Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
BTW тоа синхронизирањето на iCloud со телефонот престана да ми работи. Сликите ги има на iCloud на веб, ама не ги става во телефонот. Првите неколку дена работеше инстантно. Имам тон простор во iCloud слободно, сликите ко шо кажав ги дава на iCloud дека се, ама во телефонот не ги даунлоадира.

Најдов дека за сега најбрз начин е да ги ставам сликите од компјутер прво во iCloud Drive во некој фолдер (пошо ако ги ставам во root пак е зезнато, па ги ставам во downloads фолдерот) и после ги снимам со SAVE IMAGE преку iCloud апликацијата во Photos...

Пробав значи off/on на iCloud Photos сетинзите, пробав рестарт на телефон, пробав се ама нешо се дешава а неам време да му се замарам ќе видиме во иднина.

ЕДИТ: изгледа до ова нешто шо е ко заглавено „uploading 37 photos" во Photos ќе да е. Пошо 2 дена стои така, а би требало за 3 секунди да ги аплоадира сликите.

Последна промена:

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
BTW тоа синхронизирањето на iCloud со телефонот престана да ми работи. Сликите ги има на iCloud на веб, ама не ги става во телефонот. Првите неколку дена работеше инстантно. Имам тон простор во iCloud слободно, сликите ко шо кажав ги дава на iCloud дека се, ама во телефонот не ги даунлоадира.

Најдов дека за сега најбрз начин е да ги ставам сликите од компјутер прво во iCloud Drive во некој фолдер (пошо ако ги ставам во root пак е зезнато, па ги ставам во downloads фолдерот) и после ги снимам со SAVE IMAGE преку iCloud апликацијата во Photos...

Пробав значи off/on на iCloud Photos сетинзите, пробав рестарт на телефон, пробав се ама нешо се дешава а неам време да му се замарам ќе видиме во иднина.

ЕДИТ: изгледа до ова нешто шо е ко заглавено „uploading 37 photos" во Photos ќе да е. Пошо 2 дена стои така, а би требало за 3 секунди да ги аплоадира сликите.
Го ставаш преку ноќ на полнач? iCloud Photos синхронизација се врши кога се полни телефонот како шо имам забележано.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Го ставаш преку ноќ на полнач? iCloud Photos синхронизација се врши кога се полни телефонот како шо имам забележано.

Тоа сеа последно го пробав. До душа прво направив disable на iClud Photos па пак re-enable и конечно се среди бројот на слики во тоа шо пишуваше uploading ама во меѓувреме го ставив и на полнач така шо не знам дали е до тоа или до нешто друго ама според тоа шо читав дефинитивно не би требало да синхронизира САМО кога е на полнач тоа би било глупо.

Сакам коа ќе сликам слика да се бекапира одма а не коа ќе ставам полнач.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Тоа сеа последно го пробав. До душа прво направив disable на iClud Photos па пак re-enable и конечно се среди бројот на слики во тоа шо пишуваше uploading ама во меѓувреме го ставив и на полнач така шо не знам дали е до тоа или до нешто друго ама според тоа шо читав дефинитивно не би требало да синхронизира САМО кога е на полнач тоа би било глупо.

Сакам коа ќе сликам слика да се бекапира одма а не коа ќе ставам полнач.
Кај мене во realtime го прави тоа без полнач итн. Ai од Photos апликацијата ваљда му треба да се навикне на тоа што го правиш често, а претпоставувам телефонот го имаш купено сега брзо.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Каде кај нас можам да најдам оригинал футроли за iPhone SE2/8/7 освен iStyle и Телеком ?

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Добро дали стварно не е возможно да се направи да имаш numbers row на тастатурата, ниту пак шорткати на qwerty редот барем?

Пробав и со gboard i swiftkey и тие веќе немаат. Буквално идентични се ко апле тастатурата без сетинг за уште еден ред со бројки или пак бројките да се као мали шорткати на најгорниот ред...

ЕДИТ: као ова ми е единствена нервоза со телефонов шо мислам дека колку време и да пројде нема да ми е сеедно што нема побрз начин за да се напише бројка

Последна промена:

SpiritBond

hello world
21 август 2015
412
901
Aerodrom
Добро дали стварно не е возможно да се направи да имаш numbers row на тастатурата, ниту пак шорткати на qwerty редот барем?

Пробав и со gboard i swiftkey и тие веќе немаат. Буквално идентични се ко апле тастатурата без сетинг за уште еден ред со бројки или пак бројките да се као мали шорткати на најгорниот ред...

ЕДИТ: као ова ми е единствена нервоза со телефонов шо мислам дека колку време и да пројде нема да ми е сеедно што нема побрз начин за да се напише бројка
Пак си нешто грешка, на SwiftKey може, единствено нема кирилица само.
Отвори апликацијата и во settings трето ти е number row.
FC6922A3-A0A5-4C3C-A15F-78EE48D79D4F.png

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Пак си нешто грешка, на SwiftKey може, единствено нема кирилица само.
Отвори апликацијата и во settings трето ти е number row.
Погледнете го атачментот 98431

Сеа ќе пробам пак, а на ова default тастатурава значи никако не може а?

Најдов, ама не можам некако да најдам македонски јазик во свифтки. Знам дека е глупо само не ми оди... има така?

EDIT: НЕМА МАКЕДОНСКИ! Тури пепел!

Значи вака е до сега моето искуство со ајфон тастатури:

- Апле тастатурата:
прос: нативна - супер е, правам сериозно можда најмалце грешки до сега на тастатура на мобилен, убаво е интегрирана и не зафаќа некоја трд парти апликација додатна меморија, свајпаш на спејсбар за да мрдаш курсор (закон)
конс: нема никаква кастумизација, позицијата на некои карактери е апсурдна (имено тараба која се користи за хештази често, точката шо е скриена во подмени, бројки шо не може да се стават горе, прашалникот шо е на средина на ред... итн)

- Гборд:
прос: мислам дека е втора најпрецизна за мене пошо лејаутот е скоро идентичен со нативната, но распоредот на карактери е малку подобар.
конс: нема транспаренција, го губиш свајпањето на спејсбар за да подместиш курсор, сепак нема бројки горе да се стават, изгледот на позадината не е транспарентен/као заматено стакло, додатна апликација шо е глупо

- Свифтки:
прос: го има свајпот на спејсбар, има многу опции, има ред со бројки, распоредот е океј...
конс: карактерите се за нијанса некако поситни и полошо некако куцам одма на неа (правам повеќе грешки), НЕМА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК!!!

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
- Гборд:
прос: мислам дека е втора најпрецизна за мене пошо лејаутот е скоро идентичен со нативната, но распоредот на карактери е малку подобар.
конс: нема транспаренција, го губиш свајпањето на спејсбар за да подместиш курсор, сепак нема бројки горе да се стават, изгледот на позадината не е транспарентен/као заматено стакло, додатна апликација шо е глупо
Ова има сѐ на Андроид Гборд. Нема на Ипхоне верзијата или не си расчепкал сетингс доволно.

Sent from Телефон using Tapatalk

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ова има сѐ на Андроид Гборд. Нема на Ипхоне верзијата или не си расчепкал сетингс доволно.

Sent from Телефон using Tapatalk

На андроид сите имаат се. Пример колку е моронско од мајкрософт шо им фали македонски јазик на свифткиј а имаат факин зулу или шо знам таму некои си рандом јазици.

Но секако не исклучувам можност да сум ќорав и да немам најдено иако на гборд сетинзите на иос беа буквално една страница ја колку шо видов.

Нека ме корегира некој слободно и нека ми скриншотне ептен ќе сум среќен да иам бројки и солидна тастатура.

Sent from my iPhone using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Сеа ќе пробам пак, а на ова default тастатурава значи никако не може а?

Најдов, ама не можам некако да најдам македонски јазик во свифтки. Знам дека е глупо само не ми оди... има така?

EDIT: НЕМА МАКЕДОНСКИ! Тури пепел!

Значи вака е до сега моето искуство со ајфон тастатури:

- Апле тастатурата:
прос: нативна - супер е, правам сериозно можда најмалце грешки до сега на тастатура на мобилен, убаво е интегрирана и не зафаќа некоја трд парти апликација додатна меморија, свајпаш на спејсбар за да мрдаш курсор (закон)
конс: нема никаква кастумизација, позицијата на некои карактери е апсурдна (имено тараба која се користи за хештази често, точката шо е скриена во подмени, бројки шо не може да се стават горе, прашалникот шо е на средина на ред... итн)

- Гборд:

- Свифтки:
прос: го има свајпот на спејсбар, има многу опции, има ред со бројки, распоредот е океј...
конс: карактерите се за нијанса некако поситни и полошо некако куцам одма на неа (правам повеќе грешки), НЕМА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК!!!

Точка ти се прави со двапати кликање на Space, истото е потоа и на Mac OS. Јас првпат слушам некој волку да се замара со тестатура, мора многу измачени да сте на тоа Андроидите...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Баш напротив, многу опции имаме и е многу подобро. Ама кој не видел не знае ;)

Иначе со два пати на спејс не се става точка туку точка и празно место. Ај стави три точки едно по друго со спејс. Значи или помогнете ако знаете како или пишете дека не бива и тоа е тоа. А не сеа критики дека андроид било вакво или такво а апле било совршено.

Не е. Ебен ред со бројки нема на дифолтната тастатура, никакви опции за било што. Ете сеа ресетирав самсунг С8 за да и го дадам на мајка ми, и во тастатура имаш опција за да активираш алтернативни карактери. Знаете шо е тоа - нормално дека не знаете. Секој можен карактер на тастатурата горе у ќош има друг мал карактер, и ако задржиш на тој тастер - оп одма набрзинка пишуваш пример тараба или ѕвезда.

И океј е, како шо тера тематиката со апле „ќе се навикнам“ на се и океј евентуално нема да се нервирам. Ама ко шо тргнале, ете ставија виџети, ќе стават и некоја опција плус кога тогаш - ќе викате после еј супер било оваа опција или онаа опција да ја има - не мора да ја користат сите ама убаво е да ја има за кој сака.

Потековте со тој ставот „шо ќе ти е“ или „од кај ти текна тоа“. Па не е ко да ми се сони, иам видено и користено - убаво било.

Ова апле е ко здрава нога да ти ја врзат и да ти кажат ете ти сеа штака, од сега натака вака ќе одиш убаво ќе ти биде.

И тоа највеќе кориснициве со такви запечени ставови. Буквално iSheep.

---------------------------------

EDIT на друга тема - ова е тоа заради кое се префрлив на ајфон. Рандом дури читав за телефони нешо гледам вчера (8ми Март) Апле извадиле нов апдејт за иОС 14.4.1

И одма идам у сетингс апликацијата и го иам за даунлоад. Тоа е тоа. Само нека побрзаат малку со features пошо им бега андроид. Но бар коа ќе ги стават day one ќе ги иам како апдејт.

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Баш напротив, многу опции имаме и е многу подобро. Ама кој не видел не знае ;)

Иначе со два пати на спејс не се става точка туку точка и празно место. Ај стави три точки едно по друго со спејс. Значи или помогнете ако знаете како или пишете дека не бива и тоа е тоа. А не сеа критики дека андроид било вакво или такво а апле било совршено.

Не е. Ебен ред со бројки нема на дифолтната тастатура, никакви опции за било што. Ете сеа ресетирав самсунг С8 за да и го дадам на мајка ми, и во тастатура имаш опција за да активираш алтернативни карактери. Знаете шо е тоа - нормално дека не знаете. Секој можен карактер на тастатурата горе у ќош има друг мал карактер, и ако задржиш на тој тастер - оп одма набрзинка пишуваш пример тараба или ѕвезда.

И океј е, како шо тера тематиката со апле „ќе се навикнам“ на се и океј евентуално нема да се нервирам. Ама ко шо тргнале, ете ставија виџети, ќе стават и некоја опција плус кога тогаш - ќе викате после еј супер било оваа опција или онаа опција да ја има - не мора да ја користат сите ама убаво е да ја има за кој сака.

Потековте со тој ставот „шо ќе ти е“ или „од кај ти текна тоа“. Па не е ко да ми се сони, иам видено и користено - убаво било.

Ова апле е ко здрава нога да ти ја врзат и да ти кажат ете ти сеа штака, од сега натака вака ќе одиш убаво ќе ти биде.

И тоа највеќе кориснициве со такви запечени ставови. Буквално iSheep.

---------------------------------

EDIT на друга тема - ова е тоа заради кое се префрлив на ајфон. Рандом дури читав за телефони нешо гледам вчера (8ми Март) Апле извадиле нов апдејт за иОС 14.4.1

И одма идам у сетингс апликацијата и го иам за даунлоад. Тоа е тоа. Само нека побрзаат малку со features пошо им бега андроид. Но бар коа ќе ги стават day one ќе ги иам како апдејт.

Знаеш дека полека почнуваш да зборуваш глупости така?

Ако веќе ја фалиш тестатурата, прецизноста и ергономијата, треба да разбереш дека тоа е така бидејќи има унифицираност на дизајнот, односно има 5 големини на екран (ако бројам добро), каде што поставеноста на сите елементи е идентична и може да се оптимизира мноооооооооооооооооогу полесно отколку милион варијанти кои би се дозволиле.

Ајде да измериме колку губиток ти е тебе во денот наспроти:
- Едно виртуелно копче за да ставиш точка, па да стиснеш спејс за нова реченица vs двапати space за точка + празно место
- Едно виртуелно копче за да ставиш три точки, место num key + три пати точка
- LONG PRESS на карактер vs два брзи клика за алтернативен карактер

Не мора веќе да споделуваш искуства на темава, не удави со некои глупи ситуации кои се апсолутно небитни, а ги правиш како здрава нога да ти искршиле (твои зборови).

Буквално 30% помалце грешки правиш при куцање, со ова треба да заврши дискусијата на Android vs iOS тестатури, па нека ви стават и катаљарда опции на нив пак побрз кумулативно ќе си на iOS заради немањето грешки.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Хаха ова ни јас не го знаев, јака работа, ќе го користам.

Daemon Vulgaris

read-only
23 декември 2020
39
41

Ако веќе ја фалиш тестатурата, прецизноста и ергономијата, треба да разбереш дека тоа е така бидејќи има унифицираност на дизајнот, односно има 5 големини на екран (ако бројам добро), каде што поставеноста на сите елементи е идентична и може да се оптимизира мноооооооооооооооооогу полесно отколку милион варијанти кои би се дозволиле.

- Едно виртуелно копче за да ставиш точка, па да стиснеш спејс за нова реченица vs двапати space за точка + празно место

Не мора веќе да споделуваш искуства на темава, не удави со некои глупи ситуации кои се апсолутно небитни, а ги правиш како здрава нога да ти искршиле (твои зборови).

Буквално 30% помалце грешки правиш при куцање, со ова треба да заврши дискусијата на Android vs iOS тестатури, па нека ви стават и катаљарда опции на нив пак побрз кумулативно ќе си на iOS заради немањето грешки.

Он веќе некое време збори глупости :D Aј да не бидам груб.... збори безвезе работи и го поти тука а никој не го заболе кур за неговото детално искуство со Apple...

Многу фејл се натегате сите, или ти се свиѓа IOS и Андроид или не. И двете имаат прос и конс кон секој поглед на нивната архитектура (никој тел не е совршен).
Apple како бренд вреди многу повеќе од мноштвото андроиди, во очите на грото корисници (а до таму се стига со јак маркетинг, напорна работи и со големи успеси). И ова мислење не те прави "iSheep", туку само е реалност. ( и пак ќе напоменам за неписмените, со ова не кажуваш кој е реално “бољи„)

Со една работа ќе се согласам, Андроид многу напредна од кога користев Galaxy S3/4/5 до денес што се се случува на таа платформа, а од другата страна факт е дека Apple на тежината на нивниот бренд се опуштија во многу сфери ( и многу конкуренти ги стигнаа и поминаа).

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак

Ај пак да повторам: кој си ти да ми кажеш на јавен форум да не споделувам мое мислење кое не се коси со ниту едно правило на форумот? Имаш игнор опција не ме читај. Ептен сте арогантни бе ти време ќе си ми мерел.

Толку сте значи удавени во апле ароганција шо нема шанси значи некој да смее да каже дека нештото не е идеално. Знаеш како се вика тоа? Цензура.

Свашта. Значи ставете си во глава дека постои подобро некогаш. Постојат опции. Постојат различни преференци од вашите. Се слагале или не вие со тоа не можете да диктирате што е валидно или не. Субјективни работи се.

До толку ви е криво шо ви иде да ми кажете врати се на андроид. Ми цепкате дека сум фалел и тоа е аргумет дека ете штом фалам нешто не треба и да го критикувам. Бре мајката. Се во светов има позитивни работи за пофалба и негативни кои се за критика.

Ако имате проблем да воочите кај има простор за критика тогаш сте biased (како и да се вика на македонски).

@Delicon фала на предлогот тоа е добро да се знае но не е тоа што го барам. Може со тек на време ќе го користам да не исклучувам веројатност.

edit: поправка на mention од влавот во деликон

Последна промена:

Daemon Vulgaris

read-only
23 декември 2020
39
41
Остај го него ВМРО-овец е , не е научен уште без цензура :D

Шала на страна, мојот проблем со твојава рецензија е ко да си го купил телефонот само да го сереш (нормално паметен си ти и знаеш некоја пофалба да уфрлиш еве ко демек реален си) и константо да бараш работи кои ок ти да ги сметаш за есенцијални во твојот живот и Андроид платформата те има научено на нив. Секој продукт си има свој маркет своја цел, не е се за секого.

Еве јас ќе ти кажам зашто мене Епл ми е најдобар избор (за мене). Јас не сакам ниту под разно мене телефонот да ме замара, имам во животот милион ствари кои го бараат моето внимание дневно и ме “замараат“ и неќам и телефонот да ме јебе.Значи јас како купец гледам 3 ствари: повик, порака, камера толку. И сметам ако тоа го бараш од телефонот твој, боље од Епл нема. Со тоа јас не кажувам еј андроид еј браат срање браааат, неможам тастатурата да ја направам да ми го дрка додека ми е у панталони....

Ти со твојата критика го правиш обратното од "isheep" , суптилно покажуваш Андроид супериорност и зашто сте сите (најпаметните на мама) на Андроид.

Идеата на критика (и btw критика може да биде позитивна и негативна) е да поставиш реална слика за уредот кој го користиш и да му најдеш намена и цел на одреден маркет.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Остај го него ВМРО-овец е , не е научен уште без цензура :D

Шала на страна, мојот проблем со твојава рецензија е ко да си го купил телефонот само да го сереш (нормално паметен си ти и знаеш некоја пофалба да уфрлиш еве ко демек реален си) и константо да бараш работи кои ок ти да ги сметаш за есенцијални во твојот живот и Андроид платформата те има научено на нив. Секој продукт си има свој маркет своја цел, не е се за секого.

Еве јас ќе ти кажам зашто мене Епл ми е најдобар избор (за мене). Јас не сакам ниту под разно мене телефонот да ме замара, имам во животот милион ствари кои го бараат моето внимание дневно и ме “замараат“ и неќам и телефонот да ме јебе.Значи јас како купец гледам 3 ствари: повик, порака, камера толку. И сметам ако тоа го бараш од телефонот твој, боље од Епл нема. Со тоа јас не кажувам еј андроид еј браат срање браааат, неможам тастатурата да ја направам да ми го дрка додека ми е у панталони....

Ти со твојата критика го правиш обратното од "isheep" , суптилно покажуваш Андроид супериорност и зашто сте сите (најпаметните на мама) на Андроид.

Идеата на критика (и btw критика може да биде позитивна и негативна) е да поставиш реална слика за уредот кој го користиш и да му најдеш намена и цел на одреден маркет.

Тотално грешка си разбрал и гледаш на ова што мене ми се случува. Јас купив ајфон пошо се префрлам. Не го купив за да го серам, серењето е нус појава пошо се дешаваат работи кои не ни сонував дека ќе бидат вака.

Пошо имав високи очекувања од цел тој хајп шо го има за апле телефоните и оперативниот, тотално сум разочаран дека толку многу работи фалат.

Сума сумарум само споделувам мое искуство за работи кои стварно ми сметаат. Има тон ситници кои не се битни и за кои знам дека ќе се навикнам, кои не се никаков хендикеп.

Ете пример, ниту еднаш не промрчив дека не можеш да ја отвориш камерата со дупли клик на сајд копчето. Тоа е нешто на кое што сум многу навикнат од самсунг телефоните ама сфаќам дека е нешто што е ниче/ниш (niche), и на апле ќе треба да се навикнам поинаку.

Ама не сметам дека е ниче/ниш (niche) да некој сака да пишува бројки на тастатура. И повторно, јас не го кењав епл во овој поглед туку напротив бев разочаран дека и другиве апликации за тастатура од гугл и посебно мајкрософт се заникаде. Е сеа можеби има некоја ептен од непознат производител апликација која има се ова, и затоа прашав на форум.

И место да бидам пресретнат со: тоа е, нема - или - направи ова, ќе го постигнеш тој ефект - јас сум пресретнат со критики дека ете апле е совршено и ја не треба да критикувам.

-------------------------------

Ете да пробам од друг агол:

TRUE TONE DISPLAY - тоа е опција. Веројатно многу од вас ја користите. Јас лично ја пробав, не ми се допаѓаше баш и ја исклучив. Но сметам дека е одлично што постои опцијата и сметам дека е одлично имплементирана. Се на се одлична опција е, дали ќе ја користам или не не е битно.

Епа обратното сценарио е за други опции кои (од мое гледиште) фалат. Дали затоа што сум ги имал и сеа ми е тешко дека ги нема, или затоа што се толку очигледно едноставни и корисни а ги нема - сеедно.

Проблемот кој го воочувам (од мое гледиште) со Апле иОС е дека е многу позади Андроид со опции. И пак ќе кажам, за 90% па дури и за сите ќе се навикнам со тек на време пошо немам избор очигледно. Решен сум дека најбитни ми се предностите околу апдејти, перформанси и долготрајност (да не менувам телефон барем 5-6 години, тоа е планот) - и решен сум дека ќе траам многу работи за тоа.

------------------------------------

Значи да сумаризирам - поттикнат од тие пофалби за колку апле е совршен, се обидувам од аспект на некој што не е толку врзан за апле системот да на луѓе кои исто не се биле апле ајфон корисници на овој форум им доловам едно поинакво гледиште.

Да пофалам тоа што не сум ни замислувал дека ќе биде предност, а да искритикувам каде што има простор.

Секако иам намера едно големо ривју да направам за Ајфон од аспект на Андроид корисник до 2020/2021, кое можеби ќе им помогне на други. Но за тоа морам да го користам телефонот уште барем неколку месеци и да можам да споделам што било тешко да се навикнам, а што било лесно, и што било дури и подобрување.

-----------------------------

Да нема недоразбирања, на темава обично доаѓам коа има нешто шо не знам како да го направам и пишувам во обид и надеж дека некој ќе ми посочи начин како да се изведе.

А до сега се што наидувам се дефанзивни ставови како е сулудо да јас уопште пробам да изведам такво нешто. Blasphemy.

-------------------- ЕДИТ -------------------

Околу тоа како телефонот ги замара луѓето заборавив да додадам дека Апле тука имаат една предност што не ми е јасно како никој не ја копира толку време веќе (т.е. мислам еднаш два пати се појави кај некои андроид телефони ама многу малку):

MUTE копчето на страна шо е физичко. Тоа е ИЗВОНРЕДНА опција. Само затоа што не сум ги напишал се уште сите можни работи што ми се импресивни кај ајфон, не значи дека не ги ценам. Баш напротив.

Но пак ќе кажам, критика кај што има простор за критика, пофалба кај шо има за пофалба. Толку.

Стварно коа купив ајфон очекував дека ќе немам буквално ништо сериозно да замерам, имав високи очекувања. Очигледно, во многу сфери требало да си држам резерва.

Daemon Vulgaris

read-only
23 декември 2020
39
41
Ете видиш сеа се разбравме, барем мислам дека те разбрав.

Грешката пак мислам дека е до тебе, да Епл фановите ти се напорни како и фанови за други ствари. Не ме чуди тој боженствен хајп од нив (кој секако не е точен), пак ќе кажам нема ништо совршено за секого.

Кај мислам дека е грешката кај тебе, не си направил доволен research особено ако скокаш од една многу поотворена платформа на друга многу позатворена платформа. Значи твоите очекувања можеби биле на погрешно место и за погрешен продукт. Не значи дека ако твоите очекувања не се совпаднат со продуктот дека тој е ултимативно е лош ( неможеш од Дачиа да бараш спортска кола и од АМД добра графичка тролололо :D)

Али ако пред се! бараш истрајност со апдејти и остали чуда и врагови и си спремен да ги прифатиш фалинките од ИОС мислам дека сепак си направил добар избор.

П.с. True Tone Display e кансер опција... Да пожутуеш олед екран кој сега има и Dolby Vision....има посебен круг у пеколо за тие човеци. :D

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно