Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Донации и помош за #поплава 2016

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Се тоа е у реду ама дома си е дома.
Јас работам од 8 до 5. Проблем за простор нема пошто имам простор каде да работам. Ако ти се подослободи со хардвер тогаш ти и уште некој работете кај тебе а јас и уште некој кај мене. Ќе си правиме дај ми - нати на она што го имаме вишо а што треба и така.

Битно е, оние што ќе дониаат да донираат само исправен хардвер или ако се сомневаат да напоменат дека се сомневаат во исправноста. Зошто време и мака е да се дијагностицираат проблеми, па да се склопат па да се инсталираат. Не е проблем хардверот да е технолошки стар ама да е исправен бар со тоа да не се заебаваме.

Се што е Пентиум socket 478/AMD 939 има смисла да се донира. Да работи барем XP сметам дека е доволно. Такви Пентиум 4 класа машини да имаат барем 512 рам би имало смисла да се даде некому. Тоа би била минимална конфигурација. Пентиум 3-ки носете ги во канта.

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
И јас ќе помогнам со делови / финансии за склопување на компјутерите, само пишувајте што/како е потребно.

Поздрав,
Ивс.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Ја се нудам за финансиска донација и за простор за складирање на компјутерите (дел од магацин) доколку за истото се појави потреба.

uradi_sam

hello world
30 јануари 2009
179
110
Скопје
Дечки фала Ви однапред на сите, сеа на терен расчистуваме кал сеуште за жал споро иде тоа, собирајте склопувајте сеа за сеа, кај најпоплавените ке напрајме список еве и тоа лично ке иде кај нив нема пунктови па зел кој не треба а не бил поплавен или така нешто, иако е рано ја пишав темава за да има време да се собере некој дел да се напрај нешто. Фала на сите однапред кои на разни начини помагате.

D

Администратор
31 март 2007
4.110
4.317
www.aqtos.com
На ФБ не контактираа во приватна порака и утре од корисникот ќе преземеме:

monitor i pecatar HP

Ќе ги ставиме кај нас во канцеларија заедно со сите ствари и ќе се договориме со @Astro за достава.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.755
Ако има потреба јас цело време патувам Битола-Скопје, можам да соберам делови ако има од Битола, Прилеп и успат и да донесам.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Можи :)
Ќе составиме список на компоненти кои требаат и ќе ги излоѓиме тука. Што ќе можеш носи.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.844
5.545
Sreda, cetvrtok sum nazad u MK I dobivate spisok, so delovi sto odma gi davam. Nemam monitori visak samo. Ustvari po nekoj CRT moze I ke iskopam. Posto sum od taftalidze 2 moze I po nekoj sa sklopam instaliram, posle rabota. @Astro kontaktirajme ke se dogovorime.

May The Force Be With You

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Здраво другари,

Да ве информирам дека денес ќе бидам до 17:15 часот во Гранд Престиж, тоа е на Теодосиј Гологанов 98, веднаш до Алумина.
Кој може нешто денес да донесе во тоа време нека ми пише да му дадам телефон. Ова не важи за @tomi ќе дојдам јас по компјутерот. Кој не може нека ми пише исто да се договориме кога/каде да се најдеме.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Ајдееееее почело је!!!!
Голема благодарност до @D и неговата екипа. Стварно убав хардвер, корисен, спастрен како треба.
„Нација со ваква младина не треба да се плаши за својот опстанок“ ;)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Денес убава дружба направивме, прво @D со екипата ми го почна денот со многу надеж дека ќе успееме, потоа @tomi многу пријатно ме изненади со својата дарежливост и несебичност (комплет компјутер). Потоа удривме една добра дружба поправајќи секаква електроника со @Daniel86 @prichina и @caki и трудејќи се да поправиме една плоча и графичка за донирање. На наше големо разочарување не успеавме али јебига, таков е животот, ем се измачивме ем се дружевме, @Daniel86 е шампион прва класа, донираше хард диск и многу од своето време и експертиза. Благодарност до @AleksandarCaki што ми помогна со преносот на хардверот, а веќе во 23 и кусур кичма ме болеше ко луда. Благодарност и до @borcep и Благоја за емотивната поддршка и во добро и во зло. Благодарност и до непознатата госпоѓа и момак од фејсбук што утре ќе донесат нешто од хардвер на испомош.

Крајот на денот денес, утре нови авантури.

Изменето од модератор:

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Викенд си идам дома, ќе проверам дали и што останало.

Инаку, пошто често патувам Штип-Скопје, може да донесам доколку има некоја донација успат (Штип, Св.Николе, Велес..)

Sent from my Oneplus 3 using Tapatalk

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Од мене имате Asus AMD AM2 плоча со процесор и рам.
Астро брате пиши ми податоци во ПП, сабајле или најдоцна утре ти ги праќам по Карго (на мој трошак).

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Имам и јас некои делови да донирам утре ќе ги средам и ќе направам список што се имам и ќе ви дадам.

19 јуни 2015
605
1.347
Скопје
AleksandarCaki's setup  
Processor & Cooler
I7 8700k 5.0ghz 1.37v(manual mode) *Delided, CM Nepton 240m (4x Corsair ML120Pro RGB)
Motherboard
Asus z370-e Strix
Storage
Samsung 960 Evo 250gb, Samsung 850 pro 256gb, Samsung 850 pro 512gb, WD Black FZEX 1tb, WD Blue EZEX 1tb
PSU
Cooler Master V850 - Fully Modular 850W 80 PLUS Gold
RAM
HyperX Fury RGB DDR4 32GB 3200MHZ CL16
Video card
MSI Duke 1080ti OC, 2025core, 12000 mem + Kraken X41 + Kraken G12 bracket + 1x Corsair ML140 Pro LED RGB
Case
Corsair Air 540 (3x Corsair ML 120 Pro LED RGB)
Mouse
Logitech g502 Proteus Spectrum, Logitech g700s
Keyboard
Coolermaster Masterkeys PRO L RGB, cherry mx red
Audio
Creative Sound BlasterX Katana
Monitor
LG 34GK950G 34" 120hz G-Sync 3440x1440
OS
Windows 10
Денес убава дружба направивме, прво @D со екипата ми го почна денот со многу надеж дека ќе успееме, потоа @tomi многу пријатно ме изненади со својата дарежливост и несебичност (комплет компјутер). Потоа удривме една добра дружба поправајќи секаква електроника со @Daniel86 @prichina и @caki и трудејќи се да поправиме една плоча и графичка за донирање. На наше големо разочарување не успеавме али јебига, таков е животот, ем се измачивме ем се дружевме, @Daniel86 е шампион прва класа, донираше хард диск и многу од своето време и експертиза. Благодарност до @caki што ми помогна со преносот на хардверот, а веќе во 23 и кусур кичма ме болеше ко луда. Благодарност и до @borcep и Благоја за емотивната поддршка и во добро и во зло. Благодарност и до непознатата госпоѓа и момак од фејсбук што утре ќе донесат нешто од хардвер на испомош.

Крајот на денот денес, утре нови авантури.
Грешен цаки си тагнал :)

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Секоја чест до сите учесници во акцијата, темата иде како важна, нормално.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Викенд си идам дома, ќе проверам дали и што останало.

Инаку, пошто често патувам Штип-Скопје, може да донесам доколку има некоја донација успат (Штип, Св.Николе, Велес..)

Благодарам другар. Ако ти е успат застани до МИК Св Николе, кажи ве поздравува Миле вашиот бивши CIO, замоли ако имате непотребен хардвер да донирате и види што ќе ти кажат. Газдата е фин човек. Јас денес ќе ги барам да прашам па ќе ти јавам.

Од мене имате Asus AMD AM2 плоча со процесор и рам.
Астро брате пиши ми податоци во ПП, сабајле или најдоцна утре ти ги праќам по Карго (на мој трошак).

HC брате а да се донесеш ти наваму на мој трошок? Патем фати го и компјутерчето под рака... м?

Имам и јас некои делови да донирам утре ќе ги средам и ќе направам список што се имам и ќе ви дадам.

Благодарам другар, се надевам дека имаш некој хард диск, макар и 2,5"
Хард дискови ми требаат другари, САТА кабли и Molex to SATA кабли. Најмалку 3 диска ми требаат и ќе имам 6 комплет компјутери.

Секоја чест до сите учесници во акцијата, темата иде како важна, нормално.

Благодарам Маестро за придонесот.
Си мислев некој од вас што работи графика, да припреми мал дизајн за налепница, која би го содржела логото на IT.mk некако измиксано со логото на Facebook евентуално со текст: „Донирано од ИТ заедницата“
Малечки дискретни налепници, колку да остават траг и подсетување за настраданите и испотените да им помогнат.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.755
@Astro , друже бидејќи како што гледам ти имаш преглед што треба, нешто од огласиве што се активни да не треба, да купам барем делови од наши членови?

Јас викендов изгледа ќе ти донесам нешто, до сега најдов 2 конфигурации што тераа XP сигурно, ама ќе проверам што точно се и дали се 100% во ред.Ќе бркаат работа, или во краен случај може некој дел да се искористи ?!

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Пишав погоре. Еве пак сумаризација:

Очајно потребно: 3 х хард дискови, може и 2,5", САТА кабли и Molex to SATA што знам дека се оскудни

Потребно: ДДР2, куќишта, монитори (да не бидам нескромен ама CRT нека останат за нај на крај), графички карти PCI-E (AGP не затребале до сега, зависи дали ќе добиеме s478 плочи), напојувања, power кабли, VGA кабли, постари мобилни телефони со пристојно сочувани батерии и полначи.

Малку потребно: DDR3, тастатури и мауси. D донесе фина количина, јас уште толку

Опционо: принтери, маус падови, неисправни или полуисправни компоненти ради транзистори, електролити, сокети и слично, барем нив да не ги купува Даниел нови.

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Замолувам некој да смисли и преку кој медиум да пласираме повик, компаниите кои имаат употребувани но исправни компјутери кои се нелиценцирани, да го искористат моментот нив да ги донираат, а да си купат нови OEM лиценцирани.
Ако може некој медиум да не поддржи, некоја од поголемиве ИТ продавници кои прават старо за ново, па дури и Microsoft ако имате познати, некоја од големиве конзумери како Сивус, Ендава кои често менуваат хардвер нека ни излезат во пресрет. Во принцип секоја фирма која користи компјутери и има потреба од обнова би била таргет. Јас веќе замолив некаде па се надевам ќе упали. Ако се потрудиме масовно, па и со текст на порталот и јавна благодарница, има потенцијал да се соберат поприлично компјутери и компоненти.

EDIT: Seavus ќе ги посетам денес, дел од менаџерите на повисоко ниво ми се бивши колеги, се надевам дека веќе читаат и дека ќе омекнат срцето.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Браво @Astro!
Со драго срце би поминал брате и би помогнал колку треба, но знаеш дека сум на работа, давам збор доколку можам ке поминам и што треба ке помогнам.
Деловите ти стојат на располагање, во секое време барај ме и ти ги испраќам (ке избарам и некој диск, ако најдам го добиваш).

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Браво @Astro!
Со драго срце би поминал брате и би помогнал колку треба, но знаеш дека сум на работа, давам збор доколку можам ке поминам и што треба ке помогнам.
Деловите ти стојат на располагање, во секое време барај ме и ти ги испраќам (ке избарам и некој диск, ако најдам го добиваш).
Не бе да помогнеш, ти доволно си помагаш туку сакав да те обљубам... овааааај да те изљубам онака братски, да се видиме конечно после толку години. Једино викенд ако ти е у опција :D

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Не бе да помогнеш, ти доволно си помагаш туку сакав да те обљубам... овааааај да те изљубам онака братски, да се видиме конечно после толку години. Једино викенд ако ти е у опција :D
Ахахахаха ке се обљубиме брате :eek:h: и на @Daniel86 ке го обљубиме.
Ке направам напор за викенд да ве посетам... а може и вие да ме посетите и така е сезона, ке ве оставам да се искапите во ензероно :p.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно