TylerMkD
poweruser
- 7 ноември 2014
- 4.766
- 10.098
На Xs Max за истиот период ми беше 95-96.Исто и кај мене на 12ката после година и пол е на 89% што сметам дека е сосема океј исто полнет е со fast charge адаптер
На Xs Max за истиот период ми беше 95-96.Исто и кај мене на 12ката после година и пол е на 89% што сметам дека е сосема океј исто полнет е со fast charge адаптер
S21+ година дена и полнет барем 2 пати на ден на 25w полнач, 98%. Од прв ден покажува толку accuBattery. Лошо е ова од ајфониве во темава.Ако немаш потреба, не го полни на fast charge. Кај мене на 12 Pro Max (година и пол стар) падна на 89%, катастрофа.
Не е од самсунгОд Самсунг веродостојност.![]()
Инаку Онеплус 7 после 3 години полнет на оригинален ворп чарџер беше на 77% до пред месец дена, отворив пред недела дена на 82% отишла. Се поправила малку батеријата.
Е сега проблемот со Онеплус на пример за разлика од Ајфон е што не можеш да ја однесеш да си смениш нова батерија после 2 години, во официјален сервис со оригинална, туку треба да кубуриш со нарачки и со фејкови и со што се не.
Моја грешка, ми текна дека 99% била на први 10 полнења, еве сега е 98%. Цел 1% на 700+ полнења. Ноте9 пред ова на барем 900 полнења беше на 96%, секако исклучиво со брз полнач.Ќути си трај си, си открил батерија без деградација, што да ти кажам.Башка и за самсунг лесно се наоѓа оригинал кај нас, така да на коњ си.
Моја грешка, ми текна дека 99% била на први 10 полнења, еве сега е 98%. Цел 1% на 700+ полнења. Ноте9 пред ова на барем 900 полнења беше на 96%, секако исклучиво со брз полнач.
Сега веќе има Optimized charging така да и прекуноќните малтретирања на батерија се редуцирани.Купив јаболков 20W полнач ако е за брзински. Со 5W ниот ке полнам навечер штом така.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Моја грешка, ми текна дека 99% била на први 10 полнења, еве сега е 98%. Цел 1% на 700+ полнења. Ноте9 пред ова на барем 900 полнења беше на 96%, секако исклучиво со брз полнач.
Ни едното ни другото не се точни
Што не ќе изначитаме
Ни едното ни другото не се точни
Сега гледам што сум пишал, 900 полнења не е ни блиску до тоа што имаше тој телефон. Преку 2 и пол години го имав и барем 2 пати на ден беше полнет.
Како и да е accuBattery е најточен начин да се види колку е останато од батеријата на андроид затоа што е единствена апликација што мери напон/ампеража додека се полни. Мада иако мерат апликации единствен показател за здрава батерија мене ми е дали се гаси телефонот на повеќе од 0% батерија, дали рипаат % батерија без врска и дали прегрева рандом телефонот. Другиве ствари и не се некој голем репер.
Точно така. Ако се гаси на над 0% е веќе проблем со ќелија и треба да се менува одма. Може да направи и беља физички и плус да ти прекине телефон кога многу ти треба. Тука нема ни проценти ни ништо, таа е готова.Сега гледам што сум пишал, 900 полнења не е ни блиску до тоа што имаше тој телефон. Преку 2 и пол години го имав и барем 2 пати на ден беше полнет.
Како и да е accuBattery е најточен начин да се види колку е останато од батеријата на андроид затоа што е единствена апликација што мери напон/ампеража додека се полни. Мада иако мерат апликации единствен показател за здрава батерија мене ми е дали се гаси телефонот на повеќе од 0% батерија, дали рипаат % батерија без врска и дали прегрева рандом телефонот. Другиве ствари и не се некој голем репер.
taka.sie.braty!!1!1Samsung si e samsung
Да, као шо кажа the witch hunter, учи фрази кој ги користиш. Меѓутоа интересно е што е многу потешко на латиница, пошо се меша со англислкиот јазик и други јазици највероватно...па затоа му е полесно на кирлица да ги учи и корегира автоматски.na nas makedonski?
13 pro нов држи 2 дена исто и 13 про макс.Како сте задоволни со Battery Health на iphone 13 pro/ pro max ?
Нешто повеќе од една година ми е стар телефонот (ајфон 11), сеа гледам батеријата 92% здравје. Ќе проверам и на другиот ако ми текне деновиве.
Случајно приметив дека видно и некако нагло видно опадна брзината на празнење на батеријата. Многу чудно. Можда од жешкото време.
Како и да е батерија е најважно нешто кај телефонот, главна причина заради која сум задоволен од ајфонот е батеријата, т.е. дека со тоа колку е оптимизиран и од мала батерија вади многу screen time.
И на андроид има проблем со скенирање сметки, дава некоја грешка од сабајле (пробано на 2 телефони)Поздрав дечки,
Сакав да скенирам фискална, со iPhone XS, ми дава порака “Scan Library issue Library license expired” и воопшто не скенира.
Некое искуство?
Фала однапред
Сега гледам, но да, цели зборови ми ги дава горе во предвидените. Пишувам на 3 јазици на телефонот/лаптоп, така да знае ефективно да ги менуваКога пишуваш ти јавува горе над буквите зборови или? Кај мене нема ништо, затоа не знам како ке научи.
Инаку, досега сум полнел цело време навечер телефони и терале цел ден. Ретко се случувало да треба да дополнам преку ден. На Самсунгот имав Bixby Routines и беше најубава работа, тука малку ми е комплицирано ова Automation, ама ке го научам.![]()
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден