Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Откажување од пушењето: Совети од оние кои ги откажале!

Статус
Затворена за нови мислења.

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Дечки(бивши пушачи) дали можете да образложите кој и како и зошто ги откажал ЦИГАРИТЕ !
Стварно ми треба некој совет а се надевам и на друг некој...
Пушам секој ден по 2 кутии Босс голд, едно време почнав да ги намалувам и на крај почнав да пушам и по 2 кутии, а сега гледам богами одам и на кај 3 тата, да речиш проблем се парите(не се проблем, несакам повеќе да се уништувам) кога ке прам со докторот муабет(инаку добри пријатели сме) му барам совет за откажување на цигарите, прво што ке ме праша е „ДАЛИ ИМАШ МАКА“ секако дека немам мака од цигарите, и човекот чесно поштено во канцеларија вади кутијата и части цигара :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Прекини ги, баланс се прави лесно со грицки - т.е. се намалува осетно потребата.

Сончоглед, семки, бадеми, лешници, па дури и смоки. Најдобар баланс меѓу све ова е и овошјето, мора да се занимаваш за да не мислиш на цигарите. Исто така пуканки со малце сол се топ варијанта.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Припреми се психички за откажување и прекини ги наеднаш. Биди инат! Ќе те маваат кризи, особено на излегување и со алкохол, ако тоа го надминеш би требало да си океј.

За месец дена веќе ќе почнат да ти пречат.

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Совет кој го доби роднина - од масовен пушач (на цигари, dont get me wrong) кој до ден денеска најверојатно не пали ни една. Најголема грешка што ја прават сите пушачи кога сакаат да прекинат е тоа што го викаат ова - ОД УТРЕ НЕ ПУШАМ НИ ЦИГАРА. Епа братче, не е така лесно. Тоа е и главната грешка, се почнува лека полека се додека не се дојде до минимален број на цигари на ден, па на крај ниту една. Си пушел 30 цигари? Утре пуши 3-4 помалце. Се така лека полека намалувај. Psyside убаво кажа горе, најверојатно кога ќе почнуваш да ги смалуваш ќе те тера да јадеш повеќе, затоа место да лупаш се и сешто што ќе најдеш дома, грицкај сончоглед, смоки, семки и такви слични работи. Најверојатно на почеток ќе набациш некое кило плус, ама тоа е најмал проблем.

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Прекини ги, баланс се прави лесно со грицки - т.е. се намалува осетно потребата.

Сончоглед, семки, бадени, ешници, па дури и смоки. Најдобар баланс меѓу све ова е и овошјето, мора да се занимаваш за да не мислиш на цигарите. Исто така пуканки со малце сол се топ варијанта.

Сум го пробал и тоа, знаеш од кога ке ги изедеш грицките, семките и тн.. што убаво оди цигара после нив ?!

Припреми се психички за откажување и прекини ги наеднаш. Биди инат! Ќе те маваат кризи, особено на излегување и со алкохол, ако тоа го надминеш би требало да си океј.

И тоа сум го пробал.. психички да ги одкажам... скоро 1 недела немав ич запалено цигара а исто така и алкохол не сеимав напиено па нити кафе.. после кога рушив пак почнав по 2 да пушам

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје

Најдобра опција ти е ова со помош на советите и на @psyside...

Инаку, помага електронска цигара во ова?

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево

Ејј.. помагала електронска цигара...(не зезај, тоа им е промаршен бизнис) п.с имам дома електронска цигара така стои збира прашина :S

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Чоек, ти разбираш што е да си се откажал тазе од цигари и да гледаш Мед Мен?! Моментална криза те мава :)

Затоа ти ја напишав првата реченица. Спреми се психички, не неколку дена; неколку месеци дека сакаш да ги откажеш и не сакаш да пушиш. И спреми се да ти биде малку тешко кога пушат околу тебе, ама не пали од инает, терај се сам себе да не запалиш.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Сум го пробал и тоа, знаеш од кога ке ги изедеш грицките, семките и тн.. што убаво оди цигара после нив ?!

Нема да ги изедеш, ќе купиш многу, и згора на све, можеш да спортуваш (ако не спортуваш веќе) финтата е да го пополниш времето колку толку, да имаш со што да се занимаваш. Ако мораш запали 1-2, ама ако грицкаш добар дел од денот во комбинација со спорт, нема да ти остане многу време за да мислиш на цигари.

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Ако електричната цигара помага при одвикнување од пушење, за што помага електричниот пе*ис????
Се извинувам ама морав.
Еден пријател ми го рече ова кога јас купив е-цигара, и мојата фаќа некаде прашина, а јас пушам повеќе од предтоа.

Електронската цигара ти е наменета за страсните пушачи кој не можат без цигара да го исшмукаат кафето :D
Се донесе законот за пушењето, одма излегоа на мода ел цигари... п.с едно време јас ја користев во кафана т.е кога ке бев скрос начукан и ме мрзеше да излезам надвор на цигара :D

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Нема да ги изедеш, ќе купиш многу, и згора на све, можеш да спортуваш (ако не спортуваш веќе) финтата е да го пополниш времето колку толку, да имаш со што да се занимаваш. Ако мораш запали 1-2, ама ако грицкаш добар дел од денот во комбинација со спорт, нема да ти остане многу време за да мислиш на цигари.

Ме мрзеше да пишам, али ај ке пишам :D

Имам јас многу активен ден т.е преку ден не можам да седнам немам ич време а тоа значи дека ако денеска немам работа преку ден ке испушам максимум 3-4 цигари, потоа секоја вечер МОРА да излезам на пешачење и редовно мора да ипешачам/име 7км МИНИМУМ за време на пешачење не палам ниту една цигара си идам дома кај 7-8 и од тогаш почнува гунгулата... и обично си седам до кај 2-3 саат во последно време си приседувам до кај 5 сабајле :D и од тогаш цигара за цигара.
Иначе кога ке имам работа во работилница (попрафка на компјутер, особено коа е за формат) се отепувам од пушење цигари една кутија за 4 саати максимум 5 саати.
Не можам да се замислам да форматирам компјутер а да не запалам барем 1 цигара NO CHANCE !!

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175
Еве ти еден совет од мене , бев страствен пушач 8-9 години ,1 до 2 пакли на ден . Неможев да се замислам без цигара , едно станување сабајле правев кафе и обавезно 3-4 цигари една по друга на гладно срце. Пробував на секаков начин да ги откажам )да ги намалам) но никако не успеав, дури пробував со најскапите цигари да ми го олесни џебот малце но тоа само ме тераше повеке да пушам .Пред околу 4 месеци си реков ова е последната пакла и повеќе не пушам , со другарите ударив кладба дека 1 месец ке издржам без да запалам и ја добив . После 2 месеци запалив цигара и се осетив исто како кога ја запалив првата цигара :) и одма ја фрлив . До сега имам запалено само кога сум под алкохол и тоа 2 до 3 цигари максимум во 1 недела .
Се надевам дека ке ги откажеш пошто знам колку ми беше тешко да го фрлам тоа г*мно .

CofD

hello world
17 август 2010
259
24
Совет кој го доби роднина - од масовен пушач (на цигари, dont get me wrong) кој до ден денеска најверојатно не пали ни една. Најголема грешка што ја прават сите пушачи кога сакаат да прекинат е тоа што го викаат ова - ОД УТРЕ НЕ ПУШАМ НИ ЦИГАРА. Епа братче, не е така лесно. Тоа е и главната грешка, се почнува лека полека се додека не се дојде до минимален број на цигари на ден, па на крај ниту една. Си пушел 30 цигари? Утре пуши 3-4 помалце. Се така лека полека намалувај. Psyside убаво кажа горе, најверојатно кога ќе почнуваш да ги смалуваш ќе те тера да јадеш повеќе, затоа место да лупаш се и сешто што ќе најдеш дома, грицкај сончоглед, смоки, семки и такви слични работи. Најверојатно на почеток ќе набациш некое кило плус, ама тоа е најмал проблем.

Сите луѓе што ги познавам, а ги откажале цигарите, ги откажале одеднаш.

За откажување не ти треба ништо освен муда. Ќе си речеш „пичка сум ако запалам“ и не пали. Ако немаш карактер неможеш да ги откажеш. Не ги слушај луѓето што ќе ти речат да запалиш една за друштво.:)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
За откажување од цигари треба цврст карактер.

Прво треба да бидеш на чисто со себеси дека навистина сакаш да ги откажеш.

После тоа ги прекинуваш. Ќе купиш мноогу лути бомбони и место цигарите нив ќе си ги ставиш во џеб.

И најважно ќе се научиш да јадеш овошје помеѓу оброците , многу овошје . Наутро ќе каснеш две јаболки , дури и кафе нема да ти треба после година дена.:)

Цигарите се навика .

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Пијав тутун 14 години. Оџак. Веројатно не пушев само кога спијав...мислам. Да не зборувам кога пиев алкохол. Да можев, по 4 цигари на еднаш в уста ќе ги згнетев, ама имав потешкотии со држењето в рака, заедно со алкохолот :)
Еден ден (или можеби ноќе беше), запијан со друштвото, гордо изјавив:​
- Кој ве еби бе, од овој момент поќе не пушам цигари!​
Ми се изнасмејаа и си продолжија со пиењето...​
Од тогаш поминаа 3 години и неколку месеци. Не пушам цигари.​
Алкохолче (читај: ракиче) си пијам со исто темпо.​
Понекогаш, онака на заебанција во друштво знам да запалам по едно цигарче, ретко тоа, ама ништо не е тоа.​
Сакам да кажам дека во еден момент решив да престанам да се трујам и да трујам наоколу и го направив тоа.​
За инает. Не заради здравјето. За инает. (читај: за да ми останат поќе пари за алкохол :) )​
Немав кризи. Ме заболе Марко за цигара. Напротив, наместо кризи осеќав огромно задоволство. Им докажав на тие околу мене дека цигарите можат да се откажат, особено им докажував на тие што пушеле година-две и сега не можат без цигара.​
Само инает и одеднаш откажување, како и други муабети погоре.​
А тоа со намалување е драпај си ташаците.​
Ај по една пакета, па по 13 цигари, па по 8 цигари...​
Пак ќе речам, драпај си ташаците.​
Ако сакаш да ги откажиш, откажи ги без лигаење, кризи, ова-она...​
Нема кризи. Има само јадење еден куп. Апетит за мерак.​

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.520
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Пред пред едно 6-7 години негде за НГ престанав со цигари - тогаш не пушев година и пол - но со излагање со друштво, алкохол итн. пак почнав по една по две цигари, и се вратив на “нормата“ од една кутија дневно. Така до кај септември лани. Од тогаш немам запалено цигара.

И пред 6-7 години, и сега, престанав одеднаш. “Веќе не пушам“, и толку. Кризи имаше, бев пушач едно 14-15 години. Настрада една врата дома кога се поклопи да ме изнервираат една недела откако престанав да пушам. Но, по две недели веќе речиси и да не ми текнуваше на цигари. Се здебелив некое кило, ама сето тоа ќе се исправи.

Само одеднаш, и како што ти кажаа погоре, со добра доза инат.

kirev

senior
31 мај 2010
9.032
7.701
Бивши непушач. После многу децении конзумирање никотин и пепел, можеби 10 години се обидував на разни начини да се откажам. Абе ќе ги намалувам, само со кафе (рекорд 5 цигари со едно кафе), ќе виткам тутун демек помалце ќе пушам (со една рака во 3 сабајле после n вотки), родео лајт ќе пушам (наместо моето малборо црвено), престанав да пушам по дома, на работа не ни смеев, само навечер у град ќе пушам па не се прибирав дома до сабајле. Џабе. Најуспешно беше пола година - се раскашлав, паднав у кревет болен и ги баталив. Ама после пак :)
Инаку докторот мој баш така викаше - ако ти сметаат остави ги. Ама тврдеше дека изгледа мене ми сметаат а ја не ги оставав.
И како ги оставив 6 и пол години? Ми се роди принцезата и се мачев пред врата да пушам. И после едно јако искачање у сабота, цел ден недела не пропушив, цел понеделник и на излегување од работа си викам „не пушам“. И така - кутијата со цигари одеше секаде со мене еден месец. После тоа ја оставив дома до тастатура и после една година само една цигара оставив, другото све што имаше врска со цигари му го дадов на стариот (четири зипо упаљачи ги изгуби !„“„%''“%‚*). Првите месец-два се очај невиден, само ми доаѓаше да запалам, ама прегрмев. После само поситни кризи ама немаше грешки :)
И така до пред година и пол. Две цигари во една вечер - демек славев, купив кутија да му вратам на човекот, он ме одби и ја испушивме со друштво... И отиде јабана работата. Кутија и кусур од тогаш наваму. Секој ден.
Кој пак ќе се откажуе ...

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
1.Одеднаш престани не пробувај постепено нема шанси да успееш, барем јас не успеав така.

2.Замени го пушењето со други активности наместо јадење....најпрепорачливо е некој напорен (аеробен) спорт кој ќе ти ја троши навидум вишок енергијата од една страна а од друга страна ќе осеќаш како секој ден ти е полесно да дишеш без цигарите и после секое вежбање се осеќаш позитивно ради лачење некои си хормони. Се разбира почни постепено немој да претераш на почеток, да не се оштетиш.

3.Ако веќе мораш да буташ нонстоп ондак овошје и грицки...лешници, бадеми, ораси, соја, пченка не дебелеат ко тесто, поздрави се од месо и најадуваат.

Пред 6-7 години се решив, наеднаш престанав да пушам (мислам дека фрлив неколку кутии) и почнав со домашен билдинг (вратило, склекови и стомачни) и јадење ко стока (7ца, пици, кафани секој ден) и за 6 месеци се напраив жбитак, не можев да ги спуштам рацете покрај тело, другарите ме заебаваа дека бицепсот ми бил поголем од глаата:(. Се задишував кога се качував по скали пошо качив ~20 кила, и цела облека морав да ја мењам пошо ми беше тесна/мала. Така да не ти ја препорачувам таа комбинација.

После ова намалив јадење, почнав со планинарење и рекреативно возење точак па преминав на пливање и кросфит...а сега ги комбинирам сите да не ми здосадат, јадам нормално и што е најбитно не ми текнува на цигара. Сеуште си пијам кафе од сабајле, алкохол си цугам неретко и воопшто немам потреба од цигара....мислам дека критичен период ми беа првите три месеци, тогаш напаѓа нервозата, а после тоа чат пат ќе ти текне и по 1 година би требало веќе ништо да не осеќаш, дури и ќе се чудиш зашо си пушел.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
јас ги баталив преку ноќ, т.е. преку ден. Едно сабајле после бурна ноќ со многу пиење и пушење цигари ми беше толку многу гадно во стомак и уста и толку многу ме болеа грлото и плуќата така што ги фрлив двете кутии цигари и упаљачот низ прозор и решив да не пушам. Големи кризи имав првата недела, втората веќе помалку, но обавезно кризирав после јадење, секс и слично. Тоа траеше еден месец, потоа кризите ги снема, а за брзо почна да ми смета кога некој пуши во моја околина. Година или две последователно вадев балгами од дното на душата.

Се на се, ако сакаш да се откажеш треба да бидеш карактер, т.е. да си конзистентен во намерата. Секој пат кога ќе ти дојде помислата да ја зачадиш помисли на тоа дека цигарата ти носи краткорочно задоволство и долгорочно незадоволство. Затоа ти ќе го одложиш моментланото краткотрајно задоволство за подоцна да уживаш долгорочно задоволство.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам

Знаете ли колку е поотровна електронската цигара од онаа „обичната“?
Содржината е горе долу различна кај секој производител, а неизбежни состојки се:
Полиетилен Гликол
Полиетилен Гликол 400
Синтетски или растителен глицерин
Никотин
Со други зборови, содржината е:
Сето она што го посакувате во вашите бели дробови.

Баба ми Руса (Нека почива во мир) умре на 106 години, пушеше до последен ден, виткаше тутун по кило месечно, иако беше слепа и речиси глува.

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Дечки(бивши пушачи) дали можете да образложите кој и како и зошто ги откажал ЦИГАРИТЕ !
Стварно ми треба некој совет а се надевам и на друг некој...
Пушам секој ден по 2 кутии Босс голд, едно време почнав да ги намалувам и на крај почнав да пушам и по 2 кутии, а сега гледам богами одам и на кај 3 тата, да речиш проблем се парите(не се проблем, несакам повеќе да се уништувам) кога ке прам со докторот муабет(инаку добри пријатели сме) му барам совет за откажување на цигарите, прво што ке ме праша е „ДАЛИ ИМАШ МАКА“ секако дека немам мака од цигарите, и човекот чесно поштено во канцеларија вади кутијата и части цигара :D

Јас пред да се откажам имав неколку месеци психолошка подготовка, одамна планирав да се откажам, и еден ден - како не филм, станав и повеќе не ми се палеше цигара. Го фрлив остатокот од кутијата и упаљачот, и од тогаш, еве веќе година и пол - немам запалено. Кај мене се одеше лесно бидејќи во моментот кога престанав после тоа немав криза за палење - едноставно ми се гадеше кога ќе помислев на цигара иако пушев претходно 13 години. Единствен совет кој што можам да ти го дадам од другари што се откажале е кога ќе се откажеш, што и да правиш, НЕМОЈ после некое време да пробаш "на заебанција" да запалиш цигара да видиш каква ќе ти биде на вкус. Многу луѓе пак пропушеле после таква заебанција :)

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Се имаш предозирано?

Пример за мене, прекинав да пијам прво ракија и водка бидеќи завршив на интерно .
После прекинав и вино од таа причина.
Едноставно ми се згадени.

Цигари пушам онака, една кутија 3 дена ми тера ако не ми зема некој. Последно си направив план, прво пушев еден ден, другиот не. Две недели така, сега пробуван една недела да пушам, другата не :D
Засега добро ми оди.

Мислам за откажување или треба да имаш воља или да ти се згадат.
А да пробаш со јорк?:D

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Пробај стави се во ситуација... Као Бренд да се единствени цигари на светов, кога викам Бренд мислам на оние од Тутунски Комбинат Прилепебаго

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно