Dark HaCkeR
Баниран/a
- 14 јули 2009
- 2.632
- 1.420
Не го зимам и така да ми го даваат
Цената на црно (од мобилара) на шверцуван телефон од Казахстан или Кушкундалево додади ѝ 18% ако сакаш преку фирма или со фискална (единствен начин за остварување гаранција ако продавачот одбива). Тоа значи дека Ми е уште поконкурентен. Го спореди некој со цените на телефони кај оператор? Во Анхоч, АМЦ, Нептун?Значи ок, јас сум симпатизер на алтернативи, но цената мора да е конкурентна. Зошто би ризикувал да купам Mi3 кога за истите пари имам проверено добар Nexus без никаков ризик? Да беше цената 14-15к тогаш не станува збор, тоа е конкурентна цена и добиваш исто добри перформанси за помалце пари. Вака што добиваш?
Па не ти го даваатНе го зимам и така да ми го даваат
Цената на црно (од мобилара) на шверцуван телефон од Казахстан или Кушкундалево додади ѝ 18% ако сакаш преку фирма или со фискална (единствен начин за остварување гаранција ако продавачот одбива). Тоа значи дека Ми е уште поконкурентен. Го спореди некој со цените на телефони кај оператор? Во Анхоч, АМЦ, Нептун?
Јас тука не сакам ништо да продавам, нити пак јас имам профит од некој ако купи. Туку вакви јаки убедувања ја заебуваат целата поента на ново. Ајде сите да си купиме Г2 и да си се фалиме како нашата камера е најдобра, како боље нема да се најде и да си гугаме.. Може и тоа, но времињата се менуваат а македончето ќе си остане истоЈас пазарам во Ледиком/Мобеликс веќе 5 години, никаков проблем околу гаранција. Имало случаеви кога сум рекламирал производ и сум бил услужен подобро и побрзо него ли било кој Анхоч, Сет и сл.
Шејкер и мејкер, јас не гледам никаков девелопмент тука, единствено мала врата обиди за комерција, пролиферација на пазарот и убедувања.
Во Кина цената е 17600 како што кажав, на мало. Тоа значи 100тина парчиња би биле 13000 ден. набавна. Од 13000 до 26000.. не ме јеби.
Во Ледиком ги има телефоните, и цената им е истаТипично Македонски, мојата обсервација е таа.
До пред 2 години коа ќе спомнев на некој од моиве пријатели да купи Нексус 4 од Лг, сите ми викаа, бегај бе ЛГ и телефони, ситуацијата после 2 години е сосема друга.
Не викам дека така ќе биде и за Mi уредиве, али да остаиме на времето.
(иначе цената на Mi уредите е таа во цела Европа не само кај нас, има интернационални Модели, има модели кои се продаваат во Кина, unicom и china mobile.
Не заборавајте дека Кина се 1.4 милијарди и продажбата кај нив ја диктира таа цена, не дека ја правдам цената кај нас-да не бидам лошо сфатен, ама истата е и во Италија и во Германија и во Србија)
Ледиком цена на Mi ќе имаме, кога ќе ги донесе Ледиком или нивен директен ценовен конкурент
Позз![]()
Никој не ги куди Ледиком, само кажувам секоја чест што и они ги имаат, дека се во тек со пазарот тука.Ваљда би се сменила цената коа Ледиком би ги импортирале преку своите канали
(да не бидам сфатен погрешно, редовно купувам од Ледиком ,
имам
купено над 10 ајфона,
3-4 ајпада,
5-самсунга
1-хтц,
дечките се профи,
никад сум немал никаков проблем, ниту за гаранција,
иако не ми требала гаранција,
ниту за ништо,
кај нив ако имаш јак хардвер проблем со ајфон, добиваш нов ајфон за 1 минута без никаков приговор, секоја чест)
Дечки, супер сте двајцата, забавни и информативни. Она, као случајни минувачи, разврзале муабет.![]()