Маус гледам сеа пратен со тракинг RE048****33NL..Порача го Redragon M811 PRO Wireless...Намеше бела боја од него...После 1-2 месеци чекање конечно продавачо да донесе бела боја...Последното на залиха го зема...За 40 долара на попуст го зема.
Yanwen или SunYou... двете идат преку Литванија и стигаат овде побрзо. По ново идат преку Чешка.Дечки дефинитивно за пристигнување на пратки во некој нормален рок бирајте Yanwen. Во последнава година се што ми е преку Cainiao чекам по три месеци од кои еден месец се кај нас во пошта, додека овие преку Yanwen доаѓаат во Скопје за 10тина дена. Овој месец со две пратки тоа ми се случува. Дури ме изненадува брзинава.
Да функционира стабилно нашава пошта, и пократко од месец ќе е. Го испуштив SunYou дека одамна не сум го користел како опција, ама се согласувам.Yanwen или SunYou... двете идат преку Литванија и стигаат овде побрзо. По ново идат преку Чешка.
Ма да мене последните две пратке преку јанвен ми стигнаа за еден месец точно, што ипак е побрзо од три месеци преку Унгарија со Cainiao..
Истото и кај мене, само си запишувам кој изигнорирал и фино лепо dispute кога нема да стигне.Џабе и SunYou и Yanwen, им ја одбирам таа опција на продавачите и во Note им пишувам никако со друга пошта, пак со Cainiao ми праќаат. Ќе јадат рефунд така ми изгледа и негативен.
Во мојот случај, 90% од работите што ми се потребни едвај се наоѓаат и во кина, камоли кај нас. Специфични чипови, интегралци, контролери итн итн. Балканот е општо лошо снабден со деликатни работи и немам некој избор.Ако ви е нешто итно, гледајте да набавите од друго место макар и поскапо.
Кај тебе ситуацијата е друга. Тебе работата ти зависи од доставата. И немаш од каде да нарачаш.Во мојот случај, 90% од работите што ми се потребни едвај се наоѓаат и во кина, камоли кај нас. Специфични чипови, интегралци, контролери итн итн. Балканот е општо лошо снабден со деликатни работи и немам некој избор.
И фер е кога ќе ти се понуди одреден избор на шипинг, да се почитува тоа што ќе го платиш и одбереш нели? Ете и таму поскапо плаќам па пак исто е. Не отварам често dispute ама понекогаш е морално. Не е да се правдам, само не се сложувам со делот за плачење за ситници и премолчување на кинезите. Ако треба да не тргнат од листа нека не тргнат, барем ќе знаеме на што сме.
На царина ти е , треба да пратиш документи на меилот нивни во pdf формат , едниот да е од плаќањето по можност од банка извадок , а другиот што производ е , колку е платен и тракинг бројот .Пратките што ги вратија виапост од 04/18 , треба ли јас нешто да направам или?..
Edit: Грешка thread ама ајде нека стои овде, кој знае нека пише![]()
За ова не треба да ми се јават или нешто слично? Првпат ми се дешава нешто да порачам од али и да требе некакви фактури да му пуштам. На пратката тоа листот што е залепен нели му е достаНа царина ти е , треба да пратиш документи на меилот нивни во pdf формат , едниот да е од плаќањето по можност од банка извадок , а другиот што производ е , колку е платен и тракинг бројот .
На овој меил -
[email protected]
Шефе, твојава не е заглавена сеуште...На здравје нека е. UB пратките евтините од алиекспрес и по споро почнаа од што беше порано кога стигаа за 60 дена....UB пратка....100+ дена поминато....И на крај заглави кај нас во поштата.
Погледнете го атачментот 138147
Писмо обично пуштаат на домашна адреса каде пишува тоа што ти кажав да се прати.За ова не треба да ми се јават или нешто слично? Првпат ми се дешава нешто да порачам од али и да требе некакви фактури да му пуштам. На пратката тоа листот што е залепен нели му е доста![]()
Каде се наоѓа таа царинска пошта точно за да завршам порано работаПисмо обично пуштаат на домашна адреса каде пишува тоа што ти кажав да се прати.
Очигледно не им е доста фактурата што ја има на самата пратка . Ако ти се брза појди до царинска пошта со испечатени документи таму ќе ти пресметаат царина и може и ќе ти побараат пари за да ти ја дадат одма , 50-60% од царината што треба да ја платиш.
Au ova e next level..Ama za vo Skopje e ova, odnesi zejtin vo crkva za srekja ako sakas pobrzo da ti stigne...Шефе, твојава не е заглавена сеуште...
Еве пример за заглавена пратка (110 дена од нарачка, месец и пол откако е стигната во мк, абер нема од достава)
Каде се наоѓа таа царинска пошта точно за да завршам порано работа
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден