И јас, едвај чекам да купам ајфон за 1500е. Знајш зш? Зш имат луѓе за кој шо не му е гајле за цената. А случајно ако имаш нешто друго да кажиш за спецификацииве слободно кажи, зш само јадење лајна ти се последниве 99 коментари на темава.Јас за разлика од останатите сум радосен што APple ја крена цената на 1200 евра за XS со само 64гб. Затоа што сум сеирџија и ми прави кеиф кога Apple успева да земе толку пари за тој уред. Уште посреќен би бил кога ќе ја кренат цената на 1499 евра![]()
И јас, едвај чекам да купам ајфон за 1500е. Знајш зш? Зш имат луѓе за кој шо не му е гајле за цената. А случајно ако имаш нешто друго да кажиш за спецификацииве слободно кажи, зш само јадење лајна ти се последниве 99 коментари на темава.
Не се секирај за мене, преднарачка направив на уредов.Напротив, секој мој пост на темава е врзан за спецификации. Твојот вулгарен пост покажува дека си нешто нервозен, да не не си ги собрал 1500те евра за уредов? Мораш да работиш во 2 смени.
Кога ќе направиш религија, цената веќе не е битна.Јас за разлика од останатите сум радосен што APple ја крена цената на 1200 евра за XS со само 64гб. Затоа што сум сеирџија и ми прави кеиф кога Apple успева да земе толку пари за тој уред. Уште посреќен би бил кога ќе ја кренат цената на 1499 евра![]()
Колку пари ти земаа?сменив батеријата од Ајстајл и сега на хелт имам 100%
Кога ќе направиш религија, цената веќе не е битна.
Кога ќе направиш религија, цената веќе не е битна.
Туку во однос на спецификациите, дојде времето кога и телефон од 100е/150е е доволно добар за секојдневна употреба и купување на премиум телефон повеќе е престиж, отколку потреба. Генерално тие што играат игрици, сликаат/снимаат професионално т.е луѓе што телефонот го користат за повеќе од ало, ало, комуникација (вибер, скупе итн) и за некоја фотка, тие може да потрошат повеќе пари, но и за 1/3 од цената на iPhone добиваш квалитет што е 80-90% сличен на тоа што го нуди iPhone.
За две до три години, само најголемите фанатици ќе купуваат iPhone.
И самиот Тим Кук кажа дека цената на iPhone е 1$ дневно и со тоа се мавна на статистиката дека просечен iPhone корисник менува телефон на 3 години. (3 * 365 = 1095).
Точно, а го чекам денот (или годината....) кога ќе добиеме eSim кај нас.
Сериозен си?Јас мислам дека сите шо немаме ајфон џабе коментираме за нашите гледишта, дека е скапо или дека телефоните иако дефинитивно одлични сепак имаат некоја маана.
Напротив треба само да им се восхитуваме на тие шо нарачале ХЅ и да потврдуваме шо и да кажат. Затоа служи форумов.
Ќе слушаш јас шо зборувам и ќе ми се восхитуваш, ме разбра?Сериозен си?
Хахахаха ме изнасмеаЌе слушаш јас шо зборувам и ќе ми се восхитуваш, ме разбра?![]()
Дуал Сим е само во Кина, а моделите во Кина се обично поскапи, па има логика доколку го увезле од Кина со повисока цена. A2100/A2104 моделитеТрагедии... 100 евра за дуал сим можност..
Најсериозен! Џабе ќе зборам дека и андроид имаат одлични телефони, и ајфонот е одличен телефон веќе (си кажав у претходен пост освен мааните шо му ги гледам као ноч и се тоа - ноч е маана и на сите други телефони итн итн итн).
Ама сепак, андроид шо имаат маани имаат, сепак на крај гледам дека уствари се тоа шо наоѓаме маани на ајфон е затоа шо го потиснуваме нашиот завист пошо неаме пари да си купиме телефон од 1500 евра.
Да имавме и ние ќе земевме и ќе се фалевме и ќе ни се лепеа чупиња... ама немаме и пуста завист.
Затоа треба идоли да ни се сите шо можат да си купат такво совршенство и да се молиме да некогаш ни дозволат 5 минути да го расчачкаме и подржиме <3