Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Откажување од пушењето: Совети од оние кои ги откажале!

Статус
Затворена за нови мислења.

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Епа вака, фала на советите ! има баш интересно што да се читни !!
Денеска се додржав да не палам многу верувале или не до сеа иам испушено само 4 цигари !!
Е сеа е лошото што седнав на КОМПЈУТЕР! и сеа сметајте сигурно пак ке се закачам до кај 2-3 часот после полноќ и ке појди 1 кутија до тогаш гарант! (баш се радувам што нема да има денеска 2ра кутија)!
П.с башш ке се воздржувам сеа да не палам!
Што спомна некој во еден пост „од инает ги откажав“ сеа ке ги истурам сите цигари на маса, да ги гледам И ДА НЕ ПАЛАМ !! ! ! !!

PCI-E

hello world
10 октомври 2013
72
25
Скопје
PCI-E's setup  
Processor & Cooler
I3-4130
Motherboard
Gigabite-H87-HD3
Storage
2x500G WD
PSU
LCpower-600W
RAM
2x4G- Blackmamba- Patriot
Video card
Ati6450 -1G- Silent
Case
Custom
Mouse
Logitech
Audio
DIY
Monitor
DELL 2209-IPS
OS
W7
Ти посочија повеќе членови , само нагло откажување со некоја форма на завет ( кон себе најубаво пошто сме си себични створови ние луѓето ) или некаква кладба со некого што ти значи .
Ќе ти недостасува најпрво со кафе потоа на креаки паузи кога си бил навикнат да пушиш и најмногу кога ќе конзумираш алкохол . Јас се откажав на тој начин со тоа што реков дека не пушам само ради себе , пушев по 2/3 кутии .

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Се имаш предозирано?

Пример за мене, прекинав да пијам прво ракија и водка бидеќи завршив на интерно .
После прекинав и вино од таа причина.
Едноставно ми се згадени.

Цигари пушам онака, една кутија 3 дена ми тера ако не ми зема некој. Последно си направив план, прво пушев еден ден, другиот не. Две недели така, сега пробуван една недела да пушам, другата не :D
Засега добро ми оди.

Мислам за откажување или треба да имаш воља или да ти се згадат.
А да пробаш со јорк?:D

Хахаха таман работа по 2 кутии јорк, и да се иструјам.. до пред 2 години пушев родео тврдо.. па други нз кој таму.... потоа ги пробав босс голд, и повеќе не можам да ставам во уста друга цигара, ако запалам друга цигара, одма ми се кисели устата, неубаво чуство добивам :S

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.520
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
(го исклучив табот, не го пратив постот се зазборев нешто на фб...)Во кратки црти ќе пишам...истата приказна како на gOJDO и мене ми се случи кога ги оставив цигарите.
Пијан, со водка пола литро во рака, скоро нова кутија цигари (испушив околу 5).....ми дојде одвратно (слично на никотинско/катран труење) ....ги фрлив и шишето и цигарите и упаљачот.
- Се вратив на цигарите, ама така ги оставив околу година дена мислам дека не пушев. Ама не е битно, битно така се оставаат :)
- Компензирав (моја лична преференца), со лижавчиња.

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Јас пушев 3 години (почнав од прва средно лошо друштво јбг),го фатив редот, се дур не се заљубив до смрт, се видов во огледало не личам на ништо, фатив да одам во теретана 4 пати неделно 3 пати неделно кикбокс, играв фудбал во школо, дома вежбав на орбитрек, и навечер до касно се допишував со девојчето за нова енергија за утре дента,(во меѓувреме стариот заглави со алкохолот, јас контра). На крајот на приказната секако ми даде корпа пошто немав искуство како "да го повлечам чкрапалото..." не сме сите родени, ебачи јбг.

Долга приказна кратка, ништо од љубовта ама дур тренирав ми се лошеше од цигари, алкохол, џоинт4е, излегувања, едноставно немав енергија за тоа и бев 1000% посветен и секако од тогаш (пред 5 години, имам запалено некои 5-6 од тогаш до сега се на се), можам да кажам дека сум горд непушач

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.545
Скопје
Рушам рекодр ДЕНЕСКА !

Па лош потег ти беше ова со постирањево кога сите се обидоа да ти дадат начин за откажување и се изнапишаа постови.

Вака ни викаш на сите, шо ве е*ам, немам намера да се откажам.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Teмата ја затоврам, поради не-соодветен однос на отварачот, и непочитување на корисниците. Да се фалиш дека си испушил 3 кутии, после обидот на другите да ти помогнат не иде, најголемиот проблем е начинот на кој презентираш дека си ги испушил 3 кутии.

Како да ти е ќеиф а не криво тоа е тотално несериозно и потценувачки за сите кои се на темава. После ова, помош барај на друг форум за твојот проблем за пушење, тука јас нема да дозволам, извини.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.890
roka.mk
Само да дополнам да нема дополнително отворени теми:
Master_Boy има забрана на неопределено време за отварање нови теми, како и постирање во подфорумот Оф Топик, поради несериозност.

Благодарам

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно