не постои NewPipe за AppleФон а?![]()
Многу работи не постојат за жал... ама тоа е.
не постои NewPipe за AppleФон а?![]()
Стави му на обичен смарт тв ublock, yt vanced, adaway или шо и да сакаш.Ова не е точно, немам видено реклама на ут 10 години, на телефон yt vanced на десктоп со ublock, на телефонот исто пробав сега со adaway и обичниот yt и пак нема реклами
И за со сток апликацијата пишав, ја симнав сега пошто не сум ја користел одамна, пуштив 50тина видеа за да проверам и на ни едно не ми излезе реклама, доколку би имал ајфон би пробал со некое адблок днс или евентуално pi hole, ама ова ќе работи само на wifi домаСтави му на обичен смарт тв ublock, yt vanced, adaway или шо и да сакаш.
Нигде не кажав андроид или десктоп. @Steff_92 праша за на iPhone.
На десктоп со блокатори на елементи нормално дека нема да гледаш реклами било каде.
На андроид со модифицирани апликации, може. На сток апликацијата може? Не.
Ако не ти се појавуваат реклами во моментот не значи дека нема реклами.И за со сток апликацијата пишав, ја симнав сега пошто не сум ја користел одамна, пуштив 50тина видеа за да проверам и на ни едно не ми излезе реклама, доколку би имал ајфон би пробал со некое адблок днс или евентуално pi hole, ама ова ќе работи само на wifi дома
Едно озбилно прашање, дали ја има оваа опција кај ајфоните, да ставам 2 поп ап апликации? Во случајов имам Гмаил во позадина, јутуб и уште една.
Можеше кога ја имаа бета верзијата од иос 14 пуштена да функционира ама само преку бровсер мислам функционираше.. после и тоа не можеше.Колку што памтам ова е "новината" во iOS 14, ама не на сите апликации, баш Youtube не може![]()
Dada od Telekom sum i ja i isto , i isto mn e retko i ko samo so odredeni broevi da se slucuva toa , mn cudno
Ноуп, ниту две не може. Само на ipad има можност.Едно озбилно прашање, дали ја има оваа опција кај ајфоните, да ставам 2 поп ап апликации? Во случајов имам Гмаил во позадина, јутуб и уште една.
Да се надоврзам на муабетот од пред месец дена скоро. Моментално телефонот има 93% battery health... Во Istyle, ми рекоа се е во ред и не може да направат ништо во гарантен рок се додека не падне на 80% или под 80%. Значи од постот до сега, батеријата има изгубено 4%.Дечки, имам Ајфон 11ка кој го користам од Декември 2020 година купен во Istyle. Во последниов месец, батеријата падна на 99%. Од 15.02.2021 до сега изгубив 2% на батеријата т.е сега е на 97% maximum capacity. Го полнам навечер пред да легнам, со 18W fast charger, купен исто така од Istyle.
Дали вреди да се замарам да одам и да го проверат телефонот?
Чудно е за телефон 3 месеци стар да паѓа процентот на батерија. На 8+ нов, батеријата беше на 95% maximum capacity после година дена.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Да се надоврзам на муабетот од пред месец дена скоро. Моментално телефонот има 93% battery health... Во Istyle, ми рекоа се е во ред и не може да направат ништо во гарантен рок се додека не падне на 80% или под 80%. Значи од постот до сега, батеријата има изгубено 4%.
Моменталната ситуација е ваква:
Погледнете го атачментот 98709
Грешка ми е тоа. Не го полнам преку ноќ до сабајле. Го полнам пред спиење, не го цедам до крај до 1%...Смени го тоа го полнам преку вечер, т.е не го оставај преку вечер до сабајле. Тој во кутија иде со 5w полнач и ваљда така е најдобро( знам новите кутии дека идат со тупе Ц)
Стај му нов софтвер преку итунес, можно е да се оправи.
Sent from my iPhone using Tapatalk
![]()
Apple rumored to use Samsung’s 120Hz LTPO OLED panel in iPhone 13
While Samsung started using high-refresh-rate displays in its smartphones last year, Apple is yet to implement the technology in its ...www.sammobile.com
![]()
120Hz on iPhone 13 looks like a done deal as Samsung reportedly gears up for LTPO production
The feature was supposedly left out of the iPhone 12 because of battery life concerns.www.phonearena.com
Ова го потврдува тоа дека идниот ајфон 1001% ќе има екран од 120Hz и тоа од Samsung со LTPO технологијата која што се користи кај S21 серијата. Значи буквално истиот тип на дисплеј ќе го има и најскапиот и најјакиот ајфон модел.
Па како што гледам, и како што кажуваат изворите ова ќе биде следното нешто.Се очекува нова "револуција"
Па како што гледам, и како што кажуваат изворите ова ќе биде следното нешто.
Ќе искочат на сцена, и generic apple ќе речат еј здраво луѓенца еве ви ајфон 13 со малку подобрен процесор, камера горе доле иста, помал исечок и еве ви 120hz екран, измислен од нас, иновација, никаде претходно видено!!!!! И после фаците, инфлуенсерите / инфлуенсерките и певачите ќе го купат како луди.
Шала на страна, ова ќе е голем чекор за Apple. Голем скок во дисплеј, и ќе им останува сега уште исечокот да гледаат да го намалат (а нешто ми кажува дека ќе го намалат), да стават поголема батерија (ќе мораат због 5G и 120hz), да понудат побрзо пунење, подобар избор за меморија / ram и горе доле тоа е тоа. Другото им е совршено и океј. Барем за сега.
Па не е и баш копија, оти Samsung им ја даваат LTPO технологијата. LG исто така им ги прави дисплејовите, Sony камерите, итн итн...Одличен напредок во копија на андроид уредите.
Дечки блутут звучник шо го имам на андроид се конектираше и во рок од една секунда свири. На ајфонов дваесетина секунди си свири телефонот откако се конектира звучникот и тек потоа се префрла на звучник. Сите контроли за плејбек потоа работат одлично.
Дали има некаде некој сетинг или начин да се среди ова?
ТАЗЕ ТАЗЕ ТАЗЕ
Погледнете го атачментот 98996
Не беше тоа поентата...Фала не користам фолии одамна...
А зошто користиш блутут звучници? Купи си ХоумПод, таму треба да е побрзоДечки блутут звучник шо го имам на андроид се конектираше и во рок од една секунда свири. На ајфонов дваесетина секунди си свири телефонот откако се конектира звучникот и тек потоа се префрла на звучник. Сите контроли за плејбек потоа работат одлично.
Дали има некаде некој сетинг или начин да се среди ова?
PROJECTOR CEILING MOUNT ESTILLO C718, 530mm to 1410mm, max.13.6KG, White, 108786
2.850,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
CPU AMD RYZEN 9 9950X3D2, 16C/32T, 5.6GHz 192MB 200W, w/ AMD Radeon Graphics, s.AM5, BOX, 100-100001978WOF
61.360,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден