Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

Starr

hello world
30 декември 2017
155
81
Супер си е овој рутер што го имаш, се имам поврзувано на ваков рутер и одлично работеше.
Да ти кажам право, ако сакаш прифати ја понудата на А1, супер брз интернет ќе добиеш, мобилна телефонија која нема проблеми т.е. Мно оператор се знај и ако се скини нешто кабел или има глобален проблем, очекувај да немаш понекогаш домашен интернет, но излагаат на терен и го решаваат проблемот. За вифи стабилен е интернетот и од рутерот што го даваат, ако сакаш можиш да си го поврзиш твојот.
А за Телекабел, да ќе мора бушење, нов кабел од кутијата до дома пуштање, скроз нова инсталација и ти оставаат само модем, а рутерот ко што ти пишав сама го купуваш. Околу uploud брзината да не се грешка нешто, на страната пишува 100/10 за кабел, 100/100 за оптика? Туку нејсе, распрашај се низ комшии како се задоволни, па земај после интернет од кој сакаш.
Да, грешно сум пишала, А1 нуди 100/10 Mbps кабeлски интернет а Телекабел 40/40 оптички. Некако не ми се прави договор на 2 години и покрај тоа што ќе заштедам 6 месеци само телефон 400 да плаќам а нет не, најверојатно ќе одам на Телекабел 4/40 оптика 600 ден + А1 299 ден (499) припејд. Само да ми кажите како се прави да не стани 499 ден, имаше некаде како за да се активира како прв пат секој месец. (иако пријателката во А1 ми рече кога ќе ја снема таа понуда шо ќе земиш? Ја реков незнам :sneaky:

18 септември 2020
948
890
Македонија
Да, грешно сум пишала, А1 нуди 100/10 Mbps кабeлски интернет а Телекабел 40/40 оптички. Некако не ми се прави договор на 2 години и покрај тоа што ќе заштедам 6 месеци само телефон 400 да плаќам а нет не, најверојатно ќе одам на Телекабел 4/40 оптика 600 ден + А1 299 ден (499) припејд. Само да ми кажите како се прави да не стани 499 ден, имаше некаде како за да се активира како прв пат секој месец. (иако пријателката во А1 ми рече кога ќе ја снема таа понуда шо ќе земиш? Ја реков незнам :sneaky:
Да не ставаш кредит од 500 денари едноставно, туку 300 денари остави кредит. Прво чекаш да истече скроз пакетот, па после одново да го активираш. Ако не можи, здравје ќе можиш за 499 денари да го активираш.
Супер им е оптиката на Телекабел, во студенскиот дом го имаме и супер е.

Chiller

user
8 март 2012
1.575
1.186
Скопје Аеродром

Ако сакаш повторно да ја реобновиш А1 промоцијата, само ја деактивираш ако е 1-2 дена пред истек и ставаш точно колку е реактивација.
Веќе 3 години овие промоции ги користам почнаа од 249 сега се 299.
Од кога видов дека вака фунционира го исклучив другиот пост пејд број.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.823
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Како ти кажа македонско момче. да не ставаш кредит од 500 ден туку пример 300 ден. И многу важно е да почекаш скроз да заврши месецот т.еда ти пратат порака дека пакетот заврши и не е продолжен поради недоволно кредит.
После тоа влегуваш на мобилната апликација мојот а1 и го активираш пакетот со промоција. 30 дена мирна глава. И јас го користам промотивниот пакет (предходно беше 249 денсега е 299).
Бидејќи е промоција може да го прекинат од нигде никаде ама тој од 249 траеше скоро 1 година. И 499 ден не е лошо ако нема никаква промоција, плус припејд е и може да активираш било кој пакет секој месец.
Мислењето е автоматски споено:

Ако сакаш повторно да ја реобновиш А1 промоцијата, само ја деактивираш ако е 1-2 дена пред истек и ставаш точно колку е реактивација.
Веќе 3 години овие промоции ги користам почнаа од 249 сега се 299.
Од кога видов дека вака фунционира го исклучив другиот пост пејд број.
Никако деактивација пред време, најдобрo да се чека да заврши скроз. Посигурно е :)))

Бев салон денес и заглавив цел саат за да пишам лично јас Приговор на хартија што е проблемот на место за 5 реченици.
Значи одново ќе се заебавам сега со а1, и да чекам 15 дена за одговор.
Демек по пошта ќе ми прателе одговор ама барав и на маил да пратат копија.
Играње мајтап е ова и плус имам рок 35 дена за приговор до аек.

Sent from my M2101K9G using Tapatal
Денес напишав уште еден подетален маил до а1 па да видиме што ќе биде (ништо ама ај) :))))

Starr

hello world
30 декември 2017
155
81
Никако деактивација пред време, најдобрo да се чека да заврши скроз. Посигурно е :)))
А ако не го деактивирам пакетот нема автоматски да продолжи по 499 ден месечно? Пошто промцијата е еден месец 299 денари? (како на пример што имаш бесплатен еден месец да речеме на Нетфликс ако не го деактивираш ќе си наплати автоматски следниот) Припејд не сум користела 15 години појма немам ништо од тоа

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.823
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
А ако не го деактивирам пакетот нема автоматски да продолжи по 499 ден месечно? Пошто промцијата е еден месец 299 денари? (како на пример што имаш бесплатен еден месец да речеме на Нетфликс ако не го деактивираш ќе си наплати автоматски следниот) Припејд не сум користела 15 години појма немам ништо од тоа
Пакетот е 299 ден на промоција а редовна цена е 499 ден. Затоа не треба да ставаш 499 затоа што во тој случај автоматски се обновува на 499 ден.
Цената што се плаќа е што мора рачно секој месец да ја активираш промоцијата преку апликација на мобилен што не е некоја филозофија
Јас секогаш ставам по 300 ден и чекам да заврши пакетот и потоа рачно активирам

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
Пакетот е 299 ден на промоција а редовна цена е 499 ден. Затоа не треба да ставаш 499 затоа што во тој случај автоматски се обновува на 499 ден.
Цената што се плаќа е што мора рачно секој месец да ја активираш промоцијата преку апликација на мобилен што не е некоја филозофија
Јас секогаш ставам по 300 ден и чекам да заврши пакетот и потоа рачно активирам
Kazete im,deka aktivirate racno preku wifi, bidejki ako ostani mob,data ON,ke pojdat od tie 300mkd, nekoj denar i neke mozi da se aktivira preku app(odnosno ke treba da se stava kredit+)....

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Како ти кажа македонско момче. да не ставаш кредит од 500 ден туку пример 300 ден. И многу важно е да почекаш скроз да заврши месецот т.еда ти пратат порака дека пакетот заврши и не е продолжен поради недоволно кредит.
После тоа влегуваш на мобилната апликација мојот а1 и го активираш пакетот со промоција. 30 дена мирна глава. И јас го користам промотивниот пакет (предходно беше 249 денсега е 299).
Бидејќи е промоција може да го прекинат од нигде никаде ама тој од 249 траеше скоро 1 година. И 499 ден не е лошо ако нема никаква промоција, плус припејд е и може да активираш било кој пакет секој месец.

Денес напишав уште еден подетален маил до а1 па да видиме што ќе биде (ништо ама ај) :))))
А брзината на 4Г припејд и постпејд иста ли е или има разлика и дали и на припејд има VoLte?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.823
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
А брзината на 4Г припејд и постпејд иста ли е или има разлика и дали и на припејд има VoLte?
Незнам каква е брзина на пост пејед бидејќи не користам ама еве како е на при пејд и Volte засега нема

Атачменти

• 448964991_1054275066124323_6056766216039816488_n.jpg
    448964991_1054275066124323_6056766216039816488_n.jpg
    91 KB · Прегледи: 19

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099

Атачменти

• Screenshot_2024-07-07-18-20-02-945_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2024-07-07-18-20-02-945_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    250 KB · Прегледи: 22

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Nema volte,brzina vikaat ista...
Незнам каква е брзина на пост пејед бидејќи не користам ама еве како е на при пејд и Volte засега нема
Фала ви на двајцата не можам да ви лајкнам коментаторот не сум имал над 50 допаѓања некое правило на форумот ,уште 11 ми фалат хаха

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.823
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Последен update за проблемот со а1: После маилот што го пишав пред 2 дена пак се јавија (некој Љупчо Аврамовски) и пази чудо..истиот муабет го верглаа дека тоа е тоа..Известен сте господине бла бла а за сајтот им викам каде има сметки и од каде се плаќани...чутеше
Кога му кажав дека се работи за 5 месеци пред истек на договор и дека на а1 сум преку 13 год, рече: Принцип на компанијата е тоа (да одбиваат приговори и слично)
Ќе пишам до АЕК иако нема да се смени ништо ама моето ќе го направам. Фала на сите за сугестиите и помошта.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.419
5.582
Последен update за проблемот со а1: После маилот што го пишав пред 2 дена пак се јавија (некој Љупчо Аврамовски) и пази чудо..истиот муабет го верглаа дека тоа е тоа..Известен сте господине бла бла а за сајтот им викам каде има сметки и од каде се плаќани...чутеше
Кога му кажав дека се работи за 5 месеци пред истек на договор и дека на а1 сум преку 13 год, рече: Принцип на компанијата е тоа (да одбиваат приговори и слично)
Ќе пишам до АЕК иако нема да се смени ништо ама моето ќе го направам. Фала на сите за сугестиите и помошта.
Навистина не разбирам што приговараш. Известен си навремено и сам признаваш. Те известиле по каналот на комуникација за кој сте се договориле. Само твоја вина е, ничива друга што не си го прочитал известувањето. Исто е и ако поштар на рака да ти го донел известувањето, ако не го отвориш пликот и го прочиташ.

Нормално дека А1 или кој и да е друг ќе одбијат таков приговор, истото и АЕК ќе го потврди. Терај ако имаш вишок време.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.823
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Навистина не разбирам што приговараш. Известен си навремено и сам признаваш. Те известиле по каналот на комуникација за кој сте се договориле. Само твоја вина е, ничива друга што не си го прочитал известувањето. Исто е и ако поштар на рака да ти го донел известувањето, ако не го отвориш пликот и го прочиташ.

Нормално дека А1 или кој и да е друг ќе одбијат таков приговор, истото и АЕК ќе го потврди. Терај ако имаш вишок време.
Абе остај ти то известен си. Може не отворам маил? Може немам пристап? А како да те прашам знам кога идат сметки и до кој датум се за плаќање и како плаќам? видовид да не сум? Значи некаде гледам дека идат сметки и плаќам. Сумата иста е за плаќање и на сајтотр и на маил..или не е исто?

Факт е дека е 100 ден зголемено имаат и на мобилни и на све и не сите знаат за тоа или дознале како мене покасно кога немале можност за реакција.
Башка а1 ги одбивал сите приговори за што и да се работело (нема врска мојот случај) и во салон и преку ред ми кажа типот по телефон што ми се јави..
Принцип на компанијата било тоа. Незнам зашо ги браниш а1. Ама океј е што даваш твое мислење, затоа и служи форумов.

btw Само кажав што ми се деси со а1, не е дека е многу битно, секако ми завршува договорот за 5 месеци. Излезе прилика за раскин на договор тоа е целата работа. Ама ете не бидна ништо и така..ПоздраВ

crossfire_hurricane

hello world
20 ноември 2020
92
79
Абе остај ти то известен си. Може не отворам маил? Може немам пристап? А како да те прашам знам кога идат сметки и до кој датум се за плаќање и како плаќам? видовид да не сум? Значи некаде гледам дека идат сметки и плаќам. Сумата иста е за плаќање и на сајтотр и на маил..или не е исто?

Факт е дека е 100 ден зголемено имаат и на мобилни и на све и не сите знаат за тоа или дознале како мене покасно кога немале можност за реакција.
Башка а1 ги одбивал сите приговори за што и да се работело (нема врска мојот случај) и во салон и преку ред ми кажа типот по телефон што ми се јави..
Принцип на компанијата било тоа. Незнам зашо ги браниш а1. Ама океј е што даваш твое мислење, затоа и служи форумов.
кажи им на ЕВН: дечки го изгубив клучот од поштенското сандаче, ако го најдам ќе ви платам

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.823
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.419
5.582
Така е, сѐ тоа може да се случи и се случува. Ама тоа е твој проблем. Не може да бараш одговорност од друг за твоите пропусти.
Ти пратиле известување, нивното си го завршиле. Што очекуваш, некој од А1 да те фати за уши и да те држи дури не го отвориш и прочиташ? Видовити се, па виделе дека не си ја прочитал пораката што ти ја испратиле?

Не знаат тие што го занемариле известувањето. Јасно си беше напишано, имаше и доволно време за одлука и реакција.

Не ми одговори на прашањето што всушност ти очекуваш они сега да направат и кој ти е основот за приговор?

dashbog

lurker
24 јуни 2008
575
817
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Проблемот е шти ти се имаш согласено фактури, известувања, промоции и сл. да то стигаат на маил, а маиловите не ги отвараш.
Тука нема никаква вина А1.
Не само А1, и друг оператор да е истото би го направиле и во право ќе се.

Пред некое време и Телеком имаше исто известување за промена, укинување на тарифи и имаше понуда за раскин без пенали и сл.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.823
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ок така е....моја грешка што пишав овде...

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.823
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Така е, сѐ тоа може да се случи и се случува. Ама тоа е твој проблем. Не може да бараш одговорност од друг за твоите пропусти.
Ти пратиле известување, нивното си го завршиле. Што очекуваш, некој од А1 да те фати за уши и да те држи дури не го отвориш и прочиташ? Видовити се, па виделе дека не си ја прочитал пораката што ти ја испратиле?

Не знаат тие што го занемариле известувањето. Јасно си беше напишано, имаше и доволно време за одлука и реакција.

Не ми одговори на прашањето што всушност ти очекуваш они сега да направат и кој ти е основот за приговор?
Луѓе не ми е целта расправа. Кажав што ми е проблемот и тоа е се. Не можам пак да објаснувам. Ете не гледам маил од икс причини, арно ама знам кога иде сметка и колку е сметката и ја плаќам...од каде знам или сум видел? И не очекувам ништо мислам кажав дека (мислев) ми излезе прилика за раскин на договор и да искористам.
Не бидна ништо и тоа е се...никој не сум фатил за уши или сум го давел во а1. Во салон се знам со сите и на никој не сум го давл или фатил за гуша как што викате за проблемов.
Ниту те знам нити ме знаеш па незнам зашо се фати за мене. Да не сфатиш погрешно неам ништо против тебе или да се лутам..како кажав погоре ова е форум за дискусија ви кажав Фала на сите што пишавте или дадовте сугестија

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно