Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Ubertoot v2 ме изненадува по незнам кој пат.
Арома КИНЕ.
(сеуште не ми е јасно како вади толку густа и мокра пареа и не ми е јасно зошто е толку изразена аромата а капачето на оџачето не е закосено како кај кајфун, сквејп, тајфун...
Веројатно густината и мокроЧата на пареата ја интензивира аромата...

Поготово кај кастрди, кремови, маршмелоу, батерскоч и останати десерти е ептен доминантен, изразен вкусот)

Алал парите :)

6df70c7b7981402fed5e5121b69d7b9d.jpg

Sent from my m1 metal using Tapatalk

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64

Matzkou

read-only
14 декември 2015
44
79
Decki daj preporacajte mi nekoja ecigara za pocetnik sto mozam da ja kupam tuka kaj nas a da e kvalitetna, ne mi se naracuva na internet.Budzet imam do 3000 denari, fala odnapred :)

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Барај некој тука д а не продава истик30 и кајфун за почетник се топ, иначе во мкд за 3000 ден само ѓубре, а оваа комбинација ќе те кошта доста поевтино

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Барај некој тука д а не продава истик30 и кајфун за почетник се топ, иначе во мкд за 3000 ден само ѓубре, а оваа комбинација ќе те кошта доста поевтино
Истик30 за 1200-1300 го дава еден човек, само тоа знам од ова. А околу кајфун,не е моја област.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Decki daj preporacajte mi nekoja ecigara za pocetnik sto mozam da ja kupam tuka kaj nas a da e kvalitetna, ne mi se naracuva na internet.Budzet imam do 3000 denari, fala odnapred :)
Не ни троши време а ни пари да купуваш од тука.
(Немој да се лажеш да фрлаш кеш на амбрели и слични ѓубриња што ќе ги фрлиш за 1 ден и што ќе ти створат лоша слика за е-цигара и парење)

(Освен ако не најдеш некој да ти продаде iStick и кајфун
Само имај на ум дека за кајфун ќе треба сам да си моткаш греачи
Ќе ти треба и жица и органски јапонски памук итн итн)

Ако си апла почетник А не си ентузијаст
и не планираш од првиот ден да моткаш греачи итн итн
тогаш читај надоле....

Заборави на "не ми се нарачува од интернет" :)
(Јас размислував како тебе...не ми се нарачува од нет...ама благодарение на момциве тука...ми го дотераа паметот)

Трк на fasttech.com
(Евентуално на gearbest.com)
Нарачај си Joyetech AIO,боље од ова за почетник според мене не постои

Коа ќе ти стаса,дојди пиши импресии ;)
Па тогаш ќе ти препорачаме греачи за него и останати аксесорис.

Еве ти линкови од фастек и гирбест за Џојтек АИО
(Кај фасттек за брз шипинг одбери ХонгКонг Пост
доплати ситно 1$
и го имаш за 10.дена дома)
(Кај гирбест е дифолт НЛ Пост-Холандија,за 16-20.дена стига)

https://www.fasttech.com/products/3031/10012927/4387703

http://www.gearbest.com/starter-kits/pp_335548.html

Sent from my iPad Mini 2 using Tapatalk

Matzkou

read-only
14 декември 2015
44
79
@Gajche-X Фала за препораката, после мала консултација со самиот себеси :) се решив да те послушам и утре најкасно задутре ке го нарачам Joyetech AIO ( иам лошо искуство со царини и лежарини па затоа избегавам да купувам работи преку интернет ) но ова за тие пари изгеда 6 пати подобро од тоа што нашиве продавници имаат да преопрачат.Не сум некој премногу голем ентузијаст на вејпингов да експериментирам и да моткам греачи ( барем не засега ) но после 10 години активно "аналогно" пушење цигари еве прв пат се решавам да почнам со електронски цигари и се надевам дека уредчево ке биде топ.Гледав некојси 4-5 видеа на youtube има добри рецензии па ке видиме. Фала ви на одговорите и фала уште еднаш @Gajche-X

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Значи не можам да се погодам уште со 70/30 впг базиве, се' некако ми делува дека ќе претерам ако ставам поголема концентрација на арома. Сега имам 11% вкупно во јагода кастрд, ама не го бива, има рома ама преслабо на тоа што сум навикнат. Да цепам бар до 15%?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Значи не можам да се погодам уште со 70/30 впг базиве, се' некако ми делува дека ќе претерам ако ставам поголема концентрација на арома. Сега имам 11% вкупно во јагода кастрд, ама не го бива, има рома ама преслабо на тоа што сум навикнат. Да цепам бар до 15%?
И јас мислам како kjosmofon
Зависи до аромите.
Ако имаш 70 ВГ, може да се оди до 15% не е проблем,
али пак, зависи каква арома е у прашање.

На пример јас лично кастрдот од молин у комбинација со јагода од молин или тпа, не го осеќав уопште а и некако ми ја мутираше јагодата.

Дури и после 3 недели стип не беше тоа тоа.

Ги пробав повеќето кастрди,
И сеа за сеа капела ванила кастрд в.1 ми е најубав... И флејвор арт не е лош али капелата мене највише ми одговара.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Стип имаше сигурно 3 недели, значи арома и база од молин на 11%. Ако не ќе одам на 15%, ама факт дека аромиве на молин не се наменети за погусти течности, преслаба концентрација имаат.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Gajche-X Фала за препораката, после мала консултација со самиот себеси :) се решив да те послушам и утре најкасно задутре ке го нарачам Joyetech AIO ( иам лошо искуство со царини и лежарини па затоа избегавам да купувам работи преку интернет ) но ова за тие пари изгеда 6 пати подобро од тоа што нашиве продавници имаат да преопрачат.Не сум некој премногу голем ентузијаст на вејпингов да експериментирам и да моткам греачи ( барем не засега ) но после 10 години активно "аналогно" пушење цигари еве прв пат се решавам да почнам со електронски цигари и се надевам дека уредчево ке биде топ.Гледав некојси 4-5 видеа на youtube има добри рецензии па ке видиме. Фала ви на одговорите и фала уште еднаш @Gajche-X
Мислам дека паметно си изиграл, воедно сам ќе видиш дали е паметно коа ќе ти стаса AIO :)
Мислам дека далеку повеќе ќе ти се допадне од нешто што би го земал тука за исти пари, плус подолго ќе трае...
А најбитно што има голем потенцијал да те тргне од цигари :)

Конкретно од фасттек нема да имаш никаков проблем ниту со царина ниту со лежарина
А исто и со геарбест, бар јас не сум имал додатни трошоци коа било шипано со HongKong Post, Singapore Post NL-Post, China Post, 4px,EZ-Solutions Hong Kong и останати "ефтини" шпедиции.

Обавезна царина и лежарина се "јаде" коа е шипано со DHL, UPS, Fedex
А тука сите бегаме од нив поготово од ДХЛ пошто тоа е грабеж.

Бар од луѓево што пишуваме на темава, не сум прочитал некој да плати данок/царина за мод/батерија или атомизер
освен понекоаш што ќе платиме
103-108.денари царинска проверка за ароми или бази.

Edit:
Еве ако имаш време ѕирни рецензија за АИО и од Хрватов ;)

View: https://youtu.be/_JKBnlux5l4

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@xnickx

Мене лично јагодата и милкшејкот на молин ми се Ок и на 6-7-8% у комбинација со други ароми али кастрдот не го можев, ми го немаше тој јајце/пудинг/путераст вкус што го очекував.

Откако го пробав капела, мојата потрага заврши.

Исто релативно добар кастрд праат флејвор вест али првите 20.дена има мирис па и вкус на тешка повраќаница, после тоа дали испарува "повраќаницата" или се бленда со аромите и станува по-Ок.

Sweet Strawberry на молин е исто топ со капела кастрд а и со многу други ароми се бленда одлично.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
од ФТ преку 100 пратки , 1 царина и 2-3 пати преглед, а и д аима царина и преглед 100-300 ден ќе биде, али пошто е 1-2 работи скоро сигуно ќе си помине

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добар избор, дајте му само линк за грејачи, да не го земе само уредот па за две недели да се чуди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно