Starr
hello world
- 30 декември 2017
- 155
- 81
Да, грешно сум пишала, А1 нуди 100/10 Mbps кабeлски интернет а Телекабел 40/40 оптички. Некако не ми се прави договор на 2 години и покрај тоа што ќе заштедам 6 месеци само телефон 400 да плаќам а нет не, најверојатно ќе одам на Телекабел 4/40 оптика 600 ден + А1 299 ден (499) припејд. Само да ми кажите како се прави да не стани 499 ден, имаше некаде како за да се активира како прв пат секој месец. (иако пријателката во А1 ми рече кога ќе ја снема таа понуда шо ќе земиш? Ја реков незнамСупер си е овој рутер што го имаш, се имам поврзувано на ваков рутер и одлично работеше.
Да ти кажам право, ако сакаш прифати ја понудата на А1, супер брз интернет ќе добиеш, мобилна телефонија која нема проблеми т.е. Мно оператор се знај и ако се скини нешто кабел или има глобален проблем, очекувај да немаш понекогаш домашен интернет, но излагаат на терен и го решаваат проблемот. За вифи стабилен е интернетот и од рутерот што го даваат, ако сакаш можиш да си го поврзиш твојот.
А за Телекабел, да ќе мора бушење, нов кабел од кутијата до дома пуштање, скроз нова инсталација и ти оставаат само модем, а рутерот ко што ти пишав сама го купуваш. Околу uploud брзината да не се грешка нешто, на страната пишува 100/10 за кабел, 100/100 за оптика? Туку нејсе, распрашај се низ комшии како се задоволни, па земај после интернет од кој сакаш.