна, дискотека.

• ми се допаѓа

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ме напна опасно на старт, пример стискам да инсталирам апликација, и прво стискаш get it, па после тоа install? мислам логика? XD

И други работи при сетап, нема show password - zzzzz

Друго, батеријата - од точно 62% кога излегов накај 21:00, падна на неверојатни 29% во 23:12, LOL толку од добрата стенд бај батерија.

При гледање на YT дропна 15% за 1h што е ок со оглед на батеријата т.е. капацитетот, мада брајтнес на 10% имав у темна соба.

За брзина, осетно е намален дропот на фпс кој го имаше претходно, но пак дропна на 4-5 пати и тоа апла очигледно, сепак од ова ниво сум супер задволен и не ми смета - претходно беше патетика.

Друго сеа за сега рано е, ако е ваква секогаш батеријата на 4G катастрофа од невидени размери, OP3T/Edge губеа по 5% макс на 1h на 4G.

Како целост, (сега за сега) сем изработка и брзина телефонов е играчка у споредба со S7/OP3T.

За крај, да не заборавам! коатингот на екранот е мизерија!!! маснотијата не се брише со ништо што значи дека Apple крателе на квалитет. Note 4 после 2 години нема проблем да се одстрани нечистотијата, не е мачканици овде е....тиња! со ништо не се брише.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно