Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телекабел проблем со брзината

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Некако телеком ми се лопови затоа сакам да се префрлам на телекабел. 1500 денари плаќам месечно за нет тв и тел а струја 2000 во грејна сезона, мислам дека е грабеж.

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.761
Некако телеком ми се лопови затоа сакам да се префрлам на телекабел. 1500 денари плаќам месечно за нет тв и тел а струја 2000 во грејна сезона, мислам дека е грабеж.
Аха, додека не се преселиш некаде, па не видиш дека телеком трошоци се едно пет пати поголеми од струја и вода ЗАЕДНО...

E

emet_

Гостин
епа отвори го линкот и направи споредба на пакетите во германија и македонија, а после направи споредба на стандардот. и кој плаќа повеќе или помалку? :annoyed:

мислите дека ако влегле странски компании и завземале стратешки установи дека ќе сме поблиску до европа? да, ама со цените за плаќање, а стандардот не мрднал 20 години.:(

АВРМ отварала 500-600 вработувања на ден? ви се молам... според ова што го читам испаднавме „рајска долина“ за ЕУ. еве сега цела германија ќе се пресели кај нас пошо сите давачки им биле пониски. :confused:

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.761
Ние знаеме дека сме најсиромашна (или така нешто) земја во Европа. Само за друго збориме - @Deksa ги спореди цените на телеком услугите со цените на струјата. Ја му викам дека е секаде телеком 4-5 пати поскап од струјата. А ти што сврте на АВРМ и политика, тоа е друго прашање...

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Добри се телекабел. Еднаш пред две години имав посериозен проблем да немам интернет кога надвор врне, дојдоа, средија, од тогаш до денес е супер. Инаку го користам пакетот од 500мкд.

Бонус ти е тоа што со телекабел немаш договор на опредлено време, па во секој момент можеш да се исклучиш ако не ти чини услугата.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.963
6.057
Skopje
Да ми каже некој од вас што има интернет од Телекабел, што модем користи? Сериозно размислувам да се префрлам од Близу на Телекабел, па гледам да соберам што е можно повеќе информации.

E

emet_

Гостин
@kirev јас можеби не се надоврзав на муабетот како што треба, а мојата споредба беше со цените/стандардот во странство и кај нас. :blush:

shemko

hello world
15 јули 2008
231
56
Да ми каже некој од вас што има интернет од Телекабел, што модем користи? Сериозно размислувам да се префрлам од Близу на Телекабел, па гледам да соберам што е можно повеќе информации.
eve go mojot modem/ruter
http://www.technicolor.com/en/solut...d-devices/cable-modems-gateways/tc7200-tc7300

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
За интернет и телефон даваат Thomson thg 540.

Инаку врзан ми е со TP Link 740 n wireless рутер и немам забелешка, ја добивам полната испорачана брзина, 98 % од времето е 14/1 Mbps.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Аха, додека не се преселиш некаде, па не видиш дека телеком трошоци се едно пет пати поголеми од струја и вода ЗАЕДНО...
Кој спомна селење, споредуваме овдешен стандард со овдешни цени. Кај што луѓе земаат по 200е плата а Телеком ко да наплаќа вакцина против канцерогени честички кои ги дишеме секојдневно благодарејќи на приватнава држава на фамилијата:)

E

emet_

Гостин
Кој спомна селење
јас спомнав. :boring:
споредуваме овдешен стандард со овдешни цени.
имаме странска компанија и тие цени сигурно не доаѓаат од тука. :annoyed:
од што ќе живеат во германија ако не наплатат тука? :eek:h:
Кај што луѓе земаат по 200е плата а Телеком ко да наплаќа вакцина против канцерогени честички кои ги дишеме секојдневно благодарејќи на приватнава држава на фамилијата:)
остај се, ми се лоши од приватниов „стандард“ плус и од продажба на телеком, струја, греење. остана уште воздухот да го плаќаме на некого.:sick:

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
јас спомнав. :boring:

имаме странска компанија и тие цени сигурно не доаѓаат од тука. :annoyed:
од што ќе живеат во германија ако не наплатат тука? :eek:h:

остај се, ми се лоши од приватниов „стандард“ плус и од продажба на телеком, струја, греење. остана уште воздухот да го плаќаме на некого.:sick:
Па и ЕВН е странска :) Гзот ќе го продадеме.... Само во Македонија и во Монголија се продаваат круцијалните фирми за животно прашање, уште малце здравство ќе го продадеме.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.761
Кој спомна селење, споредуваме овдешен стандард со овдешни цени. Кај што луѓе земаат по 200е плата а Телеком ко да наплаќа вакцина против канцерогени честички кои ги дишеме секојдневно благодарејќи на приватнава држава на фамилијата:)
Не е телеком прескап, струјата е прескапа

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.761
kirev е акционер во Телеком btw :))
Не, знам математика. Истите услуги кај нас што почнуваат за 25 евра, во Црна Гора почнуваат со 50 евра. И, пак, пресметај го односот на цените на телеком услугите и цените на струјата. Струјата е ИЗГОР скапа.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
kirev е акционер во Телеком btw :))
Друже ако се работи за парите тогаш телекабел ти се најефтини, земи си го пакетот со 15/1 Mb/s што е и ќе поминеш со 500 денари месечно. Таман 4 пати поефтино од струјата што ја плаќаш нели 2000 денари.

• Доколку во тековниот месец на претплатата имате помалку од 150 MB вкупен сообраќај не плаќате месечна претплата.
  • Брзината на интернет пристапот може да зависи од повеќе фактори: оптовареност на мрежата, брзината на серверот до кој се пристапува, конфигурација на компјутерот и други фактори. Понудата на Телекабел вклучува брзини ДО 15/1 Mb/s што значи дека брзината не е гарантирана, односно Телекабел до крајниот корисник ќе ја испорача максималната брзина која е достапна во моментот. Минималната гарантирана брзина е 128/128 Kb/s.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Офтопик

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно