Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Гнездото во копертино треба некој да го плати!
Абе да се врти пара, кој му чини ќе го купи, кој нема - ќе го плука и сеир ќе му гледа.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Јас за разлика од останатите сум радосен што APple ја крена цената на 1200 евра за XS со само 64гб. Затоа што сум сеирџија и ми прави кеиф кога Apple успева да земе толку пари за тој уред. Уште посреќен би бил кога ќе ја кренат цената на 1499 евра :)
И јас, едвај чекам да купам ајфон за 1500е. Знајш зш? Зш имат луѓе за кој шо не му е гајле за цената. А случајно ако имаш нешто друго да кажиш за спецификацииве слободно кажи, зш само јадење лајна ти се последниве 99 коментари на темава.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
И јас, едвај чекам да купам ајфон за 1500е. Знајш зш? Зш имат луѓе за кој шо не му е гајле за цената. А случајно ако имаш нешто друго да кажиш за спецификацииве слободно кажи, зш само јадење лајна ти се последниве 99 коментари на темава.

Напротив, секој мој пост на темава е врзан за спецификации. Твојот вулгарен пост покажува дека си нешто нервозен, да не не си ги собрал 1500те евра за уредов? Мораш да работиш во 2 смени.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Напротив, секој мој пост на темава е врзан за спецификации. Твојот вулгарен пост покажува дека си нешто нервозен, да не не си ги собрал 1500те евра за уредов? Мораш да работиш во 2 смени.
Не се секирај за мене, преднарачка направив на уредов. ;)

ChemicalAngel

lurker
24 ноември 2008
822
230
Јас за разлика од останатите сум радосен што APple ја крена цената на 1200 евра за XS со само 64гб. Затоа што сум сеирџија и ми прави кеиф кога Apple успева да земе толку пари за тој уред. Уште посреќен би бил кога ќе ја кренат цената на 1499 евра :)
Кога ќе направиш религија, цената веќе не е битна.
Туку во однос на спецификациите, дојде времето кога и телефон од 100е/150е е доволно добар за секојдневна употреба и купување на премиум телефон повеќе е престиж, отколку потреба. Генерално тие што играат игрици, сликаат/снимаат професионално т.е луѓе што телефонот го користат за повеќе од ало, ало, комуникација (вибер, скупе итн) и за некоја фотка, тие може да потрошат повеќе пари, но и за 1/3 од цената на iPhone добиваш квалитет што е 80-90% сличен на тоа што го нуди iPhone.
За две до три години, само најголемите фанатици ќе купуваат iPhone.
И самиот Тим Кук кажа дека цената на iPhone е 1$ дневно и со тоа се мавна на статистиката дека просечен iPhone корисник менува телефон на 3 години. (3 * 365 = 1095).

7 февруари 2013
950
1.088
сменив батеријата од Ајстајл и сега на хелт имам 100%
Колку пари ти земаа?

PS Еве брајтнесот на тесотот за батерија еднакво им е ставен.
https://ibb.co/ixOSu9 (несака како слика урл да се стави никако на форумов)

qgncgqS

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Кога ќе направиш религија, цената веќе не е битна.
Туку во однос на спецификациите, дојде времето кога и телефон од 100е/150е е доволно добар за секојдневна употреба и купување на премиум телефон повеќе е престиж, отколку потреба. Генерално тие што играат игрици, сликаат/снимаат професионално т.е луѓе што телефонот го користат за повеќе од ало, ало, комуникација (вибер, скупе итн) и за некоја фотка, тие може да потрошат повеќе пари, но и за 1/3 од цената на iPhone добиваш квалитет што е 80-90% сличен на тоа што го нуди iPhone.
За две до три години, само најголемите фанатици ќе купуваат iPhone.
И самиот Тим Кук кажа дека цената на iPhone е 1$ дневно и со тоа се мавна на статистиката дека просечен iPhone корисник менува телефон на 3 години. (3 * 365 = 1095).

Сосема се согласувам, но и се восхитувам во способноста на аппле да извлече толку пари од своите фанови а тие наместо да бараат повеќе перформанси за своите пари, ја бранат фирмата на која и ги дале парите. Верноста кон бренд е слепа скоро како верноста кон религијата (или партија). Јас се восхитувам на Аппле за постигнатиот резултат, да продадеш уред од 399 за 1199 е претерано голем маркетингшки успех. Сепак ние овде не сме снобови, наша работа е да анализираме кој уред колку вреди, па потоа да паѓаат критики за преварантите :) Ако некој е butthurt, ете му ја кајгана.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Пред 2 дена ја продаваа обичната верзија без Dual sim:

Apple iPhone Xs Max 64GB
76890 ден

Сега ја нема на лагер. Или ја распродале или виделе дека е dual sim. Во секој случај APple е прв во светот што го наплаќа dual симот и тоа цели 100 евра :)

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145

Apple iPhone Xs Max 64GB
76890 ден

Сега ја нема на лагер. Или ја распродале или виделе дека е dual sim. Во секој случај Ледиком е прв во светот што го наплаќа dual симот и тоа цели 100 евра :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.957
8.458

Apple iPhone Xs Max 64GB
76890 ден

Сега ја нема на лагер. Или ја распродале или виделе дека е dual sim. Во секој случај APple е прв во светот што го наплаќа dual симот и тоа цели 100 евра :)
Трагедии... 100 евра за дуал сим можност..

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64

Apple iPhone Xs Max 64GB
76890 ден

Каде тоа Епл ја продава 100 eur поскапа Диал сим опцијата, кај нас во Ледиком?
Заебан Епл.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Јас мислам дека сите шо немаме ајфон џабе коментираме за нашите гледишта, дека е скапо или дека телефоните иако дефинитивно одлични сепак имаат некоја маана.

Напротив треба само да им се восхитуваме на тие шо нарачале ХЅ и да потврдуваме шо и да кажат. Затоа служи форумов.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.839
4.988
Писти Охту
Јас мислам дека сите шо немаме ајфон џабе коментираме за нашите гледишта, дека е скапо или дека телефоните иако дефинитивно одлични сепак имаат некоја маана.

Напротив треба само да им се восхитуваме на тие шо нарачале ХЅ и да потврдуваме шо и да кажат. Затоа служи форумов.
Сериозен си?

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Најсериозен! Џабе ќе зборам дека и андроид имаат одлични телефони, и ајфонот е одличен телефон веќе (си кажав у претходен пост освен мааните шо му ги гледам као ноч и се тоа - ноч е маана и на сите други телефони итн итн итн).

Ама сепак, андроид шо имаат маани имаат, сепак на крај гледам дека уствари се тоа шо наоѓаме маани на ајфон е затоа шо го потиснуваме нашиот завист пошо неаме пари да си купиме телефон од 1500 евра.

Да имавме и ние ќе земевме и ќе се фалевме и ќе ни се лепеа чупиња... ама немаме и пуста завист.

Затоа треба идоли да ни се сите шо можат да си купат такво совршенство и да се молиме да некогаш ни дозволат 5 минути да го расчачкаме и подржиме <3

28 јануари 2017
2.084
4.798
Ресен
Најсериозен! Џабе ќе зборам дека и андроид имаат одлични телефони, и ајфонот е одличен телефон веќе (си кажав у претходен пост освен мааните шо му ги гледам као ноч и се тоа - ноч е маана и на сите други телефони итн итн итн).

Ама сепак, андроид шо имаат маани имаат, сепак на крај гледам дека уствари се тоа шо наоѓаме маани на ајфон е затоа шо го потиснуваме нашиот завист пошо неаме пари да си купиме телефон од 1500 евра.

Да имавме и ние ќе земевме и ќе се фалевме и ќе ни се лепеа чупиња... ама немаме и пуста завист.

Затоа треба идоли да ни се сите шо можат да си купат такво совршенство и да се молиме да некогаш ни дозволат 5 минути да го расчачкаме и подржиме <3

Тролање со спин.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64

Ficiani

Multipotential
1 јуни 2012
515
969
Скопје
www.kordanovskifilip.com
Зашто во 2018та уште се дискутира што е боље, Apple или Android, кога не постои подобар телефон, туку се е до преференца, односно подобар телефон за вас е тој што вас повеќе ви користи?
Не сте размислиле дека дискусиите се плитки и глупи? :D

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно