Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812
Од лично искуство досега купени неколку iPhone од Мобеликс, додека уште беа во стариот дуќан, немам скоро земено, сите беа спакувани и неактивирани. За сервис не знам не сум носел, вака од пријатели генерално за промена на батерија, велат дека iStyle биле доста коректни и со однос и со цена.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
Што треба да даде за да биде пожелен резултат - дека е активиран или дека не е?

Исто така дали треба да проверам други работи нешто?

Внеси го серискиот на следниот линк: Check Your Service and Support Coverage - Apple Support
и види што ќе ти каже. Серискиот треба да го има позади на кутијата.
Ако не е активиран претходно, мислам дека треба да пишува нешто како "Please Activate your iPhone".

Еве кај мене како е.

1614527279380.png

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Значи кое тешко дупе е било кој ако тврди дека Apple e без багови и seamless и што ти знам шо. На андроид до сеа сто пати ќе ми беше се средено.

Сакам да инсталирам апликација, ми вика апле ајдито не ми било нешо користено со ајтјунс морало ривју да правам. Стегам ривју. Ми бара пасворд. Ставам пасворд. Ме враќа на прозорот кај шо ми вика дека не ми било ривју направено. Кликам ривју, ми бара пак пасворд.

15 ебени пати ова.

На крај се логирав сеа од броусер на апле ајди за да попунам шо кур информации му требаат оти без адреса на живеење апле гомнава не ти даваат ебена апликација да инсталираш. Вон себе од нервоза сум со ова 15 пати пишување пасворд пошо и тежок пасворд ставив демек еднаш ќе го пишам за апле ајдито да ми е телефонот безбеден.

EDIT: И ПАК ИСТО СРАЊЕ! Сеа пробувам рестарт на телефонот. Исто така зашо бе ми бара пасворд на клик на инсталација на апликација во апп стор иако ми е сетирано со фејс ајди да биде тоа?
Мислењето е автоматски споено:

ЖИМИ СЕ! За секоја можна ситница замара! Некои би рекле feature ја велам ми го потекоа. А да не збориме дека back гестот не работи на секој можен екран и мора горе баш во лево ебено ќоше кај шо не стига палец да кликнеш за назад да идеш едно мени.

Се си има предност. Топ е дека се јаки чипови и дека има софтверски апдејти и топ камера... ама катастрофа се некои работи.

Don't get me started за лајтнинг портот.

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Значи кое тешко дупе е било кој ако тврди дека Apple e без багови и seamless и што ти знам шо. На андроид до сеа сто пати ќе ми беше се средено.

Сакам да инсталирам апликација, ми вика апле ајдито не ми било нешо користено со ајтјунс морало ривју да правам. Стегам ривју. Ми бара пасворд. Ставам пасворд. Ме враќа на прозорот кај шо ми вика дека не ми било ривју направено. Кликам ривју, ми бара пак пасворд.

15 ебени пати ова.

На крај се логирав сеа од броусер на апле ајди за да попунам шо кур информации му требаат оти без адреса на живеење апле гомнава не ти даваат ебена апликација да инсталираш. Вон себе од нервоза сум со ова 15 пати пишување пасворд пошо и тежок пасворд ставив демек еднаш ќе го пишам за апле ајдито да ми е телефонот безбеден.

EDIT: И ПАК ИСТО СРАЊЕ! Сеа пробувам рестарт на телефонот. Исто така зашо бе ми бара пасворд на клик на инсталација на апликација во апп стор иако ми е сетирано со фејс ајди да биде тоа?

ЖИМИ СЕ! За секоја можна ситница замара! Некои би рекле feature ја велам ми го потекоа. А да не збориме дека back гестот не работи на секој можен екран и мора горе баш во лево ебено ќоше кај шо не стига палец да кликнеш за назад да идеш едно мени.

Се си има предност. Топ е дека се јаки чипови и дека има софтверски апдејти и топ камера... ама катастрофа се некои работи.

Apple се мајстори за миграција, те осеќа дека си имал Android, па сака помлако да влезеш во iOS...знае вие навикнати на багови сте таму, да не ти дојде чудно.

9 август 2018
1.172
477
За 2 - 3 години нема да го има исечокот и Apple ќе изнајдат алтернатива ;)
All i can say for now.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

15 ебени пати ова.

Со кој памет IOS бе, сега ќе видиш тортура што е :)

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Секако дека ќе научам ама некои пропусти по ги има се ужас. Како и да е далеку е од совршенството кое го рекламираат.

П. С. ако е можно бетер е апликацијава тапа ток за ајоес...

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

И шо е ова тастатурава одоздола има два прсти празен простор место да иде доле да се прикажува повеќе содржина на екранот...

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
И шо е ова тастатурава одоздола има два прсти празен простор место да иде доле да се прикажува повеќе содржина на екранот...

Тука се гледа дека не ти е идејата да пробаш, него да докажеш дека Android е подобар, затоа и се заебавам со тебе погоре. Од ергономска гледна точка, дури и човеков што го имитираш (Linus) има кажано дека потегот со тестатурата е најдобрата одлука што е направена и решавање на проблемот со незгодно куцање.

Кога се пали тестатура, поважно е да имаш ергономија бидејќи секако веќе гледаш доволно од екранот. И сигурно е подобро од милијардата експерименти на Android низ годините (и сега), особено кога страничните букви одеа на заоблените екрани едно време. Чим си го преживеал тоа, ова нема да ти биде проблем.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
тука се гледа дека не читаш туку само браниш. се префрлив веќе и синкажувам искуство. ајфон корисник сум и колку шо е твоето искуство и мислење валидно и моето е. ко шо кажав ќе се навикнам но сигурно нема да сум секташ и да велам дека црното е бело.

едит: плус шо тоа празно место во некои инстанци го нема
не е конзистентно.

еве и малку позитивни ствари - тастатурата е далеку попрецизна од било која дроид опција шо сум ја пробал. тајпо правам само 10 посто од времето наспроти 30 до 40 посто со самс. кој инпосле 3 год. користење не ми научи патерн. И очекувам ќе биде и боље. исто така стерео звукот е топ. а ветувањето за барем пет години апдејти вреди за сите маани.

ми фали многу опција за numbers row да иам константно на тастатурата.

и се на се моментално андроид делува ко многу подобар ос од аспект на подесувања и ease of use.

а да и процедорот е страшно моќен. споредено со с8 е барем 10 пати побрз во отварањенна најзахтевната и едина игра шо ја играм. мајнд боглинг е верувам ќе си биде брз телефонов дур е жив и нема да кочи со тек на време. и батерија стварно е оптимизирано и трае мноооогу. и не се троши во стендбај/лок скоро ич.

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
тука се гледа дека не читаш туку само браниш. се префрлив веќе и синкажувам искуство. ајфон корисник сум и колку шо е твоето искуство и мислење валидно и моето е. ко шо кажав ќе се навикнам но сигурно нема да сум секташ и да велам дека црното е бело.

не е конзистентно.

еве и малку позитивни ствари - тастатурата е далеку попрецизна од било која дроид опција шо сум ја пробал. тајпо правам само 10 посто од времето наспроти 30 до 40 посто со самс. кој инпосле 3 год. користење не ми научи патерн. И очекувам ќе биде и боље. исто така стерео звукот е топ. а ветувањето за барем пет години апдејти вреди за сите маани.

и се на се моментално андроид делува ко многу подобар ос од аспект на подесувања и ease of use.

а да и процедорот е страшно моќен. споредено со с8 е барем 10 пати побрз во отварањенна најзахтевната и едина игра шо ја играм. мајнд боглинг е верувам ќе си биде брз телефонов дур е жив и нема да кочи со тек на време. и батерија стварно е оптимизирано и трае мноооогу. и не се троши во стендбај/лок скоро ич.

Ако си имал 30-40% од времето typing errors на твојот Самсунг С8+, да ја завршиме тука дискусијава за тестатури Android vs iOS - очигледно е дека не ги бива уште од времето и не се подобруваат.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145

не е конзистентно.

Мислам дека ако си даунлоадираш друг keyboard ќе можеш да си ги модифицираш тие бројките на горната страна без проблем.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Мислам дека ако си даунлоадираш друг keyboard ќе можеш да си ги модифицираш тие бројките на горната страна без проблем.

Ми се свиѓа вака спејсингот на кијбордов и верувам дека она „AI“ учење на навики со тек на време ќе биде перфекција. Е сеа дали со друг кијборд ќе ги загубам тие предности?

Ако си имал 30-40% од времето typing errors на твојот Самсунг С8+, да ја завршиме тука дискусијава за тестатури Android vs iOS - очигледно е дека не ги бива уште од времето и не се подобруваат.

Тоа е мое искуство, и за мене дефинитивно беше голем annoyance. Имав одбивност да пишувам од телефон ради тоа, мислам ќе ја снема со ајфонот таа одбивност. Сепак најмногу преферирам да пишувам на компјутер бидејќи е најпрактично и најпрецизно.

Но дискусијата не беше за тастатурата туку за use of space на екранот, и се уште сметам дека иОС може да се подобри во тој поглед. Премногу waste of space има на многу места, и се тоа на сметка на содржината.

Пречесто ставаат ситни букви само затоа шо ставиле огромни header/лента горе или доле некаде.

-----------------------------------

Него друг проблем за кој шо ми треба помош - како префрлате фајлови од виндоус компјутер преку интернет на ајфонот? Најдобар начин/апликација за тоа?

Се логирав преку броусер на iCloud и ставив некои слики и ете 5-10 минути подоцна уште ги немам во files апликацијата на iPhone (одбрав iCloud во Files нема ништо).

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Ми се свиѓа вака спејсингот на кијбордов и верувам дека она „AI“ учење на навики со тек на време ќе биде перфекција. Е сеа дали со друг кијборд ќе ги загубам тие предности?

Тоа е мое искуство, и за мене дефинитивно беше голем annoyance. Имав одбивност да пишувам од телефон ради тоа, мислам ќе ја снема со ајфонот таа одбивност. Сепак најмногу преферирам да пишувам на компјутер бидејќи е најпрактично и најпрецизно.

Но дискусијата не беше за тастатурата туку за use of space на екранот, и се уште сметам дека иОС може да се подобри во тој поглед. Премногу waste of space има на многу места, и се тоа на сметка на содржината.

Пречесто ставаат ситни букви само затоа шо ставиле огромни header/лента горе или доле некаде.

-----------------------------------

Него друг проблем за кој шо ми треба помош - како префрлате фајлови од виндоус компјутер преку интернет на ајфонот? Најдобар начин/апликација за тоа?

Се логирав преку броусер на iCloud и ставив некои слики и ете 5-10 минути подоцна уште ги немам во files апликацијата на iPhone (одбрав iCloud во Files нема ништо).

Не знам дали има друг начин освен iTunes за во галерија да ги имаш (а да не мора едно по едно да зачувуваш), а преку iCloud мислам дека нешто утнуваш, мора одма да се појават.

Не сум префрлал слики од пц на телефон со години, 8.000+ си имам од секој телефон наназад и си терам...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Не знам дали има друг начин освен iTunes за во галерија да ги имаш (а да не мора едно по едно да зачувуваш), а преку iCloud мислам дека нешто утнуваш, мора одма да се појават.

Не сум префрлал слики од пц на телефон со години, 8.000+ си имам од секој телефон наназад и си терам...

Иам уникатна потреба некад некои слики од фотошоп да ги префрлам на телефон хаха. Ќе пробам со ајчунс.

Не утињам ништо значи логиран сум на точниот ајклауд, преку телефонот дадов конфирмација за логин и пишав код. Фајловите стојат на iCloud Drive ако отворам преку веб броусер а ги нема ете се уште во телефонот. Може дека во root ми се ставени таму, може треба во фолдер да ги ставам некој прво... шо знам.

Се уште не знам скриншот да правам на телефонот за да покажам ама мора да ми верувате дека не тресам зелени и не сум некој дедо - технички и дури да кажеме power user на технологија сум, затоа ме иритира коа работи не се барем малку интуитивни.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно