Најдов и јас, го управив ама морав да го гасам. Не знам зошто цело време ми даваше лоши сугестии и како оставам место ми пишува сосема трети зборови. Сеуште ми фали опцијата од SwiftKey.Сега гледам, но да, цели зборови ми ги дава горе во предвидените. Пишувам на 3 јазици на телефонот/лаптоп, така да знае ефективно да ги менува![]()
Кај мене е во ред, сега пробав сликав во 18:12 , во фотос во инфо пишува 18:12…Знаете шо приметив денес? Дека сите слики шо ги сликам имаат погрешно време на нив. Часовникот на телефонот ми е точен, пример моментално е 18:00 - ама ако сликам слика на сликата во инфо во stock photos апликацијата пишува дека е сликана во 19:00 часот.
Валјда сликите коа нема летно сметање на времето имаат точен часовник но безвеза е ова да не знае камерата да земе точно време од системскиот часовник. Гуглав за фикс ама вика дека рачно требало нешо да се мења и тоа не преку некои системски сетинзи туку преку едитирање на времето/часот за поединечна фотографија - а после коа ќе се смени саат валјда пак ќе биде пореметено. Апсурдно.
Како успеа ова да го заебеш жити се...Знаете шо приметив денес? Дека сите слики шо ги сликам имаат погрешно време на нив. Часовникот на телефонот ми е точен, пример моментално е 18:00 - ама ако сликам слика на сликата во инфо во stock photos апликацијата пишува дека е сликана во 19:00 часот.
Валјда сликите коа нема летно сметање на времето имаат точен часовник но безвеза е ова да не знае камерата да земе точно време од системскиот часовник. Гуглав за фикс ама вика дека рачно требало нешо да се мења и тоа не преку некои системски сетинзи туку преку едитирање на времето/часот за поединечна фотографија - а после коа ќе се смени саат валјда пак ќе биде пореметено. Апсурдно.
Она што можам да видам е дека и датумот на компјутер ти е во погрешен формат, којзнае што купус ти е во сетинзите.Еве ти кажи ми, ниеден сетинг неам сменето на телефонов откоа е купен, автоматски ми подесува време/часовник/временска зона и се тоа. Еве слика сликана сега на сликата се гледа часовникот од компјутерот (кој е точен и подесен преку интернет автоматски):
Погледнете го атачментот 115502
Ќе забележиш дека горе лево у ќош часовникот точно покажува 2 часот по полноќ, а на инфото горе во средина каде пишува кога е сликана сликата пишува 3 саат. Ако го изгуглате проблемов ќе видите дека е доста често застапен (има други луѓе кои се жалат од истото).
не е погрешен тој формат, YYYY-MM-DD е ISO формат, и е единствениот точенОна што можам да видам е дека и датумот на компјутер ти е во погрешен формат, којзнае што купус ти е во сетинзите.
Точен за што?не е погрешен тој формат, YYYY-MM-DD е ISO формат, и е единствениот точен![]()
За сортирање (надвор од ексел).Точен за што?
Ако одиме по регионални формати, се знае како се мести автоматски доколку го избереш нашиот регион. Да не одиме понатаму зашто во црна дупка ќе влеземе.За сортирање (надвор од ексел).
Она што можам да видам е дека и датумот на компјутер ти е во погрешен формат, којзнае што купус ти е во сетинзите.
Пробај да смениш регион, има мала шанса да се оправи. Ова го трескам чисто од ракав ама ништо не губиш ако пробаш, пошто на моменти стварно иос е како напушен, може тоа на некој начин да му попречува на системот, кој го знае...Не ми се верува за шо се фати хахаха. Тоа беше чисто за да сликам саат. Нема никаква врска со ајфонот, photo subject ми требаше било шо шо покажува точно време за илустрација.
Поентата е дека некои ствари во ајоес се ко напушени и тоа е тоа шо го зборам долго време. Не сум незадоволен само ко шо има андроид некад цаки и багови исто има и ајоес.
Мислењето е автоматски споено:
А жити мене едни сетинзи за време и датум шо има ајфонот па да можам купус да ги правам - два сетинга се и двата ми се на ауто откоа е купен телефонот:
Погледнете го атачментот 115509
А што имаш во Region и во Location дали имаш дозволено ГПС на камерата?Не ми се верува за шо се фати хахаха. Тоа беше чисто за да сликам саат. Нема никаква врска со ајфонот, photo subject ми требаше било шо шо покажува точно време за илустрација.
Поентата е дека некои ствари во ајоес се ко напушени и тоа е тоа шо го зборам долго време. Не сум незадоволен само ко шо има андроид некад цаки и багови исто има и ајоес.
А жити мене едни сетинзи за време и датум шо има ајфонот па да можам купус да ги правам - два сетинга се и двата ми се на ауто откоа е купен телефонот:
Погледнете го атачментот 115509
Еве ти кажи ми, ниеден сетинг неам сменето на телефонов откоа е купен, автоматски ми подесува време/часовник/временска зона и се тоа. Еве слика сликана сега на сликата се гледа часовникот од компјутерот (кој е точен и подесен преку интернет автоматски):
Погледнете го атачментот 115502
Ќе забележиш дека горе лево у ќош часовникот точно покажува 2 часот по полноќ, а на инфото горе во средина каде пишува кога е сликана сликата пишува 3 саат. Ако го изгуглате проблемов ќе видите дека е доста често застапен (има други луѓе кои се жалат од истото).
Не викам дека нема такви ствари. Само невозможно како 90% од нив ти се случија баш тебе...Поентата е дека некои ствари во ајоес се ко напушени и тоа е тоа шо го зборам долго време. Не сум незадоволен само ко шо има андроид некад цаки и багови исто има и ајоес.
Не викам дека нема такви ствари. Само невозможно како 90% од нив ти се случија баш тебе...
другите гледаат низ reality distortion филтерот на стив џобс па не приметуваат кога iPhone-от работи против нивНе викам дека нема такви ствари. Само невозможно како 90% од нив ти се случија баш тебе...
Во 10 години+ користење на ајфон првпат слушам за ваков глуп проблем како овој на Тоше...кај баш на него. Гарант чачка нешо таму - може да го смениш андроидот на корисникот, но не можеш андроид духот да го извадиш од него на „доправање на системот“.другите гледаат низ reality distortion филтерот на стив џобс па не приметуваат кога iPhone-от работи против нив![]()
Во 10 години+ користење на ајфон првпат слушам за ваков глуп проблем како овој на Тоше...кај баш на него. Гарант чачка нешо таму - може да го смениш андроидот на корисникот, но не можеш андроид духот да го извадиш од него на „доправање на системот“.
Му правам вуду магии на ајфонот пред спиење секоја вечер.
Која е магијата за патување напред во времето?![]()
Пробај изгаси автоматско подесување на времето види дали ќе се смени нешто.
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден