Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
Ова не е точно, немам видено реклама на ут 10 години, на телефон yt vanced на десктоп со ublock, на телефонот исто пробав сега со adaway и обичниот yt и пак нема реклами
Стави му на обичен смарт тв ublock, yt vanced, adaway или шо и да сакаш.
Нигде не кажав андроид или десктоп. @Steff_92 праша за на iPhone.
На десктоп со блокатори на елементи нормално дека нема да гледаш реклами било каде.
На андроид со модифицирани апликации, може. На сток апликацијата може? Не.

I

itstheigyg

Гостин
Стави му на обичен смарт тв ublock, yt vanced, adaway или шо и да сакаш.
Нигде не кажав андроид или десктоп. @Steff_92 праша за на iPhone.
На десктоп со блокатори на елементи нормално дека нема да гледаш реклами било каде.
На андроид со модифицирани апликации, може. На сток апликацијата може? Не.
И за со сток апликацијата пишав, ја симнав сега пошто не сум ја користел одамна, пуштив 50тина видеа за да проверам и на ни едно не ми излезе реклама, доколку би имал ајфон би пробал со некое адблок днс или евентуално pi hole, ама ова ќе работи само на wifi дома

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
И за со сток апликацијата пишав, ја симнав сега пошто не сум ја користел одамна, пуштив 50тина видеа за да проверам и на ни едно не ми излезе реклама, доколку би имал ајфон би пробал со некое адблок днс или евентуално pi hole, ама ова ќе работи само на wifi дома
Ако не ти се појавуваат реклами во моментот не значи дека нема реклами.
Ни со pi-hole не може, ни со други DNS адблокери.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Едно озбилно прашање, дали ја има оваа опција кај ајфоните, да ставам 2 поп ап апликации? Во случајов имам Гмаил во позадина, јутуб и уште една.

Steff_92

hello world
28 јули 2017
293
210
Куманово
Едно озбилно прашање, дали ја има оваа опција кај ајфоните, да ставам 2 поп ап апликации? Во случајов имам Гмаил во позадина, јутуб и уште една.

Колку што памтам ова е "новината" во iOS 14, ама не на сите апликации, баш Youtube не може :)

xbl9k

hello world
10 декември 2017
133
189
Колку што памтам ова е "новината" во iOS 14, ама не на сите апликации, баш Youtube не може :)
Можеше кога ја имаа бета верзијата од иос 14 пуштена да функционира ама само преку бровсер мислам функционираше.. после и тоа не можеше.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Dada od Telekom sum i ja i isto , i isto mn e retko i ko samo so odredeni broevi da se slucuva toa , mn cudno

Истото беше и кај мене на Xs Max со Телеком, сега на 12 Про Макс помалку го имам (може и воопшто да немам)...кога ги прашував во поддршка не наидов на некоја помош, картичката, телефонот бла бла.

SpiritBond

hello world
21 август 2015
412
901
Aerodrom
28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Дечки, имам Ајфон 11ка кој го користам од Декември 2020 година купен во Istyle. Во последниов месец, батеријата падна на 99%. Од 15.02.2021 до сега изгубив 2% на батеријата т.е сега е на 97% maximum capacity. Го полнам навечер пред да легнам, со 18W fast charger, купен исто така од Istyle.

Дали вреди да се замарам да одам и да го проверат телефонот?
Чудно е за телефон 3 месеци стар да паѓа процентот на батерија. На 8+ нов, батеријата беше на 95% maximum capacity после година дена.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Да се надоврзам на муабетот од пред месец дена скоро. Моментално телефонот има 93% battery health... Во Istyle, ми рекоа се е во ред и не може да направат ништо во гарантен рок се додека не падне на 80% или под 80%. Значи од постот до сега, батеријата има изгубено 4%.
Моменталната ситуација е ваква:
1616077646490.png

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Да се надоврзам на муабетот од пред месец дена скоро. Моментално телефонот има 93% battery health... Во Istyle, ми рекоа се е во ред и не може да направат ништо во гарантен рок се додека не падне на 80% или под 80%. Значи од постот до сега, батеријата има изгубено 4%.
Моменталната ситуација е ваква:
Погледнете го атачментот 98709

Смени го тоа го полнам преку вечер, т.е не го оставај преку вечер до сабајле. Тој во кутија иде со 5w полнач и ваљда така е најдобро( знам новите кутии дека идат со тупе Ц)

Стај му нов софтвер преку итунес, можно е да се оправи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Смени го тоа го полнам преку вечер, т.е не го оставај преку вечер до сабајле. Тој во кутија иде со 5w полнач и ваљда така е најдобро( знам новите кутии дека идат со тупе Ц)

Стај му нов софтвер преку итунес, можно е да се оправи.

Грешка ми е тоа. Не го полнам преку ноќ до сабајле. Го полнам пред спиење, не го цедам до крај до 1%...

Steff_92

hello world
28 јули 2017
293
210
Куманово
Некој со 11 Pro Max и издржливост на батерија на OS 14.4 да даде коментар ?
Се мислам дали да го апдејтирам.

9 август 2018
1.172
477
Има и за вас дечки новости, не ве оставам на празно.

Ова го потврдува тоа дека идниот ајфон 1001% ќе има екран од 120Hz и тоа од Samsung со LTPO технологијата која што се користи кај S21 серијата. Значи буквално истиот тип на дисплеј ќе го има и најскапиот и најјакиот ајфон модел. Ќе видиме Август - Септември кога ќе искочат новите Ајфони.

Исто така, Samsung се во план да користат нова и уште подобра технологија од LTPO технологијата на дисплеј. Искрено паметно изиграно, оти вака ќе им шитнат технологија која што за неколку години ќе стане бескорисна и надмината. За тоа ќе објавам во темата за Samsung.

Apple минатата година тестираа 120Hz, ама не ставија највеќе бидејки беа загрижени како би одело тоа заедно со 5G и со толкав капацитет на батерии, бидејки тогаш немаа они LTPO технологија која што ја намалува потрошувачката на батеријата од дисплејот. Заради тоа оваа серија немаат 120Hz екран. Можеа, ама ете нејќеле. Зошто после да ги критикуваат за тиња батерија... доста негативност изедоа оти и така не ги бива да направат нешто ама баш иновативно. Ајде да се помолиме изворите да кажат дека барем исечокот е скратен lol. Веќе 4 години еден ист дизајн тераат.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Ова го потврдува тоа дека идниот ајфон 1001% ќе има екран од 120Hz и тоа од Samsung со LTPO технологијата која што се користи кај S21 серијата. Значи буквално истиот тип на дисплеј ќе го има и најскапиот и најјакиот ајфон модел.

Се очекува нова "револуција"

9 август 2018
1.172
477
Се очекува нова "револуција"
Па како што гледам, и како што кажуваат изворите ова ќе биде следното нешто.

Ќе искочат на сцена, и generic apple ќе речат еј здраво луѓенца еве ви ајфон 13 со малку подобрен процесор, камера горе доле иста, помал исечок и еве ви 120hz екран, измислен од нас, иновација, никаде претходно видено!!!!! И после фаците, инфлуенсерите / инфлуенсерките и певачите ќе го купат како луди.

Шала на страна, ова ќе е голем чекор за Apple. Голем скок во дисплеј, и ќе им останува сега уште исечокот да гледаат да го намалат (а нешто ми кажува дека ќе го намалат), да стават поголема батерија (ќе мораат због 5G и 120hz), да понудат побрзо пунење, подобар избор за меморија / ram и горе доле тоа е тоа. Другото им е совршено и океј. Барем за сега.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Па како што гледам, и како што кажуваат изворите ова ќе биде следното нешто.

Ќе искочат на сцена, и generic apple ќе речат еј здраво луѓенца еве ви ајфон 13 со малку подобрен процесор, камера горе доле иста, помал исечок и еве ви 120hz екран, измислен од нас, иновација, никаде претходно видено!!!!! И после фаците, инфлуенсерите / инфлуенсерките и певачите ќе го купат како луди.

Шала на страна, ова ќе е голем чекор за Apple. Голем скок во дисплеј, и ќе им останува сега уште исечокот да гледаат да го намалат (а нешто ми кажува дека ќе го намалат), да стават поголема батерија (ќе мораат због 5G и 120hz), да понудат побрзо пунење, подобар избор за меморија / ram и горе доле тоа е тоа. Другото им е совршено и океј. Барем за сега.

Одличен напредок во копија на андроид уредите.

9 август 2018
1.172
477
Одличен напредок во копија на андроид уредите.
Па не е и баш копија, оти Samsung им ја даваат LTPO технологијата. LG исто така им ги прави дисплејовите, Sony камерите, итн итн...

Ама ти ја сфаќам поентата, те разбирам што сакаш да кажеш.
Копија или не, Apple мора да излезат барем на Pro Max моделот со 120Hz дисплеј инаку ќе бидат многу назад.
Еве Xiaomi и Samsung со уреди испод 350 долари со 140Hz дисплејови, а да не зборам за другите кинески телефони. Кога поголем дел од телефоните ќе почнат да искачаат со 120Hz дисплејови, нема сигурно ти да чекаш и да бидеш последен, нели?

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Дечки блутут звучник шо го имам на андроид се конектираше и во рок од една секунда свири. На ајфонов дваесетина секунди си свири телефонот откако се конектира звучникот и тек потоа се префрла на звучник. Сите контроли за плејбек потоа работат одлично.

Дали има некаде некој сетинг или начин да се среди ова?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Дечки блутут звучник шо го имам на андроид се конектираше и во рок од една секунда свири. На ајфонов дваесетина секунди си свири телефонот откако се конектира звучникот и тек потоа се префрла на звучник. Сите контроли за плејбек потоа работат одлично.

Нема дополнителни сетинзи/трикови, јас досега сум немал ваков проблем со разни Самсунг слушалки и JBL soundbar-ови. Пробај рестартирај го телефонот, иако не верувам дека тоа би помогнало.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk

А зошто користиш блутут звучници? Купи си ХоумПод, таму треба да е побрзо :D
j/k

Само што пробав сеа, има дилеј некои 5 секунди дур се префрли.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.220
2.655
кога ќе откријат теар дроп ќе им биде квантен скок, а да не збориме за hole punch, тоа здравје за неколку години.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв