Аха, додека не се преселиш некаде, па не видиш дека телеком трошоци се едно пет пати поголеми од струја и вода ЗАЕДНО...Некако телеком ми се лопови затоа сакам да се префрлам на телекабел. 1500 денари плаќам месечно за нет тв и тел а струја 2000 во грејна сезона, мислам дека е грабеж.
Кои цени се исти? За струја, интернет, мобилни?каде и да се отселиш цените се исти, ама стандардот е 4-5 пати минимум поголем.
http://www.telekom.de/privatkunden/zuhause/internet-und-fernsehen
eve go mojot modem/ruterДа ми каже некој од вас што има интернет од Телекабел, што модем користи? Сериозно размислувам да се префрлам од Близу на Телекабел, па гледам да соберам што е можно повеќе информации.
За интернет и телефон даваат Thomson thg 540.Да ми каже некој од вас што има интернет од Телекабел, што модем користи? Сериозно размислувам да се префрлам од Близу на Телекабел, па гледам да соберам што е можно повеќе информации.
Кој спомна селење, споредуваме овдешен стандард со овдешни цени. Кај што луѓе земаат по 200е плата а Телеком ко да наплаќа вакцина против канцерогени честички кои ги дишеме секојдневно благодарејќи на приватнава држава на фамилијатаАха, додека не се преселиш некаде, па не видиш дека телеком трошоци се едно пет пати поголеми од струја и вода ЗАЕДНО...
јас спомнав. :boring:Кој спомна селење
имаме странска компанија и тие цени сигурно не доаѓаат од тука. :annoyed:споредуваме овдешен стандард со овдешни цени.
остај се, ми се лоши од приватниов „стандард“ плус и од продажба на телеком, струја, греење. остана уште воздухот да го плаќаме на некого.Кај што луѓе земаат по 200е плата а Телеком ко да наплаќа вакцина против канцерогени честички кои ги дишеме секојдневно благодарејќи на приватнава држава на фамилијата![]()
Па и ЕВН е странскајас спомнав. :boring:
имаме странска компанија и тие цени сигурно не доаѓаат од тука. :annoyed:
од што ќе живеат во германија ако не наплатат тука?h:
остај се, ми се лоши од приватниов „стандард“ плус и од продажба на телеком, струја, греење. остана уште воздухот да го плаќаме на некого.![]()
веќе го дадовме. :blush:Гзот ќе го продадеме
И ова скапо е а?1500 денари плаќам месечно за нет тв и тел
Па ако струја во грејна сезона плаќам 2000 со клима се греам, изгор е богами....И ова скапо е а?
Цццц.
Ѕверпа ако платата ти е 200 евра, ич не е скапо.
плаќај таму и не се буни.![]()
![]()
Не е телеком прескап, струјата е прескапаКој спомна селење, споредуваме овдешен стандард со овдешни цени. Кај што луѓе земаат по 200е плата а Телеком ко да наплаќа вакцина против канцерогени честички кои ги дишеме секојдневно благодарејќи на приватнава држава на фамилијата![]()
Не, знам математика. Истите услуги кај нас што почнуваат за 25 евра, во Црна Гора почнуваат со 50 евра. И, пак, пресметај го односот на цените на телеком услугите и цените на струјата. Струјата е ИЗГОР скапа.kirev е акционер во Телеком btw)
Друже ако се работи за парите тогаш телекабел ти се најефтини, земи си го пакетот со 15/1 Mb/s што е и ќе поминеш со 500 денари месечно. Таман 4 пати поефтино од струјата што ја плаќаш нели 2000 денари.kirev е акционер во Телеком btw)
Бесплатна достава
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020297-EU
10.710,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден