Сингапурските стигаат брзо затоа што се препорачани и имаат предност. На обичните сингапурски пратки кои се пандам на Cainiao им требаа повеќе од 3 месеци за да стигнат.Сингапурските, одат преку Истанбул, и стигаат брзо.
Мислам дека чекаме по 50 дена за пратка оттаму
IT.mk форум,Дечки, може било разговарано овано дали се случило на некој пратката да е на статус: Пристигнато во наизменична пошта веќе месец дена? ако да, дали ја добил некогаш воопшто?
Дечки, пратките доаѓале со камион од Латвија.
За сега не. Кога ќе се појави на Али 18$+Shipping÷DDV, VAT или слично, да.Дали ова значИ дека и кај нас на пратки до 22 евра , ќе се наплаќа ддв?
Од јули годинава при увоз во ЕУ ќе се наплаќа ДДВ и за пратките до 22 евра нарачани од македонските е-трговци | Агенција за пошти
Ebay имаат мислам 10% попуст техника за македонциСовет да не нарачувате од нови продавници од Али експрес кои немаат доволно фидбек од купувачи.
Денес ме рефундираат за пратка која беше 'пуштена' со фејк тракинг број од дхл, продавницата беше два месеци активна.
Едит:
На диспјутот ми пуштија некој ARN reference number за проверка со банката за рефундов.
Има некои измени во процедурата за рефунд?
Едит2:
Имаат ли попусти на summer sale за електроника или само за облека е summer sale?
Јас. Оди преку Литванија. Ќе си почекаш.Денес порачав нешто од Али со испорака од Cainiao directship G2G standard. Арно ама, селерот ми даде тракинг од YANWEN: VR..........YP. Некој има искуство со ваков тракинг?
Зависи, јас порачав наменска торбичка од продавница која беше еден месец стара и имаше двојно пониски цени од останатите со истиот производ - Кинески бренд. Продавачот немаше ниту есен фидбек. Стигна без проблем. Изгледа продавачот сака да си придобие купувачи.Совет да не нарачувате од нови продавници од Али експрес кои немаат доволно фидбек од купувачи.
Денес ме рефундираат за пратка која беше 'пуштена' со фејк тракинг број од дхл, продавницата беше два месеци активна.
Едит:
На диспјутот ми пуштија некој ARN reference number за проверка со банката за рефундов.
Има некои измени во процедурата за рефунд?
Едит2:
Имаат ли попусти на summer sale за електроника или само за облека е summer sale?
Можеби би ти стигнала побргу. Во секој случај ти ја лапнал разликата во цената ако ги има двата начина на испорака на листа.Денес порачав нешто од Али со испорака од Cainiao directship G2G standard. Арно ама, селерот ми даде тракинг од YANWEN: VR..........YP. Некој има искуство со ваков тракинг?
Ќе ве известам, немаше друга опција за испорака. Беше наведено дека испораката ќе се врши од Турција, но му пишав на продавачот и рече дека немал залиха во Турција, па ќе ја испрати од кина. Но на тракингот од cianio дава потекло од Турција. Статусот уште е на waiting for pick upМожеби би ти стигнала побргу. Во секој случај ти ја лапнал разликата во цената ако ги има двата начина на испорака на листа.
Ахахаха со RB бројче. Завчера порачано. Ај наздравје. Ако е ова 3 месеци тие без бројчиња директно у депонија ќе завршат.
Погледнете го атачментот 101235