Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Сингапурските, одат преку Истанбул, и стигаат брзо.
Сингапурските стигаат брзо затоа што се препорачани и имаат предност. На обичните сингапурски пратки кои се пандам на Cainiao им требаа повеќе од 3 месеци за да стигнат.
Не знам дали има промена сега.

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
254
Скопје
Мислам дека чекаме по 50 дена за пратка оттаму

Мене па последен пат нарачав 2 работи, една преку Латвија отиде преку тоа најевтиниот шипинг, ситна работа, другата преку Сингапур поскапа пратка, и таа преку Латвија стигна 1 недела порано, за помалце од месец дена. А други пратки преку Латвија сум чекал по 2 месеци и повеќе.

alderson

hello world
18 јануари 2018
94
59
Дечки, може било разговарано овано дали се случило на некој пратката да е на статус: Пристигнато во наизменична пошта веќе месец дена? ако да, дали ја добил некогаш воопшто?

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Дечки, може било разговарано овано дали се случило на некој пратката да е на статус: Пристигнато во наизменична пошта веќе месец дена? ако да, дали ја добил некогаш воопшто?
IT.mk форум,
Search: наизменична пошта, Posts

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
За сега не. Кога ќе се појави на Али 18$+Shipping÷DDV, VAT или слично, да.
Ако мислиш дека при подигање на секоја пратка ќе носиш уплатници, тешко.

Последна промена:

lggit

read-only
9 март 2021
30
5
Совет да не нарачувате од нови продавници од Али експрес кои немаат доволно фидбек од купувачи.
Денес ме рефундираат за пратка која беше 'пуштена' со фејк тракинг број од дхл, продавницата беше два месеци активна.

Едит:
На диспјутот ми пуштија некој ARN reference number за проверка со банката за рефундов.
Има некои измени во процедурата за рефунд?

Едит2:
Имаат ли попусти на summer sale за електроника или само за облека е summer sale?

Последна промена:

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Совет да не нарачувате од нови продавници од Али експрес кои немаат доволно фидбек од купувачи.
Денес ме рефундираат за пратка која беше 'пуштена' со фејк тракинг број од дхл, продавницата беше два месеци активна.

Едит:
На диспјутот ми пуштија некој ARN reference number за проверка со банката за рефундов.

Едит2:
Имаат ли попусти на summer sale за електроника или само за облека е summer sale?
Ebay имаат мислам 10% попуст техника за македонци

Skior

read-only
1 април 2021
12
1
Денес порачав нешто од Али со испорака од Cainiao directship G2G standard. Арно ама, селерот ми даде тракинг од YANWEN: VR..........YP. Некој има искуство со ваков тракинг?

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Свиркај си, сите китајски пошти се горе-долу слично бавни, ќе стигне сигурно а ако не стигне искористи си го правото за рефунд.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508

Едит:

Едит2:
Зависи, јас порачав наменска торбичка од продавница која беше еден месец стара и имаше двојно пониски цени од останатите со истиот производ - Кинески бренд. Продавачот немаше ниту есен фидбек. Стигна без проблем. Изгледа продавачот сака да си придобие купувачи.
Денес порачав нешто од Али со испорака од Cainiao directship G2G standard. Арно ама, селерот ми даде тракинг од YANWEN: VR..........YP. Некој има искуство со ваков тракинг?
Можеби би ти стигнала побргу. Во секој случај ти ја лапнал разликата во цената ако ги има двата начина на испорака на листа.

Skior

read-only
1 април 2021
12
1
Можеби би ти стигнала побргу. Во секој случај ти ја лапнал разликата во цената ако ги има двата начина на испорака на листа.
Ќе ве известам, немаше друга опција за испорака. Беше наведено дека испораката ќе се врши од Турција, но му пишав на продавачот и рече дека немал залиха во Турција, па ќе ја испрати од кина. Но на тракингот од cianio дава потекло од Турција. Статусот уште е на waiting for pick up

Skior

read-only
1 април 2021
12
1
UV...DE преку Германска пошта изгледа почнаа да праќаат голем број на кинези. Имам неколку пратки со ваков тракинг. Па ќе видине клку брзо ќе дојдат

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Ова што го постирав во другата тема стигна денес. Така да нема везе, за секој случај го пишува тоа.

Ахахаха со RB бројче. Завчера порачано. Ај наздравје. Ако е ова 3 месеци тие без бројчиња директно у депонија ќе завршат.

Погледнете го атачментот 101235

ivan88

hello world
22 февруари 2012
389
424
ivan88's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460| Deep Cool GAMMAX 400
Motherboard
Gigabyte GA-Z97 HD3
Storage
Samsung Evo 840 120GB| WD Blue 500GB
PSU
Deep Cool DA500-M Aurora 500w
RAM
Kingston Fury Red Series 8G
Case
Deep Cool Tesseract SW White
Mouse
Gigabyte Eco 600
Keyboard
Apple Wireless Keyboard
Audio
LLogitech x530
Monitor
Dell S2240L
OS
Mac OSX Yosemite| Windows 7
И кај мене неделава стигнаа пратки нарачани на 17.05. Почнаа и од Латвија да стигаат пратките што беа заглавени повеќе од месец дена...

Sent from my iPhone using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Исто и кај мене, имав неколку со Латвија и ги очекував за некои 2 месеца да стигнат, но стигнаа за 1 месец така да нема никакви правила и патерни за китајските пошти и нивните подизведувачи.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Мене еден пакет нарачан 04.05 ми стигна на 28.05

Имам друг нарачано на 11.05 се уште го нема.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно