Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

AdSense и сл. во МК

tinodj

hello world
16 јуни 2008
87
63
Се регистрирав на гугл адсенсе.Но зошто на некои страни на мојот сајт дава добротворни огласи (за кои не плаќаат за клик), а пак на други дава реклами (за кои плаќаат по секој клик). Може ли некако да го решам проблемов со бесплатниве огласи?

Ти го средувам тоа, и +ти покачувам профит ... ќе се договориме за тоа што ќе платиш. Кажи го сајтот... или пиши на пвт/маил.

sojic

hello world
29 април 2007
435
24
Да се пофалам и јас... Ми стигна првиот чек (102.хх долара).

eldiablo

Баниран/a
21 октомври 2008
820
48
Браво sojic! Тоа значи дека успешно си ја одработил работата, бидејќи дечките од google adsense се претерано строги. Инаку колку време си зачленет на гугл адсенс? За колку време ги заработи 100 $ ?

sojic

hello world
29 април 2007
435
24
А, уште не е уновчен чекот... ќе почекам 3 недели, па после ке видиме... можеби гугловци се пишманиле :)

Иначе... стави 3 години (бидејќи не работам на тоа.... не ги одржувам сајтовите, немаат некоја посета... стојат па кога налета некој ако кликне добро).

VixA

read-only
9 септември 2009
27
5
Дали би можел некој да ми објасни подетално како функционира AdSense кај нас и на кој начин се подигаат парите? :))

Фала однапред! :)

Suat

read-only
9 септември 2009
5
0
За сите тие што велат дека од адсенсе нема профит :

Top 8 Google Adsense Earners

1. Markus Frind – PlentyOfFish.com – $300,000 per month
2. Kevin Rose – Digg.com – $250,000 per month
3. Jeremy Schoemaker – $140,000 per month
4. Jason Calacanis – Weblogs, Inc. – $120,000 per month
5. David Miles Jr. & Kato Leonard – FreeWebLayouts.net- $100,000 per month
6. Tim Carter – AskTheBuilder.com – $30,000 per month
7. Joel Comm – e-book – $24,000 per month
8. Shawn Hogan – DigitalPoint.com – $10,000 per month

Финтата е во тоа да имаш популарна веб страница на англиски јазик. :)

Goran123

lurker
25 јуни 2010
954
160
3. Jeremy Schoemaker – $140,000 per month

Може прави пари, ама има почнато како ТЕШКА превара. Еве само една од неговите утки. Чекот нема сенка, ниту рефлексија на џипот (што очигледно не е ни негов), а рацете му се намерно раширени, поради претходно замислената монтажа.

Ама ако, алал нека му се парите сега ;)

Еве го сајтот преку кој шитка туторијали како да станете како него :)

overrated

hello world
8 мај 2008
191
4
а дали некој има комбинирано AdSense со овие другите што ги споменавте, adBrite и TextLinkAds, значи мислам на еден сајт да има од сите три или комбинација од некои, дали смее така?
би пробал со повеќе, ама незнам какви се правилата, да не ме банираат гугл за тоа?

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
ме интересира за колку време ви стигна писмото со пинот, и дали некој го комбинира со microworkers т.е да стартувате кампањи на кој плакате да ви кликаат реклами и дали се испрати?

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Штотоку го поставив мојот нов блог на разгледување.Блогот е наменет за споделување линкови до места каде што има промоции на некој софтвер,попусти,giveaways и сл.Ги разгледав другите веќе одобрени сајтови во темава и мислам дека нема да биде проблем со одобрувањето на сајтот.Инаку адресата на блогот е:
Код:
http://dailyappgiveaway.blogspot.com/
И да прашам дали смеам да комбинирам со сајтови како Adscend media, Cpa lead или пак потребно е само AdSense да имам на блогот?

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Ме одбија:zbunet3::O:(:plachko2::plachko2:
Hello,

Thank you for your interest in Google AdSense. Unfortunately, after
reviewing your application, we're unable to accept you into AdSense at
this time.

We did not approve your application for the reasons listed below.

Issues:
-
Contact address incorrect, incomplete or not provided

---------------------

Further detail:

Contact address incorrect, incomplete or not provided: We've found that
the account information provided on your application is incorrect,
incomplete, or missing.

All applications must include a valid and complete address where you can
receive mail. It's important that this information is entered correctly,
since payments will be issued to the "Payee Name" and checks, if available
in your country, will be mailed to the contact name and address as listed
on your application. If you are applying for a business account, you also
need to provide a full and complete contact name.

For more details on how to complete your application form, please visit
http://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=47333.

---------------------
Дали е можно да ме одбијат поради тоа што наместо улица го ставив името на населбата бидејки јас не живеам во градот :(
Што друго би можело да биде проблемот и како повторно да аплицирам?

Andrijeski

poweruser
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net

Дали е можно да ме одбијат поради тоа што наместо улица го ставив името на населбата бидејки јас не живеам во градот :(

Очигледно тоа е причината.. Ако правиш нешто, прави го како што треба :)
Сепак склучуваш договор со една од најголемите компании во светот, гледај на тоа така.

Andrijeski

poweruser
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Штотоку го поставив мојот нов блог на разгледување.Блогот е наменет за споделување линкови до места каде што има промоции на некој софтвер,попусти,giveaways и сл.Ги разгледав другите веќе одобрени сајтови во темава и мислам дека нема да биде проблем со одобрувањето на сајтот.Инаку адресата на блогот е:
Код:
http://dailyappgiveaway.blogspot.com/
И да прашам дали смеам да комбинирам со сајтови како Adscend media, Cpa lead или пак потребно е само AdSense да имам на блогот?

Ги немам читано најновите измени на правилниците, но најверојатно не би имал проблеми доколку прикажуваш реклами од различни рекламни сајтови.

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Очигледно тоа е причината.. Ако правиш нешто, прави го како што треба :)
Сепак склучуваш договор со една од најголемите компании во светот, гледај на тоа така.
Да, но тогаш како да потполнам?
Јас живеам во населба оддалечена околу пола километар од градот и нема уличен систем, нема имиња на улиците.
Името на населбата го внесов како улица за оние од поштата кога ке видат да знаат каде треба да стигне, во градот има неколку луѓе кои што имаат име и презиме како моето :(
Што да сторам?Како повторно да аплицирам?
Едит:
Најдов каде да ре аплицирам, но ке ми треба мала помош од ваша страна како правилно да потполнам.

Goran123

lurker
25 јуни 2010
954
160
Да, но тогаш како да потполнам?
Најдов каде да ре аплицирам, но ке ми треба мала помош од ваша страна како правилно да потполнам.

Малку описменување: Се вика ПОПОЛНАМ, без Т.

Друго: Јак си, на едно место си скрил името и презимето, а на друго не :LOL:

Трето: Кој дел не ти е јасен за поТполнување? Како што гледам од сликата, нема нешто што сам не би знаел :zbunet3:

Goran123

lurker
25 јуни 2010
954
160

Може очекуваат да има имаш број после Тимјаник. Да пробаш да ставиш Тимјаник 1440 Неготино во полето за улица, а подолу остави ги како што ти се, посебно.

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Може очекуваат да има имаш број после Тимјаник. Да пробаш да ставиш Тимјаник 1440 Неготино во полето за улица, а подолу остави ги како што ти се, посебно.
Фала на описменувањето:muahaha: инаку стара навика да се бришат рандом делови од слика не дека ке ми наштети нешто ако се појави името и презимето мое туку...
Ке се обидам да поставам бројка па ке видам што ке се случи :)

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Пробав како што ми рече и успеав, ми го одобрија сајтот :)):)):isplashen::))

Pepix

read-only
9 мај 2011
18
0
tm.mk
Хммм...

Не ми е јасно зошто поставуваш Adsense на тукушто направен блог?

Зошто не го усовршиш, не почекаш Google да индексира барем 1 000 страни?
Барем да имаш 2 000 посети на ден за да можеш да очекуваш некој денар?
Ова со Adsense не е баш така лесно како што изгледа:ua:

И се разбира ако сакаш заработка само трафик од САД.

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
комбинирај со микроворкерс, ке им даваш по 0.1 за да ти кликат на 3 реклами, и ке пишеш дека се случува рекламата што ја има за 5 мин линкот да биде мртов и за такви не плаќаш, така да повеќето место 3 ке кликаат по 4 или повеќе реклами, со што мислам дека се заработува доста многу.
пс, мора да вложиш барем 30-40$ за да заработиш :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно